Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yalçın Kireççi

Yalçın KireççiDikkatin Gücü ve Kalitesi yazarı
Yazar
8.1/10
9 Kişi
45
Okunma
6
Beğeni
2.996
Görüntülenme

Yalçın Kireççi Sözleri ve Alıntıları

Yalçın Kireççi sözleri ve alıntılarını, Yalçın Kireççi kitap alıntılarını, Yalçın Kireççi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Reklam
Dünyadaki savaşların çoğu enerji kaynaklarını ele geçirmek içindir. Enerjisiz yaşam olmuyor.
Sayfa 261Kitabı okudu
Sormaz ki bilsin, sorsa bilir. Bilmez ki sorsun, bilse sorar.
Sayfa 40
Ön yargı, hakikate ulaşmanın önündeki en büyük engeldir.
Sayfa 190Kitabı okudu
Reklam
Dikkatin Gücü; yaratıcılık ve başarı, Dikkatin Kalitesi; sağlık ve mutluluktur.
AKIL iki şeyden sadece birine odaklı çalışır; 1- Ya mazeret ve bahane bulmaya odaklanır/ ayarlanır/ yöneltilir. 2- Ya da çare ve çözüm bulmaya odaklanır/ ayarlanır/ yöneltilir. Hiçbir AKIL bunu kendiliğinden yapmaz, kişinin niyetine göre yapar.
Reklam
Dikkat eksikliği bozukluğu var denilen birçok çocuğun, kendi sevdiği ve ilgilendiği konuda kaliteli bir dikkat gösterdiğini izleyebilmekteyiz. Örneğin; saatlerce dikkatini televizyon izleyebiliyor, bilgisayarda saatlerce oyun oynayıp zorluk derecesi yüksek oyunlarda başarı elde edebiliyor, ya da dikkat gerektiren başka bir konuyla saatlerce ilgilenip; gelişim gösterebiliyor, sonuç alabiliyor. Demek ki dikkati var, ama kendi istediği hedeflerde çok seçici olarak kullanıyor. Dikkat eksikliği bozukluğu olsa, bunları yapamaz diye düşünmekteyim. Eksik olan, doğru disiplindir. Bu tür çocukların eğitimlerinde; anne babalar tarafından yanlış ve bilinçsiz yönlendirmeler ve şartlandırmaların varolduğunu sıkça izlemekteyim.
Sayfa 148Kitabı okudu
Vicdan, "İNSANLIK ONURU"nu gözetmekten başka nedir ki? insanlık onuru olmayanın yüzüne tükürsen, “Yağmur yağıyor" der.
Sayfa 235Kitabı okudu
Cahil olmak sorun değilken, cahil kalmak en büyük sorundur. Cahillik bilgeliğe giden okul yoludur. Cahilliğini KABUL (1) etmeyen, asla bilge OLAMAZ (0).
Sayfa 199Kitabı okudu
Karar verirken ya MANTIĞA dayanır AKIL, ya da VİCDANA.
Sayfa 186Kitabı okudu
"Hırs ve "Akıl" kelimelerine atfedilen ilginç bir etimolojik durum söz konusudur. "Hırs" ve "akıl" kelimeleri Arapçadan gelir. Eskiden Araplar, çiftleşme döneminde sağa sola saldıran azgın ve gözü dönmüş develerin ağzından akan salyaya "hırs" derlermiş. Hırsla sağa sola saldıran azgın deveyi durdurmak ve zapt etmek için, arka ayağı çapraz ön ayağa bağlamakta kullanılan bağa da "akıl" (ikal) derlermiş. Zaman içinde günümüzdeki anlamlarına dönüşmüşler...
150 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.