Aydemir Güler

Aydemir GülerTürkiye Sol Tarihinde Yöntem ve Tartışmalar yazarı
Yazar
Çevirmen
Editör
8.2/10
29 Kişi
95
Okunma
20
Beğeni
1.369
Görüntülenme

Hakkında

Orta öğrenimini Saint Joseph Lisesi'nde, yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde tamamladı. 1986-1999 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Yüksek lisansını da yine bu üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yaptı. 1986'nın Nisan ayında yayın hayatına başlayan teorik dergi Gelenek'te ilk sayıdan itibaren sürekli yazarlar arasında yer aldı. 1992'de kurulan Sosyalist Türkiye Partisi'de (STP) kurucu, siyasi büro üyesi ve İstanbul il başkanı olarak görev yaptı. STP’nin Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılmasından sonra 1993'te kurulan Sosyalist İktidar Partisi'nde (SİP), kuruluştan kısa bir süre sonra genel başkanlık görevini üstlendi. SİP'in Türkiye Komünist Partisi (TKP) adını aldığı Olağanüstü Kongre’de yeniden genel başkan seçildi. 2009 yılında yapılan TKP'nin 9. Parti Kongresi'nde kongrede alınan gençleşme ve atılım kararları gereği genel başkanlığı bıraktı, yerine 29 yaşındaki merkez komite üyesi Erkan Baş genel başkan oldu.
Unvan:
Türk Siyasetçi, Yazar
Doğum:
İstanbul, Türkiye, 1961

Okurlar

20 okur beğendi.
95 okur okudu.
43 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Editörlük Yaptığı Kitaplar

Tümünü Gör

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Reklam
Sovyetler Birliği'nin sömürgeci bir kızıl Rusya'nın etrafında örülmüş bir halklar hapishanesi olduğu karalamasını reddetmek gerekiyordu. Bu karalama, başka şeyler bir yana, Doğu Avrupa'da Nazizmin son bulma biçimini gayrımeşru ilan etmek anlamına geliyordu. Gerek Sovyet birliğinin parçası olan cumhuriyetler, gerekse Kızıl Ordu'nun başat rol oynadığı halk cumhuriyetlerine sahip çıkamayan bir komünist hareketin tutamak noktası kalmazdı.
Suriye halkıyla dayanışma, emperyalist-gerici müdahaleye karşı duruş ve AKP'nin savaş politikasına kesin red... Türkiye'de solculuk bu çizgiyle temsil edilmiş, bu çizgi sola damga vurmuştur.
Sayfa 15 - Ön söz: Haziran'dan sonraKitabı okudu
Doğuş, Suphi ve Diğerleri
Peki o halde, yeni bir soru: Siyasi mücadelede “başarı” ölçütü nereye konmalıdır? Başarı olasılığı görmediğiniz bir yol üstünde siyasi mücadele verilir mi? Bunun yanıtını açıkça yazalım: siyasi mücadele, varolanı değiştirmek, değiştirebilmek için iktidarı almaya çalışmaktır. Başlangıç noktası budur. Bunun yapılamayacağını vaaz eden yanıtlar ve stratejilerle tek bir adım atılamaz...
Sayfa 103Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
Henüz kayıt yok
Resim