Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bahadır Dülger

Bahadır DülgerDreyfüs Meselesi yazarı
Yazar
Çevirmen
10.0/10
1 Kişi
4
Okunma
0
Beğeni
868
Görüntülenme

Hakkında

Gazeteci, yazar ve siyaset adamı Bahadır Dülger 1911 yılında İstanbul'da doğdu. 1933 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini Ankara Hukuk Fakültesi'nde tamamladı (1937). Doğu, Tasvir, Son Saat, Hürriyet gazetelerinde ve Türkiye Yayınevi'nde çalıştı. Erzurum Lisesi'nde edebiyat öğretmenliği yaptı. Daha sonra Demokrat Parti'den siyasete giren Bahadır Dülger, 9. ve 10. dönem Erzurum, 11. dönem Gaziantep milletvekilliği yaptı. TBMM Anayasa Komisyonu üyesi oldu. Zafer gazetesinde makaleler yazdı, genel yayın yönetmeni olarak çalıştı (1950-55). 1955-75 yılları arasında Son Havadis gazetesini kurdu ve yönetti. 1960 ihtilali sonrası Yassıada'da Adnan Menderes ile birlikte yargılanan, idamlık 25'ler olarak bilinen Demokrat Parti milletvekilleri arasında yer aldı. 1964'te Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel tarafından affedilen yedi kişiden biri oldu. Bahadır Dülger 22 Mart 1968 tarihinde Londra'da vefat etti. TBMM 22. dönem Antalya milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu eski Başkanı Mehmet Dülger'in babasıdır.
Unvan:
Gazeteci, Yazar, Siyaset adamı
Doğum:
İstanbul, Türkiye, 1911
Ölüm:
Londra, Ingiltere, 22 Mart 1968

Okurlar

4 okur okudu.
11 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ciceron
Adalet insanlara karşı duyulan aşktan başka birşey değildir.
Sayfa 226 - Rek-Tur/ 1966Kitabı okudu
Reklam
Dreyfüs Meselesi
Dreyfüs meselesi siyasi menfaatlere, zümre ihtiraslarina , kör duygulara alet edilen adeletin hazin, yüz kızartıcı ve bir milletin itibarını zedeleyeci hikayesidir.
Sayfa 282Kitabı okudu
Dreyfüs
Masum olduğu halde uğradığı ağır haksızlığın altında ezilmeyen, yılmayan insanların sembolüdür.
Sayfa 282Kitabı okudu
«Hayatım, dün olduğu gibi bugün de vatanıma aittir; isterse onu alabilir. Hayatım bana ait olmakla beraber vatan için kaçınılmaz vazife bu korkunç faciayı bütün teferruatıyla aydınlatmaktır. Çünkü şereflerimiz vatanın değildir. O çocuklarımızın ve ailelerimizindir.»
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
280 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
" Celal Bayar, 27 Mayıs Darbe'sinden sonra müebbet hapis cezası aldığı Kayseri Cezaevi 'nde, günlüğüne 1 Ağustos 1962 günü şöyle yazar: “Dreyfus davasını tetkik için kitap ısmarladım. İftira ve mahkeme yönünden bizimkine çok benzemektedir. Fransız milleti bu adaletsizliği tamir etmiştir... Bizde bir Zola, bir Clemenceau çıkmamıştır...” Kızı
Dreyfüs Meselesi
Dreyfüs MeselesiBahadır Dülger · Rektur Yayınları · 19664 okunma