Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Bruce Reichenbach

Bruce ReichenbachAkıl ve İnanç Din Felsefesine Giriş yazarı
Yazar
8.8/10
17 Kişi
91
Okunma
2
Beğeni
415
Görüntülenme

Hakkında

Augsburg College’da 1968’den beri Felsefe profesörü olarak çalışmaktadır. Çalışmaları arasında Introduction to Critical Thinking; Philosophy of Religion: Selected Readings; On Behalf of God: A Christian Ethic for Biology.; The Law of Karma: A Philosophical Study;Evil and a Good God; Is Man the Phoenix? A Study of Immortality; The Cosmological Argument:A Reassessment gibi eserler yer almaktadır.

Okurlar

2 okur beğendi.
91 okur okudu.
28 okur okuyor.
111 okur okuyacak.
6 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kendimiz için,hakikati yaratmayız; böyle bir tarz, cinneti veya izafiyetçilik bataklığını ortaya koyar. Fakat biz, her birimiz kendimiz için doğrunun peşinde olmak zorundayız, felsefenin özü budur. Felsefe her şeyden önce tefekkür eden aklın bir teşebbüsüdür.
Küre YayınlarıKitabı okudu
Anselm'in Ontolojik Argümanı
Anselm bir abese irca argümanı inşa etmiştir, burada hasımın görüşü kabul edilir ve onun saçma olduğu gösterilir. Bu argümanı formül halinde şöyle ifade edebiliriz: 1. İnsanlar mümkün en yüce varlık fikrine sahiptirler. 2. Farz edin ki mümkün en yüce varlık sadece zihinde bir fikir olarak vardır. 3. Gerçekte var olmak sadece zihinde var olmaktan daha yücedir. 4. O halde, biz mümkün en yüce varlıktan daha yüce bir varlık, yani gerçekte de var olan bir varlık, tasavvur edebiliriz. 5. Fakat mümkün en yüce varlıktan daha yüce bir varlık olamaz. 6. O halde, mümkün en yüce varlık gerçekte vardır.
Sayfa 131Kitabı okudu
Reklam
Fakat dindar insanlar, Tanrı'nın nihai gerçeklik olduğuna inanmanın, mesela bir siyasi partinin nihai önemde olduğuna inanmaktan farklı olduğunu iddia etmek ister.
Genellikle bilim filozofları, bilimin belirli varsayımlara dayandığını söylerler, bunlar bilimin kanıtlayamadığı fakat bütün bilimsel girişimi biçimlendiren inançlardır.
Sayfa 461Kitabı okudu
Ortada saf, varsayım içermeyen, "nereden geldiğimizden" bağımsız bir şekilde bilgimizin dayandırılabileceği bir bakış açısı yoktur.
Sayfa 109Kitabı okudu
İslam Felsefesiyle İlgili Okunabilecek Kitaplar
Sizin için felsefe listeleri oluşturmaya devam ediyorum. Orta Çağ Hristiyan felsefesinden sonra şimdi de Orta Çağ ve Yeni Çağ İslam felsefesiyle ilgili okunabilecek eserlere sıra geldi. Hristiyan felsefesinde yeni-Platonculuk'un bilinmesinin önemli olduğunu söylemiştim. İslam felsefesinde de bu önemli ama aynı zamanda çok iyi Aristoteles
bir inancın akli olup olmadığı onun toplumsal veya bireysel bir fayda sağlamasıdır (çıkarcılık) buradaki olay kesinlikle tabiatüstü bir varlığa tapmak veya kendini tamamen ona adamak değildir. toplumsal olarak kabul edilen bir dine inanmak seni inançlı değil pragmatik yapar. tanrının işlevselliği sana cenneti vaat etmesi değil sana toplumda bir yer etmesidir. cennet ve sevap kavramları bu işin sadece süsüdür.
Akıl ve İnanç Din Felsefesine Giriş
Akıl ve İnanç Din Felsefesine Giriş
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
588 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
314 günde okudu
Din felsefesi alanında kesinlikle önerebileceğim bir kitap. Apolojik tarzda yazılmamış sadece bilgi vermek amacıyla yazılmış. (Yazarları Hristiyan olmasına rağmen) Lakin yazarları Hristiyan olduğu için bazı meselelere Hristiyan bakış açısıyla bakmayı ihmal etmemişler. Yazarları Michael Peterson, William Hasker, Bruce Reicenbach, David Basigner
Akıl ve İnanç Din Felsefesine Giriş
Akıl ve İnanç Din Felsefesine GirişMichael Peterson · Küre Yayınları · 200991 okunma
588 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Genel olarak açıklayıcı örneklerle konuyu güzel bir şekilde ele almış. Kitap 16 bölümden oluşuyor, sonunda da sözlük mevcut. Din felsefesi açısından okunması kolay bir kitap oldu. Kitabın kalın olması gözünüzü korkutmasın, gayet rahat okunuyor ve ilerlemesi de aynı şekilde. Bir bakmışsınız kitap bitmiş. Biz ders için bu kitabı seçmiştik ve memnun kaldık.
Akıl ve İnanç Din Felsefesine Giriş
Akıl ve İnanç Din Felsefesine GirişMichael Peterson · Küre Yayınları · 200991 okunma
588 syf.
10/10 puan verdi
·
37 günde okudu
Uzun zamandır okuyor olduğum kitabı sonunda bitirebildim. Din felsefesine giriş niteliği taşıyan fakat biraz bile olsa felsefe bilginiz yoksa sizi zorlayabilecek bir kitap. Din felsefesi alanında genel olarak tartışılan bir çok konuyu ele almış ve bu konular hakkında eleştirilerden bahsetmiş. Ele alınan konular hakkında insanı meraka sürüklüyor, yani o konuyu derinlemesine ele almıyor. Sadece sizi daha fazla okumaya sevk ediyor. Üstelik kitabın arkasında da sözlük bulunuyor. Başlangıç için güzel bir eser.
Akıl ve İnanç Din Felsefesine Giriş
Akıl ve İnanç Din Felsefesine GirişMichael Peterson · Küre Yayınları · 200991 okunma