Derya Bengi

Derya BengiŞimdiki Zaman Beledir yazarı
Yazar
Derleyen
Çevirmen
Editör
9.2/10
23 Kişi
69
Okunma
6
Beğeni
1.490
Görüntülenme

Hakkında

Derya Bengi 1966 yılında Ankara’da doğdu. Eğitimini 9 Eylül Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde İşletme ve Endüstri İlişkileri alanında tamamladıktan sonra serbest gazeteciliğe yöneldi. 1996-2009 yılları arasında "Roll" dergisinin yayın yönetmenliğini yürüttü. "Express", "Bir+Bir", "Esquire", "FHM", "Aktüel", "Radikal" gibi dergi ve gazetelerde müzik ve popüler kültür üzerine yazılar yazdı. 2010 yılında yayımla­nan “Rakı Ansiklopedisi”nde müzik editörü olarak görev aldı. 2012 yılında Depo’da açılan “Uzayda Bir Elektrik Hasıl Oldu: 1960’larda Müzikli Türkiye” ve 2014 yı­lında Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde açılan “İşte Benim Zeki Müren” sergilerinin küratörlüğünü üstlendi. “50’li Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük - Şimdiki zaman beledir” adlı kitabı 2016’da, “60’lı Yıllarda Türkiye: Sazlı Cazlı Sözlük - Dünya durmadan dönüyor ” adlı kitabı 2017’de YKY tarafından yayımlandı.
Doğum:
Ankara, Türkiye, 1966

Okurlar

6 okur beğendi.
69 okur okudu.
13 okur okuyor.
96 okur okuyacak.
4 okur yarım bıraktı.
Reklam

Editörlük Yaptığı Kitaplar

Tümünü Gör
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Yarına umutla baktırmayan bir bugün, düne özlemle baktırır.
" Türkiye yasaklar ve yasaklılarla dolu olduğu gibi, aynı zamanda kendini ilgilendiren yasakların kalkmasını isteyip başkalarını ilgilendiren yasaklara kayıtsız kalan ve hatta bunların varlığını onaylayan insanlarla da dolu. "
Sayfa 332 - Murat Belge, 1987Kitabı okudu
Kitaba "değer" verilen zamanlardan bir haber.
Bizim Köy beş ayda dördüncü baskıya ulaştığında,Varlık Yayınları gazetelere şu ilanı veriyordu: "Bu kitabı okumamış tek münevver kalmayıncaya kadar tanesi 1 Lira."
Sayfa 46 - Mahmut Makal-Bizim Köy
" insanların önüne bir şeyi koymak yetmez. Sanki bu, tam da onların istedikleri, bekledikleri bir şeymiş gibi koyacaksın. Kendi seçimleriymiş gibi. Fukaranın düşü ancak bu akşamdan yarın sabaha kadar uzanır, gelecek yıla, on yıl sonrasına uzanmaz. "
Sayfa 348Kitabı okudu
Kötü müzik yoktur, dinlemeye alışmamış kulak vardır
Sayfa 41 - Münir Nurettin SelçukKitabı okudu
Reklam
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Geçmişe ilgi veya özlem duyuyorsaniz mutlaka okumalısınız derim.80 lere ait yerli ve yabancı filmler ve şarkılardan yola çıkarak dönemin sosyal hayati ve siyasi olayları çok güzel anlatılmış.O yıllara ait gazete haberleri,köse yazıları,röportajlar vb. kaynakları o kadar güzel harmanlamış ki Derya Bengi hayran kalmamak mümkün degil..
Yaprak Döker Bir Yanımız
Yaprak Döker Bir YanımızDerya Bengi · Yapı Kredi Yayınları · 201919 okunma
396 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 günde okudu
"Belki Duyulur Sesim" alt başlığı ile yayınlanan "100. Yılında Cumhuriyet'in Popüler Kültür Haritası"nın ikinci kitabı 1950'den başlayarak 1980'li yıllara varıyor. Cumhuriyet'in 30 yıllık zaman dilimi içerisinde okurunu tarih yolcuğuna çıkaran kitabın ilk maddesi olan "AF" başlığında Nazım'ın açlık grevi ve Nazım için yapılan af çağrıları yer alıyor. 30 yıllık zaman dilimini renkli - resimli madde başlıklıklarıyla ilgi çekici bir şekilde anlatan kitap geçmişin izlerini sadece toplumsal ve siyasal olaylarla değil plaklarla, şarkılarla, filmlerle, kitaplarla da anlatıyor.
Reklam
400 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
“100. Yılında Cumhuriyet’in Popüler Kültür Haritası” nın ilk ciltti 1923 ve 1950 yılları arasını onlarca başlık içerisinde kültür, sanat, sinema, siyasi ve toplumsal olaylarını, yazarları, sanatçıları, devlet adamlarını, siyasetçileri çok sayıda fotoğraflarla anlatıyor. Bu ay içinde çıkan üçüncü cilt ile tamamlanan bu üç ciltlik muhteşem eserin her meraklı okurun kitaplığında olması gerektiği düşüncesindeyim.
100. Yılında Cumhuriyet’in Popüler Kültür Haritası  1
100. Yılında Cumhuriyet’in Popüler Kültür Haritası 1Derya Bengi · Yapı Kredi Yayınları · 20205 okunma
Resim