Edward Page Mitchell

Edward Page MitchellGeri Giden Saat yazarı
Yazar
7.1/10
151 Kişi
715
Okunma
19
Beğeni
1.419
Görüntülenme

Hakkında

Edward Page Mitchell, New York'ta günlük bir gazete olan The Sun için Amerikalı bir editör ve kısa öykü yazardı. Charles Anderson Dana'nın ardından 1897'de gazetenin editörü oldu. Mitchell, bilim kurgu türünün erken gelişiminde önemli bir figür olarak kabul edildi.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Bath, Maine, ABD, 24 Mart 1852
Ölüm:
New London, Connecticut, ABD, 22 Ocak 1927

Okurlar

19 okur beğendi.
715 okur okudu.
29 okur okuyor.
247 okur okuyacak.
26 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
''Hiçbirinin beyni yok, hevesi yok, amacı yok...''
Sayfa 37 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
''Benim ömrüm ölüm içinde yaşamak; varlığım ise unutuluş.''
Sayfa 113 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
Reklam
''Biz her hayvanın özgür ve eşit doğduğuna inanıyoruz.''
Sayfa 89 - İthaki YayınlarıKitabı okudu
Zihni maddeden ayıran sınır, Kuzey yarıküreyi Güney yarıküre'den ayıran Ekvator kadar hayali bir çizgiden ibaret olabilir. Zihnin madde kadar nesnel olduğu veya maddenin zihin kadar öznel olduğu ortaya çıkabilir. Maddenin bütünüyle zihin içinde var olduğu ya da tam tersi, zihnin sadece maddiyat dahilinde bulunduğu anlaşılabilir.
Ithaki Bilimkurgu Klasikleri Serisi Güncel Liste
Değerli arkadaşlarım; Bildiğiniz üzere İthaki Bilimkurgu Klasikleri Serisi yoluna baş koymuş biriyim. Çoğunlukla özelden mesaj yazan okurlar bu kitaplarla ilgili fikrimi almak istiyor. Her yazan kişiye sonuna kadar bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum elbette. Fakat fark ettiğim üzere, genelde listeyi bilmedikleri için kitapları araştıramıyorlar ve
İthaki Bilimkurgu Klasikleri Serisi
İthaki Bilimkurgu Klasikleri serisi, özellikle bilimkurgu-fantastik sever okurların merakla takip ettikleri bir seri. Hatta önce keşfediliyor, sonra merakla takip ediliyor, en sonunda da "acaba seriye yeni kitap ne zaman eklenecek?" diye pusuya yatırıyor. Seri "Dune" romanıyla 2015 yılında başlamış (Kaynak: Vikipedi).
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
144 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 saatte okudu
Bilimkurgunun İlk Kıvılcımları: Geri Giden Saat
‘’Eğer insanlar sadece mümkün görünen şeyleri yapsaydılar bugün mağaralarda yaşamaya devam ediyor olurduk.’’ —
Stanislaw Lem
Stanislaw Lem
, Polonyalı Bilimkurgu Yazarı Bilimkurgu camiasında ilklerin yazarı ve ‘’Amerikan bilimkurgusunun kayıp devi’’ olarak bilinen
Edward Page Mitchell
Edward Page Mitchell
, neredeyse 150 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen yazdığı öykülerle günümüzde anılması
Geri Giden Saat
Geri Giden SaatEdward Page Mitchell · İthaki Yayınları · 2021706 okunma
140 syf.
6/10 puan verdi
·
14 saatte okudu
Kitap, Edward Page Mitchell'ın birçok yapıtından seçilen 7 öyküden oluşuyor. 'Kırılca Adam' ise kitabın ilk hikayesi. Kendisi bir gazetede editörlük yaptığı dönemde öykülerini yayımlamaya başlamıştır. Hatta zaman makinesi temasını H.G. Wells'ten önce kendisi kullanmıştır. Öykülerini derinlemesine incelediğimizde, bilimle iç içe olduğu ve 19. yüzyılın bilimsel gelişmelerini ustalıkla harmanlayıp kullandığı göze çarpıyor. Mitchell'in akıl hocası ise Edward Everett Hale imiş (Tuğla Adam'ın yazarı). Hikayeler gayet akılça kalıcı ve sürükleyiciydi, özellikle her şeyin açıklamasının temelinde bilimin yattığı mesajını vermesi etkileyiciydi.
Kırılca Adam
Kırılca AdamEdward Page Mitchell · Fihrist Kitap · 20219 okunma
144 syf.
7/10 puan verdi
·
10 saatte okudu
Bilim kurgu denildiğinde ilk akla gelen etmenler bu eserde toplanmış diyebiliriz. İçerisinde dokuz adet öykü bulunuyor. Artık klişeleşmiş ve zamanın da getirdiği tüketimle bizlere basit görünen temel bilim kurgu öğelerinin çıkış noktası denilen bir eser. Bugün belki de yüzlerce kitapta, filmde vs. gelişerek ilerleyen temaların ham halleri bu kitapta mevcut. Okunuş bakımında sıkıcı olmayan ve çıkış noktasını aydınlatan bir eser. Editörlük noktasında bazı sorunlar gördüm. Genel olarak keyif verse de klişeler barındırması sebebiyle fazla da bir şey sunmuyor.
Geri Giden Saat
Geri Giden SaatEdward Page Mitchell · İthaki Yayınları · 2021706 okunma