Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Emre Bostanoğlu

Emre BostanoğluB.O.S Büyük Ortadoğu Savaşı yazarı
Yazar
7.7/10
7 Kişi
22
Okunma
1
Beğeni
1.093
Görüntülenme

Emre Bostanoğlu Gönderileri

Emre Bostanoğlu kitaplarını, Emre Bostanoğlu sözleri ve alıntılarını, Emre Bostanoğlu yazarlarını, Emre Bostanoğlu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ehlisünnet dinine sıkı sıkıya bağlılık, bir insanı paranoyaklık seviyesine getirebilir. Örneğin Kuran'ın "yıkanın" dediği ve yalnızca bir kelime ile bahsettiği gusül konusunda çok ayrıntıya gidilmiş ve "iğne ucu kadar su değmemiş yer kalmayacak" denilerek insanları değdi mi değmedi mi vesvesesi içinde bırakabilmiştir.
Ehlisünnete göre cennete yalnızca ehlisünnet olan gidecektir. Bir müslümana göre ise cennet ve cehenneme kimin gideceğini yalnız Allah bilir. "Yahudi veya Hıristiyanlardan başkası cennete giremez," dediler. Bu onların kuruntusudur. De ki: "Doğru sözlüler iseniz delilinizi getirin. (2:111) Bu görüş geçmiş toplumların hatalarının tekrarından başka bir şey değildir.
Reklam
Yalnız Kuran diyen müslümanlara ehlisünnetin ilk sorusu "o zaman Kuran'da bize namazı göster" sorusudur... Ehlisünnetin; hem dinin direği namazdır deyip hem de o dinin kutsal kitabında " bizim istediğimiz gibi namaz" yok demesi komik ve yaman bir çelişkidir. De ki, "Allah"a dininizi mi öğretiyorsunuz?..." (49:16)
"Bütün övgüler, alemlerin efendisi olan Allah'a mahsustur." (Fatiha/ 1:2) Bu ayet, çok iyi bilinen ayetlerden olsa da ne yazık ki aynı zamanda en uzak durulan ayetlerden de biridir. Ehli-sünnet elçilerin hatta, evliya ve şeyh gibi kutsal saydıkları kişilerin övülmesinin gereklilik olduğunu savunurlar ve övmemeyi de saygısızlık olarak görürler.
De ki: Allah'ın kendi kulları için yarattığı süsleri ve güzel rızıkları kim haram edebilir?...(A'raf/ 7:32) Kuran'da dört madde yiyecek ve iki madde giyecek kısıtlaması dışında insanın ne yemesi ve ne giymesi gerektiğini kısıtlayan hiçbir ayet yoktur. Kuran yemek tercihlerini belirlemek ve giyim tarzını değiştirmek için gelmemiştir, İslam bunun için değildir. İslam'ın mesajı Çin'e, Meksika'ya, Rusya'ya ulaştığında insanların yemek tercihlerini ve giyim stillerini değiştirmesine gerek yoktur.
..."Biz, O'nun resullerinden hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz." derler...(Bakara, 285) Son elçinin eşiyle yaptığı özel konuşmaları bile dinde kaynak oluyorsa, diğer elçilerle son elçiyi nasıl eşit tuttuğunuzu iddia edebilirsiniz?
Reklam
"Size ne oluyor? Nasıl hüküm veriyorsunuz? Yoksa sizin bir kitabınız var da ondan mı ders görüyorsunuz? Onda, keyfinize uyan her şeyi rahatça buluyorsunuz." (Kalem Suresi/ 68:36) Ehlisünnet zor durumlarda kaynaklarından feragat eder, dün haram kabul ettiğini bugün helale dönüştürebilir. ( Örneğin resim, fotoğraf, heykel, müzik...) Bir Müslüman ise Kuran'daki sınırlı haramları bilir ve onlarla yaşar, dininde hiçbir değişiklik olmaz.
Mezhepler o derece Kuran'dan uzaktır ki, apaçık ayete isyan edercesine bazı mezheplerde Allah'ın helal kıldığı birçok deniz hayvanı haram ilan edilmiştir. "Deniz hayvanlarını avlamak ve onları yemek size helal kılındı..." (Maide/ 5:96)
Ehlisünnet dininin kaynağının sayısı belli değildir. Müslümanların kaynağı ise belirlidir. 600 sayfalık bir kitaptan başka bir şey değildir.
"Doğrusu İbrahim"de ve ona uyanlarda sizin için güzel bir örneklik vardır..." (Mümtehine, 60:4) Kuran'da, güzel bir örneklik vardır dediği İbrahim peygamberin hadisleri umurlarında olmayıp Muhammed peygamberin ne giydiğinden ne yediğine kadar kutsamış ve din edinmişlerdir. Halbuki örnek almak taklit etmek değildir. Bir papağan da bazen taklit yapabilir. Örnek almayı ise ancak akıl sahipleri yapar.
30 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.