Erhan Demircioğlu

Erhan DemircioğluMakinedeki Hayalet yazarı
Yazar
Editör
8.6/10
7 Kişi
37
Okunma
3
Beğeni
1.248
Görüntülenme

Hakkında

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümünde (2001), yüksek lisans eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünde (2005) tamamladı. Doktora derecesini Pittsburgh Üniversitesi Felsefe Bölümünden “At the Gates of Consciousness: Physicalism and Phenomenal Concepts” teziyle aldı (2011). Doktora tez danışmanı Anil Gupta iken komite üyeleri arasında John McDowell ve Robert Brandom bulunmaktaydı. 2013-2015 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümünde öğretim üyeliği yaptıktan sonra 2015 yılında, hâlen görev yaptığı Koç Ünivesitesi Felsefe Bölümüne geçmiştir. Zihin felsefesi, epistemoloji ve dil felsefesi alanlarında çok sayıda yayını mevcuttur. Makaleleri, Philosophical Studies, Minds and Machines, Synthese, Acta Analytica, Theoria ve Philosophia gibi uluslararası saygınlığa sahip dergilerde yayımlanmıştır.
Unvan:
Akademisyen, Yazar

Okurlar

3 okur beğendi.
37 okur okudu.
2 okur okuyor.
41 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Editörlük Yaptığı Kitaplar

Tümünü Gör

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Kendimizi düşüncelerimizi ve hislerimizi dünyanın geri kalanından farklı şeylermiş gibi deneyimliyoruz. Bu bilincin bir tür optik yanılgısı Albert Einstein
Reklam
Hayatta gerçek olan şeyler sadece beklenmedik olanlardır. Watkin Tudor Jones
Eğer kuantum fiziğini anladığınızı düşünüyorsanız kuantum fiziğini anlamamışsınız demektir. Richard Feynman
Gerçek bir son diye bir şey yoktur ."Son" sadece hikayeyi anlatmaya ara verdiğimiz yerdir. Frank Herbert
bizi ne bekliyor?
Karşı karşıya olduğumuz zihin-beden problemi, zihnin aynı anda hem bedensel/fiziksel olduğunu hem de bedensel/fiziksel olmadığını düşünmek için iyi gerekçelere sahip olmamızdan kaynaklanır. Zihin, hem 'fiziksel bir makine' olan bedene ait bir şey hem de o makineden bağımsız, 'hayaletimsi' bir şey olarak görünür. Gilbert Ryle'ın hafızaya kazınan ifadesiyle, zihin bir tür 'makinedeki hayalet' gibidir. Halbuki, hayaletin makinede ne işi olabilir?
Sayfa 31 - FOL KitapKitabı okudu
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Zihin felsefesi çok merak ettiği. Ama uzak olduğum bir alan. Bana hep zor ve korkutucu gelmiştir zihin felsefesi kitapları okumak. Bu kitap gerçekten temel bir giriş seviyesinde. Ne aşırı zor ne de aşırı sığ. Tam meraklısına giriş niteliğinde. İçinde daha ileri okumalar için öneriler de mevcut.
Makinedeki Hayalet
Makinedeki HayaletErhan Demircioğlu · Fol Kitap · 202137 okunma