Erol Manisalı 9 Kasım 1940 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. London School of Economics’den mezun olmuştur. 1975 yılında profesör unvanını almıştır. Avrupa ve Orta Doğu Araştırma merkezi direktörü, İstanbul üniversitesi İktisat Fakültesinden öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.
Erol Manisalının makaleleri yurt içi ve yurt dışında bir çok ekonomi dergisinde yayımlandı. Avrupa Konseyı Türkiye temsilcisi ve Avrupa topluluğu derneği kurucularındandır.
- Mustafa Kemal'in esas kimliği antiemperyalist çizgisidir. Cumhuriyet bunun üzerine kurulmuştur. Mustafa Kemal'i büyük kılan budur. Antiemperyalist
mücadelesi ile mazlumlara örnek olmuştur, önder olmuştur.
Onun antiemperyalist kimliğini ve mücadelesini unutturmak için "laikliği" bir paravan olarak kullandılar. Esas meselesi "laiklikmiş gibi" sundular, bu yalandır. Antiemperyalist Mustafa Kemal'den rahatsız olanlar sahtekarlık yaparak laikliği bir maske gibi kullandılar.
Sayfa 101 - Derin Yayınları 1. Baskı 2004Kitabı okudu
Ali Kırca'nın Siyaset Meydanı'ndayız, konu Gümrük Birliği ve AB ile ilişkiler. Ben yazılarımda 1994 yılından beri yazmakta olduğum gibi Gümrük Birliği'nin Türkiye'yi nasıl tek yanlı bağladığını anlatıyorum. Bunun diğer adaylarla niçin yapılmadığını sorguluyorum ve aslında Gümrük Birliği'nin, yarın alınmayacak olan Türkiye'nin AB'ye tek yanlı bağlanması için yapıldığını belgeleri ile söylüyorum.
Sayfa 19 - Derin Yayınları 1. Baskı 2004Kitabı okudu
2001 yılında yayınlanmış Erol Manisalı'nın Atilla İlhan'la çeşitli konularda yaptığı sohbetlerin derlemesi. Sohbet tadında olduğu için kolayca okunabilen, okudukça düşündürebilen kitaplardan...
Farklı başlıklar altında Osmanlı son dönemlerinden 2001'e kadar Türkiye'de olup bitenler ele alınmış. Faydalı bir kitap.
Erol hoca bu eserinde yazıldığı dönemin güncel siyasi konularını ustalıkla işlemiş. Türk burjuvazisi ile Batı burjuvajisi arasındaki farkları örnekleriyle muhteşem şekilde açıklıyor.
Büyük SermayeErol Manisalı · Bilgi Yayınevi · 20094 okunma