Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İbrahim Gezer

İbrahim GezerÖzgürlükçü Pedagoji yazarı
Yazar
Çevirmen
9.3/10
4 Kişi
13
Okunma
4
Beğeni
425
Görüntülenme

Hakkında

1965’te Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da; yükseköğrenimini Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünde; Yüksek Lisansını Yüzüncü Yıl Üniversitesinde; Doktorasını ise Selçuk Üniversitesinde tamamladı. Post Doktora için TÜBİTAK bursuyla İngiltere’de bulundu. İhtisas alanının yanı sıra Akademik ve Teknik Eğitim, Yönetim ve Organizasyon, Sivil Toplum ve Sosyal Girişimcilik, Ekonomik ve Sosyal Kalkınmagibi alanlarda çok sayıda proje yürüttü. Çalışma konularıyla ilgili olmak üzere yurt içi ve yurt dışında çok sayıda kültürel, akademik ve bilimsel etkinliğe katıldı ve bildiriler sundu. Dört kitap, 15 araştırma raporu ve 100’ü aşkın araştırma makalesi yayımlandı. 2005 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte kısa adı BİLSAM olan “Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezini” kurdu ve burada çok sayıda proje gerçekleştirdi. Bu kapsamda 2009’da “Kurtuba Akademi”; 2010’da “İbn-i Haldun Sosyal Araştırmalar Merkezi”; 2011’de “BİLSAM Yayınları”; 2015’de “BİLSAM Kültür”, 2017’de ise “Dil Kent Akademi”nin kuruluş çalışmalarını yürüttü. 2011 ve 2013 yıllarında iki kez Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na seçildi ve 4 yıl süren bu görevi sırasında ajans bölgesi olan Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde bölgesel kalkınmaya katkı amaçlı çok sayıda proje gerçekleştirdi. Yaptığı çalışmalarla ilgili olarak TÜBİTAK ve Üniversite Araştırma Fonundan birçok kez yurt dışı seyahat ve yayın teşvik ödülü aldı. Malatya kamuoyunun entelektüel gelişimine yaptığı katkılardan dolayı 2011 yılında İnönü Üniversitesi Senatosu tarafından Üstün Hizmet Başarı Belgesiyle ödüllendirildi. İyi düzeyde İngilizce bilen Gezer, evli ve iki çocuk babasıdır.
Unvan:
Mühendis, Akademisyen, Eğitimci, Sosyal Girişimci, Yazar
Doğum:
Malatya, 1965

Okurlar

4 okur beğendi.
13 okur okudu.
9 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Oysa islam dünyası sömürüden çok sömürüye yatkınlığı konuşmaya başlamadıkça bir çıkıştan bahsetmek mümkün olmayacaktır."
Reklam
"Bir yerde herkes birbirine benziyorsa orada kimse yok demektir." (M. Foucault)
"Eğer islam dünyası sızlanmayı bırakır ve kurban psikolojisini terk ederse, farklılıklarını çözüme kavuşturursa, yetenek, enerji ve çabalarını ortak bir yaratıcı çabada birleştirirse, bir kez daha ortaçağda ve antikitede olduğu gibi ana uygarlık merkezi olabilir. Tercih kendilerinindir." (Lewis, 2002)
Bütün kötülüklerin ve savaşların temelinde yaşanmamış yaşamlar vardır.(E.Fromm)
"O aslında ne Amerikalı, ne Filistinli, ne Türk ne de Arap'tı. O sadece bir insandı. 'Zulüm bizdense, ben bizden değilim' (Rachel Corrie) diyecek kadar cesur ve vicdanlı bir insan..."
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
157 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Her öğretmen adayının mutlaka okuması gereken bir kitap. Hele de bu dönemde eğitim sistemi çocuklarımızı, gençlerimizi bu denli yanlış yönlendirirken..
Özgürlükçü Pedagoji
Özgürlükçü Pedagojiİbrahim Gezer · Bilsam Yayınları · 20149 okunma