İbrahim Pazan

İbrahim PazanPadişah Anneleri yazarı
Yazar
Editör
7.2/10
20 Kişi
77
Okunma
1
Beğeni
1.063
Görüntülenme

Hakkında

1958’de Bursa’da doğdu. İlk ve ortaokulu burada okuduktan sonra Bursa Erkek Lisesi’ne kaydoldu. 1975’te girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Bölümü’nden 1980’de mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini aynı bölümde tamamlayarak 1982’de yüksek mühendis unvanını aldı. Üniversite son sınıfta iken intisap ettiği Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı çeşitli fabrikalarda, 1998 yılında emekli olana kadar mühendis subay olarak çalıştı. 1998-2014 yılları arasında İhlas Haber Ajansı’nda teknikten sorumlu genel müdür yardımcısı olarak çalıştı. Halen TGRT Haber TV’de genel müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Marmara Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Türk Tarihi Anabilim Dalı, Yeniçağ Tarihi Bilim Dalı’nda 2007’de başladığı doktora programını 2013 yılında tamamladı. “Nahîfî’nin Cevâhirü’l-Menâkıb’ı (Gencîne-i Ahlâk) (Tahlil ve Metin)” konulu tezini 26 Haziran 2013 tarihinde savunarak doktor unvanını aldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) üyesi olan İbrahim Pazan evli ve üç çocuk babasıdır.
Unvan:
Yazar
Doğum:
Türkiye, Bursa, 1958

Okurlar

1 okur beğendi.
77 okur okudu.
3 okur okuyor.
60 okur okuyacak.
2 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
70'li senelerin başında lisede okurken, tarih ders kitaplarımızda amansız bir Osmanlı düşmanlığı işlenmekteydi.
Reklam
Bir zamanlar, Osmanlı tarihini kötülediler. Türk yavrularına, Osmanlı saraylarını zevk, safâ, hatta sefâhat ve fuhuş yeri olarak tanıttılar!
Kendi ecdadımıza karşı daha insaflı ve ön yargıdan uzak olma konusundaki dersi, yabancılardan almaktan hâlâ kurtulamadık...
Padişah anneleri için "vâlide sultan" unvanı, rivayete göre ilk defa on ikinci Osmanlı padişahı Sultan III. Murad Han tarafından validesi Nurbânû Vâlide Sultan'a verilmiştir.
Barbaros'un vefatından sonra yerine gelen Sinan Paşa'nın dört yıllık kaptan-ı deryalığından sonra Osmanlı muazzam armadasının başına yine bir karacı geçti. Kanuni Sultan Süleyman döneminde tam on dört sene muazzam Osmanlı armadasıyla denizlerde dolaştı. Hiçbir güç karşısına çıkmaya cesaret edemedi.
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
320 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Denizler Fatihi Piyale Paşa ve Cerbe Zaferi
Piyale Paşa'nın hikayesini Hocamız çok güzel bir şekilde kaleme almış. Osmanlıca Fetihname nin eklenmesi çok güzel olmuş. Piyale Paşa ve onun döneminde gerçekleşen Cerbe Zaferi hakkında okunması gereken bir eser.
Denizler Fatihi Piyale Paşa
Denizler Fatihi Piyale PaşaAhmet Şimşirgil · Timaş Yayınları · 201534 okunma
192 syf.
10/10 puan verdi
Pâdişah annelerini konu alan bu kitap Osmanlı'nın kuruluşundan başlayarak Vâlide Sultan'ları konu ediniyor. Yazar özellikle de oğlu pâdişah olmuş Vâlideleri ele almış. İçerik okuru çok yormayan bir biçimde kısa kısa notlar halinde ilerlemiş. Çeşitli görsellerle süslenmiş kitabın sonlarında, -Vâlide Sultanların isimlerinin mânâları -Vâlide Sultanların kabir yerleri ve koordinatları -(Soyu Peygamberimize ﷺ dayanan) Devlet Hâtun'un soy ağacı -Osmanlı Hanedanı soy ağacı -Hayattaki Osmanoğulları'nın soy ağacını da kapsayacak biçimde bilgiler de mevcut. Tavsiyemdir, keyifli okumalar dilerim. Kübra Tarman
Padişah Anneleri
Padişah Anneleriİbrahim Pazan · Babıali Kültür · 200740 okunma
320 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Şaban Nidâî'nin Fetihname-i Kal'a-i Cirbe adlı eserinden esinlenerek hazırlanan bu kitabın ilk bölümünde Şaban Nidâî'nin hayatı anlatılıyor. İkinci bölümde bu eserden yararlanarak Cerbe kalesinin fethi anlatılıyor. Cerbe kalesinin fethinden sonra Malta adasının muhasarası, Sakız ve Kıbrıs adalarının fethi ve İnebahtı Baskını yer alıyor. Piyale Paşa'nın Kaptan-ı Derya olduğu sürede yaşanan bu önemli deniz mücadelelerinden sonra üçüncü bölümde Şaban Nidâî'nin Cerbe Fetihnamesi Eski Türkçe baskısı ve Latin harfleriyle okunuşu bir arada yer almaktadır.
Denizler Fatihi Piyale Paşa
Denizler Fatihi Piyale PaşaAhmet Şimşirgil · Timaş Yayınları · 201534 okunma