Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İsmail Güven

İsmail GüvenTürk Eğitim Tarihi yazarı
Yazar
Editör
6.0/10
4 Kişi
21
Okunma
0
Beğeni
373
Görüntülenme

Hakkında

Unvan:
Yazar

Okurlar

21 okur okudu.
5 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
"Osmanlı toplumu için ilk basımevini kuran İbrahim Müteferrika olmuştur. İbrahim Müteferrika, henüz 18. yüzyılda Osmanlı Devleti'nde gerilemenin nedenleri üzerinde durmuş ve on yedi eser yayımlamıștır."
Sayfa 205 - Pegem AkademiKitabı okudu
Reklam
"Orhun Anıtlarının önemli bir bölümü, Türk halkı ve liderlerini eğitici bir tarzda yazılmıştır. Böylece halkın geçmiş acı tecrübelerden ders almalarını sağlayarak, aynı hatalara düşmeleri önlenmek istenmiştir."
Sayfa 23 - Pegem AkademiKitabı okudu
"Selim Sabit Efendi, eğitimde doğrudan uygulayıcı olarak yer almış ve konular arasında bağlantılar kurmaya büyük önem vermiş bir eğitimcidir. Ezberden çok, yaparak-yaşayarak öğrenmeyi savunmuştur."
Sayfa 135 - Pegem AkademiKitabı okudu
"Medreseler kuruldukları ilk yıllarda hem dinî hem de pozitif bilimlere önem vermiştir. Ancak yükselme döneminden sonra özellikle sorgulayıcı ve analize önem veren anlayış kaybolmaya yüz tutmuş ve eğitim yozlașmıștır."
Sayfa 113 - Pegem AkademiKitabı okudu
Bilginin anlamını bilen hastalıktan uzak olur, bilgisiz insan ise daima hastalıklı olur, tedavi edilmezse insan çabuk ölür. Bilgisizliği nedeniyle hasta olan insanın tedavi olabilmesi için, özellikle bunun ilacını bilen alim insana gitmesi gerekir.
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
440 syf.
5/10 puan verdi
·
31 saatte okudu
Dünyada eğitimin genel gelişimine dair bilgilerin dışında, özel olarak Türk eğitim tarihi -Hunlardan Cumhuriyet dönemine kadar olan süreç- ele alınmış ve alt başlıklar halinde her konuyla alakalı ayrıntılı bir şekilde bilgi verilmiş durumda... Savaşçı yetiștirmeye dair ilk Türk eğitim metotları, yerleşik hayata geçişle görülen yeni eğitim hareketleri, matbaa ve diğer baskı teknikleri, medreseler, enderun sistemi, ahilik sistemi, meslek öğretimi, din öğretimi, ilk ve orta kademelerdeki eğitim, yükseköğretim, 4+4+4 sistemi... Yani özetle eğitim tarihimizdeki tüm konulara değinilmiș. :) Kitabın son bölümünde 25 sayfaya yakın bir kaynakça kısmı var. Pek çok eserden ve başvuru kaynağından yararlanılarak yazılmış, akademik bir kitap.
Türk Eğitim Tarihi
Türk Eğitim Tarihiİsmail Güven · Pegem Akademi Yayıncılık · 201518 okunma