Karl Albrecht

Karl AlbrechtSosyal Zeka; Başarının Yeni Bilimi yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
8
Okunma
0
Beğeni
751
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

8 okur okudu.
1 okur okuyor.
5 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Bu tanıma göre, toksik davranışlar, başkalarının kendilerini değersiz, yetersiz, kızgın, hayal kırıklığına uğramış ya da suçlu hissetmesine neden olur. Besleyici davranışlar ise yine başkalanının kendilerini sevilen, saygı duyulan ve takdir edilen değerli kişiler olarak hissetmesini sağlar. Yüksek sosyal zekâya sahip olan insanlar, yani davranışları çoğunlukla besleyici olan kişiler, başkaları açısından mıknatıslı ve cazip insanlardır. Düşük sosyal zekâya sahip olan insanlar, yani genellikle başkalanına karşı toksik davranışlar sergileyenler ise anti-mıknatıslı ve itici bir tavır sergilerler. Bu bağlamda, "mıknatıs karakterli olmak"la ilgili eski tabir anlamlı olabilir.
Aynı illetin bir başka türü ise, adece tek bir "hikaye"si olan ve esir alabildiği herkese aynı şeyi tekrar tekrar anlatmakta kararlı olan insanlardır.
Reklam
Sosyal zekayı şu şekilde tanımlayabiliriz: İnsanlarla iyi geçinme ve onları sizinle işbirliği yapmaya ikna etme yeteneği.
Sosyal zekâ en büyük sebebinin anlayış eksikliği olduğunu gösteren pek çok örnek gördüm. Toksik insanların zihinleri genellikle kendi kişisel mücadeleleri ile o kadar meşguldür ki başkaları üzerinde nasıl bir etki bıraktıklarının farkına varmazlar. Kendilerini başkalarının gördüğü gibi görebilmeleri için yardıma ihtiyaçları vardır.
Öncelikle, yüksek sosyal zekâyı kendine örnek alan liderlere ihtiyacımız var. Herkesi memnun etmese de, özellikle gelişme ve ilerlemeye dair pozitif bir vizyon ifade edebilen liderlere ihtiyacımız var. Bizleri ilkel korkularımıza ve bencil hırslarımıza teşvik eden değil, yüksek benlerimize hitap eden, birey ve toplum olarak bizleri gelişmeye çağıran liderlere ihtiyacımız var.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
288 syf.
7/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Sosyal Zeka
Yazar Sosyal Zekayı beş farklı yetenek ölçüsü ile değerlendiriyor. Durum Bilinci, Duruş, Samimiyet, Açıklık, Empati olmak üzere. Her bir ölçüyü de ayrı ayrı ele alıyor. Yanı sıra gündelik yaşamdan örneklerle de anlatımını destekliyor. Aslında kitabın isminden yola çıkarak beklentimi yüksek tutmuşum. Sıradan bir gelişim kitabından daha fazla bir şey ifade etmediğini belirtebilirim şahsım açısından.
Sosyal Zeka; Başarının Yeni Bilimi
Sosyal Zeka; Başarının Yeni BilimiKarl Albrecht · Timaş Yayınları · 20069 okunma