Koichi Tohei

Koichi ToheiKi Enerjisi yazarı
Yazar
7.0/10
7 Kişi
11
Okunma
1
Beğeni
707
Görüntülenme

Hakkında

Okurlar

1 okur beğendi.
11 okur okudu.
1 okur okuyor.
9 okur okuyacak.
1 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Beden, zihnin bir yansımasıdır. Zihin tamamen sakinse, beden de sakin kalır. Zihin görülemez ama bedeni gözlemleyerek zihnin durumu izlenebilir.
Her eylemin “an”ında kalmak.
Zihin bedeni hareket ettirir. Zihin, dildeki tadı algılar. Zihin, ba­cakları kullanarak yürür. Sıradan biri ise, bunu bilinçsiz olarak dilin ta­dı algılaması ve bacakların yürümesi olarak değerlendirir. Bu yüzden, gözler gazete okumakla meşgul olsalar bile dilin aynı tadı alacağını sa­nırlar. Bunun sonucu olarak, çoğunlukla ne yediklerinin bile farkında olmazlar. Yemek yerken, aklınızı yemeğe vermelisiniz.
Reklam
Farkındalığına ulaşmamız gereken en önemli refleksimiz
İnsan yemek yer ve beden bunu ener­ji üretmek, yaşamını sürdürmek için sindirir. Gıdayı yakmak için oksijen gereklidir, bu yüzden hava alır. Yiyecekler yandıktan sonra, kar­bondioksit gibi fazlalıkları dışarı atmak önemlidir. Nefes almak budur. Ancak, karmaşık modern dünyada yaşayan insanlar öfkeli, depresif ha­ le gelirler ve damarlarını daraltırlar. Ciğerler tarafından içeri çekilen oksijen, damarlar sayesinde bütün bedene yayılır. Ama damarlar daralırsa oksijen geçişi zayıflar. Karbon­dioksitin ciğerlere dönüşü de engellenir. Bedende kalan yiyecekler tam olarak yanamaz. Bu yetersiz yanma, hastalıklara neden olur.
İnsan temel olarak uyanıkken Ki'sini tüketir ve uyurken evrenden tekrar alarak yeniler. Hayatta kalmak için giyecek, yiyecek, barınak, su ve hava gereklidir ama yeterli değildir. Ki olmadan insan hayatta kala­maz.
Her yıl 3 Ocak'da yaklaşık 300 öğrencimi Misogi yaptırmak için Tokyo'nun kuzeyindeki Kinu Nehri'ne götürürüm. Mayolarımızı gi­yerken savaş sanatlarının geleneği olan büyük bir "Kiai" narası atarız. Bedenlerimizi soğuk suyun içine boğazımıza kadar sokar ve üç-dört da­kika orada kalırız. Nehir kıyısına ıslak bir havlu sererseniz, çakıl taşla­rının havluyu dondurduğunu görürsünüz. Ama kimse hastalanmaz. Öğ­rencilerin yaşları dokuz ile yetmiş arasındadır. Nehire girdiklerinde yıl boyunca asla hastalanmazlar. Çünkü şöyle düşünürler: "Kışın ortasında soğuk nehirde yüzdüğümde soğuk almadım. Üzerimde giysilerimle sı­cak bir odada oturduğumda neden hastalanayım?" Bu düşünce kalıbını kafanıza yerleştirirseniz, soğuk algınlıklarına karşı bağışıklık kazanmak için kışın ortasında nehire girmeniz bile gerekmez.
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
112 syf.
6/10 puan verdi
·
2 saatte okudu
Doğu felsefesi ile ilgili bir basbucu kitabi
Doğu felsefesini nefes alış teknikleri yaşamsal ki kullanmayı anlatan bir kitap hızlıca okunabilecek bir eser. Tam olarak beklentimi karşılamasa da alabileceğim kadarını aldım alamadimlarim benim eksikliğimden.. aikido , zen felsefesi, nefes teknikleri, vücudu kontrol etme vs konularla ilgili olanların okuyabileceği bir kitap.
Ki Enerjisi
Ki EnerjisiKoichi Tohei · Okyanus Yayıncılık · 200311 okunma
112 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Tavsiye Ederim
Okuduğum en iyi kitaplardan biri. Fakat bu ve benzeri kitaplar zayıflamak için eşofman almaya benziyor. Uygulama yapmadıktan sonra okuduklarının pek ye bir önemi kalmıyor. Okunmasını tavsiye ederim.
Ki Enerjisi
Ki EnerjisiKoichi Tohei · Okyanus Yayıncılık · 200311 okunma