Lee Seung-u, 1959 yılında Jangheung, Jeollanam-do'da doğdu. Lee Seung-u, Seul İlahiyat Üniversitesi'nden mezun oldu ve Yonsei Üniversitesi İlahiyat Yüksek Lisans Okulu'nda eğitim gördü. 1980'lerdeki siyasi baskının ardından Güney Kore'de ortaya çıkan seçkin yazarlardan biri olan, bugün Chosun Üniversitesi'nde Kore Edebiyatı Profesörü dür.
Lee'nin edebi kariyeri, 1981'de Papa II. Paul'e yönelik suikast girişiminin yarattığı şokla tetiklenen A Portrait of Erysichton adlı romanıyla başladı. Bu eser, Korean Literature Monthly'den Yeni Yazarlar Ödülü'nü aldı. 1993'te Lee'nin The Reverse Side of Life adlı eseri 1. Daesan Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü ve ayrıca I Will Live Long adlı eseriyle Doğu Batı Edebiyat Ödülü'nü, Kurgu dalında Çağdaş Edebiyat Ödülü'nü ve Hwang Sun-won Edebiyat Ödülü'nü aldı. 2021'de en prestijli Kore edebiyat ödüllerinden biri olan Yi Sang Edebiyat Ödülü'nü kazandı.
Lee Seung-u, A Portrait of Erysichton, In the Shadow of Thorny Bushes ve The Reverse Side of Life' ta Hıristiyan kurtuluşu kavramına ve bunun insan yaşamıyla nasıl kesiştiğine odaklanıyor ve cennet ile yeryüzü arasındaki gerilimin günlük yaşamda nasıl ortaya çıktığını gösteriyor. A Conjecture Regarding Labyrinth ve To the Outside of the World diğer eserleri de dilin bozulması ve değersizleştirilmesi sonucunda hayal kırıklığına uğruyor.
2008 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Jean-Marie Gustave Le Clezio, Kore edebiyatına derin bir sevgi besliyor. Seul'deki Ewha Kadınlar Üniversitesi'nde misafir profesör olarak geçirdiği bir yıllık süre boyunca Kore'de çeşitli vesilelerle Koreli yazarlarla kitap okumaları düzenledi. Nobel Ödül Töreni'nin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Kore edebiyatı Nobel Edebiyat Ödülü'ne layıktır " ve "Şahsen, Lee Seung-u'nun ödüle aday olabilecek Koreli yazarlardan biri olduğunu söyleyebilirim" dedi.
Lee Seung-u'nun eserleri arasında, yalnızca tam uzunlukta romanlar İngilizce ve Fransızcaya çevrilmiştir; ancak son otuz yılda çok sayıda kısa öykü koleksiyonu yayınlamıştır; bu durum kısmen, bir yazarın kapasitesinin çoğunlukla edebiyat dergilerinde yayınlanan kısa öykülerle değerlendirildiği Kore edebiyat dünyasının ikliminden kaynaklanmaktadır.
Kutsal olmayan bir orman var mıdır? Bütün ormanlar dünyanın başlangıcını barındırır. Orman ilk tapınaktı, bu tapınaktaki bazı ağaçlara tanrı gibi tapılırdı.