Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Leyla Kaplan

0.0/10
0 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
434
Görüntülenme

Leyla Kaplan Sözleri ve Alıntıları

Leyla Kaplan sözleri ve alıntılarını, Leyla Kaplan kitap alıntılarını, Leyla Kaplan en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Milli Mücadele döneminin kadın hareketlerinin ortak amacı vatanın işgalden kurtarılmasına hizmet etmektir.
Sayfa 235Kitabı okudu
Türk Ocakları, Cumhuriyetin ilanı ile ümmetçi, İslâmi bir imparatorluktan milli ve batılı bir devlete geçildiği izlenen millileşme siyasetinin en büyük temel taşlarından biri olmuştur.
Sayfa 166Kitabı okudu
Reklam
3.Ahmet (1704-1730),1.Mahmut (1730-1754); Kadın kıyafetlerine ilişkin düzenlemeler yapmışlar, Ferace giyilmesini yasaklamışlardır.
Sayfa 179Kitabı okudu
Yaptığı çalışmalarla kadın haklarını savunan Cumhuriyet'in ilk kadın cemiyeti Türk Kadın Birliğidir.
Sayfa 140Kitabı okudu
Biz ki saçı uzun, aklı kısa diye erkeklerin alayına hedef olmuş bir taifeyiz. Bunun aksini ispat etmeye çalışacağız. Erkekliği kadınlığa, kadınlığı erkekliğe tercih etmeyerek çalışma ve gayret yolunda olacağız.
Sayfa 10 - İlk kadın dergisi Şükûfezâr'ın ilk sayısının önsözü:Kitabı okudu
1930 yılında Türk kadınlarına belediye seçimlerine katılma hakkının tanınması yurt dışında olumlu karşılanmıştı.
Sayfa 146Kitabı okudu
Reklam
İttihat ve Terakki Partisi kadın haklarını savunurken çarşaf ve peçe meselesiyle açık bir şekilde mücadele etmemiştir. Bununla birlikte dağıttığı gizli bildirilerde peçenin dinle alakalı olmadığını ileri sürerek, ilkel bir dinsizlik örneği olduğunu göstermeye çalışmıştır.
Cemiyet-i İmdâdiye (1908)
Rumeli'deki savaş sırasında cephedeki askerlere yardım amacıyla Fatma Aliye Hanım başkanlığında kurulan Rumeli sınırındaki askerlere kışlık giyecek kampanyası açan bu cemiyet başarılı faaliyetlerde bulunmuştur.
Teal-i Nisvân Cemiyeti (1908)
Kadınların yükselmesi anlamına gelen bir adla kurulmuş olan cemiyetin başkanı Halide Edip (Adıvar) Hanım'dır. Kadın haklarını savunan cemiyetler arasında yeralan bu cemiyetin amacı milli geleneklerden vazgeçilmeden kadınlarımızın eğitim ve kültür seviyesinin yükselmesini sağlamaktı.
Mustafa Kemal Atatürk:
Türk kadınlarına toplumsal ve siyasal hayatta bütün milletlerin üstünde yer verilmiştir. Çarşaf içinde, peçe altında ve kafes arkasındaki Türk kadınını artık tarihlerde aramak gereklidir.
Sayfa 172Kitabı okudu
Reklam
Teâl-i Vatan-î Osmanî Hanımlar Cemiyeti (1910)
Selanik'te göçmenlere ve askerlere yardım amacıyla kurulan cemiyet, İttihat ve Terakki himayesindeydi. Prenses Naime Yusuf Hanım'ın başkanlığını yaptığı cemiyet, Osmanlı kadınlarını yüceltmek, Hilâl-i Ahmer Cemiyeti'ne yardım etmek, Osmanlı donanmasına "Nevzâd-ı Vatan" adını verecekleri bir savaş gemisi hediye etmek, kız okulları ve atölyeler açmak gibi faaliyetlerde bulunmuştur.
... İttihat ve Terakki, kadının geleneksel kısıtlamalarından kurtulabilmesi kadınlar üzerindeki dini baskının hafifletilmesi için "Türkçülük" akımından faydalanmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk:
Kadınlık meselesinde dış görünüş ve kıyafet ikinci derecededir. Asıl mücadele alanı, kadınlarımız için görünüş ve kıyafetle başarıdan daha çok, asıl başarılı olunması gereken alan ışıkla, kültürle, gerçek faziletle süslenmek ve donanmaktır.
Sayfa 182Kitabı okudu
2.Meşrutiyet Dönemi'nde Türk kadını üretim alanlarında çalışmaya başlayarak evinin dışına çıkmış, düşük ücretle de olsa iş hayatına atılmıştır.
Cumhuriyet'te kadın hakları meselelerinde önemli rol oynayan, diğer bir cemiyet Türk Ocakları'dır.
Sayfa 140Kitabı okudu
42 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.