Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nazmi Kal

Atatürk'ün Diktiği Ağaçlar yazarı
Yazar
9.9/10
9 Kişi
38
Okunma
3
Beğeni
2.377
Görüntülenme

Nazmi Kal Sözleri ve Alıntıları

Nazmi Kal sözleri ve alıntılarını, Nazmi Kal kitap alıntılarını, Nazmi Kal en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Boğaziçi Üniversitesi ile ilgisi yoktur.
Öğrenci meselesi. Öğrenci, öğrenme ihtiyacını kaybetmiştir. Nasıl şey bu? Öğrenmek isteyen kimse yok. Bu yaşa gelmişim her gün yeni bir şey öğrenirim. Okul çağında bulunan insanlar dünyanın bütün meselelerini halledecekler, bir tek meseleye ihtiyaçları yok. O da öğrenmek. Derse gitmeyecekler, boykot yapacaklar ve arkadaşları derse gideceklerse ona mani olacaklar. Nasıl şey bu? Nasıl şey bu?
Sayfa 40 - İsmet İnönüKitabı okudu
Türk insanının en büyük talihi Atatürk gibi 20 asrın en büyük dâhisine sahip olmaksa, en büyük talihsizliği onu erken kaybetmek olmuştur. Acaba Tanrı “kıymetini bilemediğimiz” için bizi cezalandırdı mı, diye düşünüyorum.
Sayfa 243Kitabı okudu
Reklam
Teali İslam Cemiyeti: “Yunan ordusu halifenin ordusu sayılır. Hiç de zararlı bir topluluk değildir. Asıl kafası koparılacak mahlûk Ankara’dadır. Kemal elebaşılığındaki milliyetçileri ezmek için İngiliz hükümeti bize yardım elini uzatmalıdır.” Konya’nın 27 köyü eşrafının İngilizlere başvurusu: “Kemal elebaşılığındaki milliyetçileri ezmek için İngiliz hükümeti bize yardım elini uzatmalıdır.” Dürrizade Abdullah’tan sonra göreve gelen Şeyhülislam Mustafa Sabri’nin başında bulunduğu Anadolu Cemiyetleri: “Amaç Ankara hükümetine karşı Yunanistan’ın yardımı ile Sultanın ve Yunanistan’ın himayesi altında bir Batı Anadolu devletinin kurulmasıdır. Kemalist kuvvetler bastırılacak, bütün Anadolu Mustafa Kemal’in elinden kurtarılacak” Adliye Nazırı Ali Rüştü, 12.07.1920: “General Leonidas Paraskevopulos ordusu şimdi sürat ve şiddetle harekâta devam eyleyecek, birkaç haftada Ankara önlerinde bulunacaktır. Yunan ordusunun başarısı için dua ediniz. Bu ordu bizim ordumuzdur”
Fatih bu inanılmaz bi mallık
Ülke demir ağlarla örülürken gericiler boş durmuyordu. Sivas yöresinde camilerde “Demiryoluna binmek caiz değildir, kitapta yeri yoktur” diye dini propaganda yapılıyordu.
Sayfa 165Kitabı okudu
Lozan Konferansı elli seneden beri her gün kıymetini yenileyerek bugün bile taze hüviyetini muhafaza etmektedir.
Mustafa Kemal, ülkeyi düşmandan temizlemek yolunda başarılı adımlar atmak uğraşı verirken İstanbul’daki hıyanet odağı haline gelen Padişah, hükümet, halifelik, şeyhülislamlık gibi dini müesseseleri arkalarına alıp halkın din duygularını istismar ederek isyanlar çıkarıyorlardı. Düzce, Bolu, Yozgat, Konya, Anzavur İsyanları Padişahın ve İstanbul Hükümetinin kışkırttığı isyanlardı.
Reklam
"Geri kalmış da olsa bir millet, ondan batmaz, ama bilmem ne tehlikesinden batar" bu kadar saçma bir fikir olur mu? Geri kalmışlık tahmin edebildiğimiz zararların en büyüğüdür, en büyüğüdür.
Sayfa 38 - 50 Yıllık Parlamenter İnönüKitabı okudu
"Lozan'da daha fazla ısrar edemezdik, zaferimizin tehlikeye girmesi ihtimali vardı,"
Sayfa 70 - Celal BayarKitabı okudu
İki Mustafa’nın yolu bu kez “31 Vakası” olarak bilinen ve II. Abdülhamit’in tahtan indirilmesi ile sonuçlanan 31 Mart gerici ayaklanması olayında kesişir. Mustafa Kemal gericilerin “Şeriat isteriz, gavurluk istemeyiz, mektepli zabit istemeyiz” diyerek başlattıkları isyanı bastırmak üzere Selanik’ten İstanbul’a gelen Mahmut Şevket Paşa yönetimindeki Hareket Ordusu’nun Kurmay Başkanıydı. Mustafa İsmet de Hüsnü Paşa Karargâhının, Edirne Grubunun Kurmay Başkanı idi. Rumi tarihle 3 Nisan 1909’da II. Meşrutiyet’in ilanından sonra başlatılan ve 31 Mart Vakası olarak anılan isyan; rejime, yenileşmeye ve ilerlemeye yönelik bir hareketti. III. Selim ve II. Mahmut’un yenileşme hareketlerine karşı yapılan isyanların devamı idi. Özü; yenileşme ve Batılılaşma hareketlerinin reddidir. Rumeli’den İstanbul’a getirilip Taşkışla’ya yerleştirilen 4. Avcı Taburu tarafından başlatılmıştı. 31 Mart, askeri bir isyan olarak başlamasına rağmen, softaların da katılımı ve propagandası ile dini bir hal almıştır. On üç gün süren isyan, Hareket Ordusu tarafından bastırılmış ancak çok kan akıtılmıştı. İsyanın elebaşısı aslen Kıbrıslı bir İngiliz ajanı olan Derviş Vahdeti idi. Cumhuriyet döneminde de benzer bahanelerle, din elden gidiyor söylemleri ile aynı gruplar tarafından isyanlar çıkarılmıştır. Menemen Olayı bunlardan biridir. Günümüzde de Cumhuriyete, Atatürk’e karşı girişimler ve söylemlerin temelinde 31 Mart isyanı düşüncesi ve yandaşları vardır.
Kötü adam Atam sana güvenmişti
Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün iyi niyetleri ile Meclise çok sesliliği getirecek, Batı demokrasilerine yaklaştıracak umudu ile kurulan muhalefet partisi kuruluşundan on gün bile geçmeden bambaşka bir hüviyete büründü. Fethi Okyar o güne kadar yapılan bütün işleri Meclis dışında sert bir dille eleştiriye başladı. Kendisinden önceki yönetimin ülkeyi
Sayfa 155Kitabı okudu
87 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.