Osman Girgin

Osman GirginTürklerin Anayurdu yazarı
Yazar
6.0/10
3 Kişi
5
Okunma
0
Beğeni
445
Görüntülenme

Hakkında

3 Mart 1969 yılında Aydın'ın Yenipazar ilçesinde hem çiftçi hem de ticaretle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğretimini Yenipazar İlköğretim okulunda tamamladı. Ortaöğretiminin bir yılını Nazilli İmam Hatip Lisesi'nde kalan altı yılını ise Burdur İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayıp 1988 yılında mezun oldu. Akdeniz Üniversitesi Burdur Eğitim Yüksek Okulunu 1990 yılında bitirdikten sonra öğretmen oldu. Sırasıyla: Aydın Yenipazar'ın Çulhan, Hamzabali, Karaçakal-Mestanlar, Ardahan'ın Yukarı Kurdoğlu, İstanbul Üsküdar'ın Bahçelievler, Bozdoğan'ın Hışımlar, Nazilli'nin Demirciler İlköğretim Okulu ve Nazilli Turan İlkokulu´nda sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev aldı. Mahalli gazetelerde köşe yazarlığı da yapmaktadır.
Unvan:
Eğitimci, Yazar
Doğum:
Yenipazar, Aydın, Türkiye, 3 Mart 1969

Okurlar

5 okur okudu.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Aşkın tarifini istiyorlar Aşklarını günlük yaşıyorlar Aşkın kanununu bilmiyorlar Vefasızlığını yaşıyorum
Reklam
Ovacığa Gel
Yayladır bulunduğu yerler köyün Yetiştirdiği ürünlerle öğün Belki kıymetini bilmezler bugün Ovacığa gel kardeş Ovacığa!
şairler sultanı
Yaşarken duymadık sesini, Hissedemedik nefesini, Hiç bilemedik kiymetini, Sensin ey, Şairler Sultanı!
Nazilli Gar binası 1909 yılında, ambar ve diğer binaları ise 1912 yılında İngilizler tarafından yapılmıştır. Nazilli'nin en eski yapıları bunlardır..
Sayfa 103Kitabı okudu
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
72 syf.
6/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Eğitimci-Yazar Osman Girgin tarafından yazılan on dokuzuncu kitap,kitabın içeriğinden söz ettmek gerekirse bir çok konuda birbirinden güzel şiirlerin bulunduğu kitap,kitap ismini sayfa 16 da bulunan varamadılar adlı şiirden almakta
Varamadılar
VaramadılarOsman Girgin · Yazarın Kendi Yayını · 20181 okunma
344 syf.
·
Puan vermedi
·
10 günde okudu
O kıymalı pidenin kokusu hep burnuma geldi!
Sıradan insanların, basit bir şehirdeki karmaşadan uzak sade yaşamlarının anlatıldığı bir roman. Yazar roman formatında bir anlatım sunarken, arada şehri detaylı bir şekilde tanıtmayı ihmal etmiyor. Hatta çıkış noktasından varış noktasına kadar o kadar çok mahalle, cadde, sokak ismi veriyor ki, bu bir süre sonra okuyucuyu yormaya ve sıkmaya
Uzun Çarşı Hatırası
Uzun Çarşı HatırasıOsman Girgin · Yazarın Kendi Yayını · 20141 okunma
320 syf.
5/10 puan verdi
Milli Mücadele Döneminde Demirci Mehmet Efe
Kitabın yazarı olan Osman Girgin hem yörenin çocuğu hem de bir öğretmen. Belli ki, doğup büyüdüğü yerlere doğal bir sevgisi ve ilgisi var. Bu amaçla Nazilli ve çevresi hakkında çeşitli araştırmalar yapmış. Milli mücadele dönemine duyduğum ilgi ve merak dolayısıyla edindiğim bu çalışmayı neredeyse bir solukta okudum. Öncelikle kitabın yazarına bir eleştirim olacak. Kitapta o kadar çok yazım ve imla hatası var ki, yazarın bir eğitimci olduğu düşünüldüğünde bu durum biraz hoşgörü sınırlarını aşıyor. Kaldı ki, kitabın bir de editörü var. Buna rağmen her sayfada karşınıza çıkan sayısız yazım hatası kitabın okunurluğunu oldukça etkiliyor. Milli Mücadele döneminde Nazilli ve çevresinde Yunan işgal güçlerine direnen, normalde düzene başkaldırıp dağa çıkan ve eşkıya olan efelerin nasıl birer milli kahramana dönüştüğünü görüyoruz. Kitabın önsözünde bu kişilerin "sütten çıkmış ak kaşık olmadığını" ifade eden yazar, ne savunuculuğa ne de sövücülüğe soyunmayacağını belirtmesine rağmen maalesef kitabın genelinde bu tavrından çok uzak kalmış. Kitabın 3'te 2'si Demirci Mehmet Efe'ye ve onun hatıralarını anlatan yeğeni, torunu vb. kişilerin ilettiklerine ayrılmış. Haliyle akrabaları efeyi övdükçe övüyor, yücelttikçe yüceltiyor. Yazar önsözünde ifade ettiği tarafsızlığı ile çelişmemiş olsa aslında bu hiç dert edilecek bir durum değil. Keşke kitabın ismi de "Milli Mücadele Döneminde Demirci Mehmet Efe" olsaymış. Yine de meraklısı için güzel bir çalışma demek istiyorum. Emek verilmiş ama yeterince özenilmemiş.
Milli Mücadele Nazilli Tarihi
Milli Mücadele Nazilli TarihiOsman Girgin · Ateş Yayınları · 20201 okunma