Ramazan Aras

9.0/10
1 Kişi
3
Okunma
1
Beğeni
295
Görüntülenme

Hakkında

Ramazan Aras, Sosyo-Kültürel Antropoloji Bölümü'nde Doçenttir. Lisans derecesini Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden 2000 yılında, yüksek lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi'nden 2005 yılında, doktora derecesini Antropoloji ve Kanada'daki Western Ontario Üniversitesi'nden (Göç ve Etnik İlişkilerde İşbirliği Yüksek Lisans Programı) 2009 yılında aldı. Mardin Artuklu Üniversitesi Antropoloji Bölümü Kurucu Başkanı ve Yrd. Temmuz 2010'dan Nisan 2016'ya ve ardından Doç. Mart 2017'de İbn Haldun Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Yüksekokulu Sosyoloji Bölümü'nde göreve başladı. İbn Haldun Üniversitesi Sözlü Tarih ve Sosyal Hafıza Çalışmaları Merkezi'nin kurucusudur. Halen, İbn Haldun Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Ofisi tarafından finanse edilen 'Türkiye'de Din, Devlet, Toplum ve Hafıza 1923-1950' başlıklı bir sözlü tarih projesi üzerinde (R. Şentürk ile eş yönetmen) çalışmaktadır. Aras birçok kitap, kitap bölümü ve makale yayınladı. Türkiye'de Kürtlüğün Oluşumu: Siyasi Şiddet, Korku ve Acı (Routledge, 2013), Sınırları Aşmak: Türkiye'de Sosyo-Kültürel Antropoloji ve Disiplinlerarası Yaklaşımlar (Düzenleyen: R. Aras, 2014, Türkçe), Kara mayını ve Kaçakçı: Yapım Türkiye-Suriye Sınırının Çözülmeyen Uygulamaları (2015, Türkçe) bunlardan bazılarıdır.
Unvan:
Sosyolog ve Akademisyen

Okurlar

1 okur beğendi.
3 okur okudu.
2 okur okuyor.
2 okur okuyacak.
Reklam

Editörlük Yaptığı Kitaplar

Tümünü Gör

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Ya insan ırkının hiçbir üyesinin hiçbir hakkı yoktur, ya da hepsi aynı haklara sahiptirler; dini, rengi ya da cinsiyeti ne olursa olsun, bir başkasının haklarına karşı oy kullanan kişi böylelikle kendi haklarını tehlikeye atar.
Sayfa 219
Reklam
Kadına giyotine gitme hakkı tanınıyor, öyleyse kürsüye çıkma hakkı da olmalıdır.
Sayfa 204
Mevcut ilişkinin iç içe geçmiş hali ne kadar karmaşık olduğunu gösterirse göstersin, bizi "kadın; erkek kölenin kölesidir" tespitinin tersi olarak "erkek; kadın kölenin kölesidir" çıkarmasına rahatlıkla ulaştırmaktadır.
Sayfa 41
Çoğu zaman yalanın yalan olduğunu bilmek için doğruyu bilmek gerekmeyebilir. Yalandan şüphe duymak da insanı doğrunun ne olduğu bilgisine ulaştırabilir.
Henüz kayıt yok
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
41 günde okudu
Kitap çok ciddi konulara değiniyor . Açıkçası sarsılmadım dıyemıyeceğim . Günlerce düşündüğüm kısımları vardı . Yazarların kaynakçaları ve verilen bilgiler öyle sıradan kaynaklar ve bılgıler değildi . Çok beğendim . Verılen bilgileri başka kaynaklardan araştırma durumu oluştu kafamda . Çok sarsıcı bılgıler çünkü . Tavsıye ederım .
Toplumsal Cinsiyetçiliğin İdeolojik Varyantları
Toplumsal Cinsiyetçiliğin İdeolojik VaryantlarıRamazan Aras · Sitav Yayınları · 20223 okunma