Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ron Jenson

Ron JensonErdemli Yaşamın Gücü yazarı
Yazar
5.7/10
3 Kişi
7
Okunma
1
Beğeni
496
Görüntülenme

Ron Jenson Gönderileri

Ron Jenson kitaplarını, Ron Jenson sözleri ve alıntılarını, Ron Jenson yazarlarını, Ron Jenson yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Birçoğumuz, fikir ayrılıklarına şu iki yoldan biriyle yaklaşırız: Biri kavga etmek, diğeri kaçmaktır
"Hizmetkâr bir lider, başkalarının kendisinden daha başarılı olmasına yardım etmekten zevk ve heyecan duyan kişidir."
Reklam
Eski Yunan filozofu Sokrates şöyle der: Yanına düzgün bir tane koymadıkça, bir yolun eğri büğrü olup olmadığını asla anlayamazsınız.
1. Bu yasal mı? (Kanunlara aykırı bir şey yapıyor muyum?) 2. Bu dengeli mi? (Kısa vadede olduğu kadar uzun vadede de her açıdan adil görünüyor mu? Bir kazan-kazan ortamı yaratıyor mu?) 3. Bu bana kendimi nasıl hissettirecek? (Kendimle gurur duymamı sağlayacak mı? Kararım gazetelerde yayınlandığında ya da ailem öğrendiğinde kendimi iyi hissedecek miyim?) 4. Bu doğru mu? (Kararımı, doğru ya da yanlıştan ne anladığımı da hesaba katarak düşündüğümde huzur duyabiliyor muyum?)
Oturun ve hayatınızdaki değişmez şeyleri tanımlayın; ne olursa olsun değiştirmeyeceğiniz prensipleri. İşinizi, özel hayatınızı, ailenizi, parasal kaynaklarınızı, ruhsal yapınızı vs. etkileyen prensipleri de ekleyin.
Şu sorulara cevap vererek değer sisteminizi denetleyin: 1. Boş zamanlarınızı nasıl geçiriyorsunuz? 2. Fazla paranızı nasıl harcıyorsunuz? 3. Kahramanlarınız kimler? 4. Yalnız kaldığınızda, en çok neyi düşünüyorsunuz?
Reklam
Prensipler ve değerler arasındaki ayrımın farkına varmak önemlidir. Temel olarak, değer, hayatınızda nereye gittiğinizi gösteren bakış açısıdır. Değerleriniz değişebilir ama prensipler değişmez. Prensipler mutlaktır. Bunlar, her ortamda geçerli gerçeklerdir.
Çünkü toplumumuzun dayandığı değerler elimizden kayıp gitmektedir ve bunun kaçınılmaz sonucu tarihten bellidir: Değerler kalmadığında, toplum yıkilir
Bugün toplumumuzda ahlaki değerlerin yıkılmasının en önemli nedenlerinden biri bu ortak ahlak yapısının zayıflığıdır.
Çoğumuz inanç temellerimizi ifade edemesek bile, neyin doğru ve neyin yanlış olduğu hakkında temel yargılarımız vardır, ve terbiye sınırlarının dışına çıkıldığında kişisel olarak inciniriz
155 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.