Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ruhan Umut

Ruhan UmutAşk Olsun yazarı
Yazar
Derleyen
8.0/10
26 Kişi
155
Okunma
0
Beğeni
2.189
Görüntülenme

Ruhan Umut Gönderileri

Ruhan Umut kitaplarını, Ruhan Umut sözleri ve alıntılarını, Ruhan Umut yazarlarını, Ruhan Umut yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Büyük Veli İmam Şar’ânî:
Mümin kardeşim! Eğer sen hanımının doğru, güzel huylu ve ahlaklı olmasını istiyorsan kendin yüce Allah’a (c.c.) karşı doğru olmaya bak. Birçok insan bunu bilmediği ve kendi nefislerinin huylarına bakmağından hanımının ahlakından şikayet etmektedir. Eğer bu inceliği bilmiş olsalardı önce kendi kusurlarına bakar, onları düzeltir ve böylece hanımlarının kötü ahlakı da kendiliğinden düzelmiş olurdu.
Sayfa 129 - Hâcegân YayınlarıKitabı okudu
118 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
İnsanoğlu, yeniliklere ihtiyaç duyar. Fakat özümüzü unutup birilerinin peşine takılmak da insanoğlunun yaptığı bir davranıştır. İnsanoğlu, tüketmeyi sever. Zamanı, eşyayı, ömrü... doğru, tüketmeyi sever fakat bugüne kadar üreterek hayatta kaldılar. Bu her insan için geçerlidir. Lakin, üretmek yerine yine birilerinin peşine takılmak bizi içten içe çürütüyor. Belki biraz farklı bir yoldan gelmiş olduk ama yazar bu denemeleri ile bir derdi oldugunu -ki günümüzde birçok insanın dertlenmeyeceği konulardan bahsetmektedir- anlatıyor. Artık öyle bir noktaya geldik ki hayatın hızlı akışı içinde durup güzel olana bakmak yerine teknolojiye adeta bir oksijen kadar gerek duyar olduk. Evet doğru olan teknolojiyi gerektiği şekilde kullanmaktır. Ancak bağımlılık düzeyine gelen ve bu sebepten geçmişte kalıp unutulmaya yüz tutmuş birçok güzellikten bahsediyor yazarımız. Yine kelimelerin, eşyaların, sosyalliğin en güzel hali olan sokakların, yitip giden ömrün öneminden bahsediyor. Durup zamanı anlamak, alemi seyretmek, seher vaktinde o tatlı esintiyi duymak. Bütün bunları samimi bir şekilde tıpkı sohbet eder gibi anlatmaktadır. Günlük yaşamda önem verilmeyen suyun, havanın, toprağın, çevrenin ve tabiatın öneminden elimizden gitmeden kıymetini bilmemiz gerektiğinden bahsediyor. Okurken dertlenmeye değer konular ile farklı sokaklara bakmanıza imkan veriyor. Bütün bunları yazma sebebim dertlendiğim konulardan bahsettiği gibi yeni dertler kazandırdığı içindir ve en nihayetinde derdimi yazmam için bir vesile oldu. İlk adımımı bu kitap ile atmış bulunuyorum.
Kapıyı Kapat Dünyanın Tozu Giriyor
Kapıyı Kapat Dünyanın Tozu GiriyorRuhan Umut · Eşik Yayınları · 201059 okunma
Reklam
Kayıp Kimliğin Peşinde
Yabancı misafir ve kendisini ağırlayan Türk, kahve içip İstanbul'u seyretmek için yüksekçe bir yere çıkarlar. Daha oturur oturmaz misafirin yüzünü ve sözünü hayret ifadeleri kaplar. Misafirperver Türk, övünerek ve kendinden emin, "Ya işte İstanbul böyle bir şehirdir" diye başlayacakken, ecnebi camileri ve sarayları göstererek, "Bunları kim yapmış?" Diye sorar, Türk iftiharla cevap verir. "Biz"... Misafir "olmaz!" Diye bağırınca bizimki şaşırır. Ama ecnebinin itirazı sağlamdır: Bu camileri ve bu sarayları yapan bir millet , (apartmanları göstererek) buralarda yaşayamaz. Bu kadar zevksiz ve birbirinin aynısı evlerde oturanlar, o camileri yapanların torunları olamaz.
Sayfa 35 - Semerkand YayınlarıKitabı okudu
Hasan-ı Basrî (r.a) buyurur ki:
İnsanın her uzvu üzerinde Allah’ın bir nîmeti ve şeytanın da onu kötü yönde kullanmaya dönük dürtüsü vardır.
Sayfa 180 - Hâcegân YayınlarıKitabı okudu
Mümin, kendisi için takdir edilen şeyin muhakkak başına geleceğini, takdir edilmeyenin ise gelmeyeceğini kesin olarak bilinceye kadar imanın tadını alamaz.
Sayfa 90 - Hâcegân YayınlarıKitabı okudu
Peygamberimiz (S.A.V.) buyuruyor ki:
“İlim elde etmek için yola çıkan kimseyi, Allah(c.c) cennet yollarından bir yola iletir. Melekler, ılim talebelerinden memnun oldukları için üzerlerine kanatlarını gererler. Gerçekten, ilim elde etmek için uğraşana gök ve yerde olan bütün varlıklar, hatta sudaki balıklar bile istiğfar ederler. İlim sahibinin sırf ibadet eden âbide üstünlüğü; dolunayın diğer yıldızlara karşı üstünlüğü gibidir. Muhakkak ki âlimler peygamberlerin vârisleridir. Peygamberler dirhem ve dinar gibi dünya metaı miras bırakmadılar. Onlar sadece ilmi miras bıraktılar. Kim bu ilimden alırsa büyük bir pay almış olur.”
Sayfa 77 - Hâcegân Yayınları, Hadis-i ŞerifKitabı okudu
Reklam
112 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Aşk olsun!
Kelimeler, bizim zenginliğimizdir. Zihin dünyamızın hayata intikalidir. İç de olanın dışa vurumudur. Kelimeler, konuşan kişinin dudaklarından düşen nağmelerdir. Ahenktir. Sestir. Kelimeler, kişinin yaşayış tarzıdır. Kişinin fikri neyse zikri de odur. Konuşmalarımız hayata bakış açımızı gösterir. söylemlerimiz kimliğimizi ortaya çıkartır. Dil kültürdür, medeniyettir. Dil ne kadar zengin olursa medeniyette o kadar köklü olur. Günlük dilde kullandığımız nice kelimelerimiz, deyimlerimiz bizim karakteristiğimiz, bizim parçamızdır. Bu özelliğimizi keşfetmek yada yeniden hatırlamak ve hatırlatmak gerekir. İşte bu kitap anlamını, derinligini unuttuğumuz ve çokça kullandığımız kelimelerin deyimlerin hatırlatıcısıdır. Ask olsun sizlere... Aşk olsun unutanlara... Aşk olsun hatirlamayanlara..
Aşk Olsun
Aşk Olsun
Ruhan Umut
Ruhan Umut
Aşk Olsun
Aşk OlsunRuhan Umut · Eşik Yayınları · 201073 okunma
Lokman (aleyhisselam) uzun süre yalnız başına oturup dururdu. Hizmetçisi yanına gelir ve kendisine derdi ki: "Ey Lokman! Sen sürekli böyle uzun müddet tek başına oturup duruyorsun! İnsanların arasına karışsan onlar da sana yakın olurlardı." Lokman ona şöyle cevap verdi: "Insanın uzun süre böyle tek başına kalması, sürekli tefekkür etmesini sağlar. Tefekkür ise insanı cennete götürür.
Sayfa 174Kitabı okudu
"Yatağın girdiğin zaman dilini oynatmadan kalbinle üç kere, 'Allah benimle beraberdir, Allah bana bakmaktadır, Allah bana şahittir' de."
Sayfa 47 - HâcegânKitabı okudu
144 öğeden 91 ile 100 arasındakiler gösteriliyor.