Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Vehbi Yurt

Vehbi YurtNeyse yazarı
Yazar
0.0/10
0 Kişi
12
Okunma
0
Beğeni
792
Görüntülenme

Hakkında

1960’da Erzincan Kemah ilçesinde doğdu.İlk okulu köyünde okudu Erzincan İmam Hatip lisesini1977’de tamamladı. 1981'de Üniversite öğrenimini Erzurum'da tamamladı. Aynı yıl Balıkesir Koray lisesinde öğretmenliğine başladı.1981 yılında askere gitti.1983 yılında yedek subay olarak askerliğini tamamladı.1983 yılında Rize’de öğretmenliğe tekrar başladı.1985 yılında Erzincan Ticaret Lisesinde ve daha sonra Çağlayan Lisesinde,Atatürk Lisesinde,Erzincan Anadolu Lisesinde ve M.P Anadolu Lisesinde öğretmenlik yaptı. Orta ve lise , üniversite yıllarında MTTB çatısı altında çalıştı.Öğretmenlik süresince çeşitli sosyal etkinliklere katıldı. Türkiye’de sendikal alanında sivil toplum örgütlerin oluşumunda yer aldı. Erzincan’da Eğitim-Bir-Sen Sağlık-Sen, Bem-Bir-Sen’in kurulmalarını sağladı.Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Erzincan Memur-Sen il temsilciliğini oluşturdu. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Erzincan temsilciliğini uzun yıllar yaptı.Sendikanın misyonuna göre hareket edip il toplantıları,basın açıklamaları,gerekli eylemler ve televizyon oturumlarına katıldı.Sendikal çalışmalar ve sivil örgütlerin tanıtımı için konferanslar organize etti. Emek Platformu Erzincan dönem başkanlığı yaptı.Erzincan yerelinde çalışanların sivil toplum örgütlerine katılımları ve sivilleşmelerin oluşması için çok büyük mücadeleler verdi. Erzincan’a yakın İllerin teşkilatlarıyla ilişkiler kurup bölgenin sivil anlayışına katkıda bulundu.Erzincan’da insanların yetiştirilmesine vesile oldu. Eğitim-Bir-Sen il temsilcisi olarak yapılacak işlerin en iyisini yapmak,sendikal hayatı güçlendirmek,Sendikacılık ve sivil örgütlenmeyle ilgili insanların bakışlarını düzeltmek için çalıştı uğraştı bu uğurda mücadele etti. Hayatı boyunca demokratikleşmeyi savundu.Sivil olarak yükselen teşkilatları destekledi. *Terzibaba *Hacı İbrahim efendi *Kıyamet ne zaman kopacak ? *Zamanı Kuşandım *Tekrarı Yok Hayatın *Terzibaba ve Erzincan (İki Küre) Adlı eserleri yayımlandı. “Kelimeler kavramlar” isimli telif eseri gazetede tefrika etti. Mehmet Akif Ersoy’dan “ İÇKİ “ adlı eseri sadeleştirerek gazetede yayımladı. Yerel ve genel gazetelerde bir çok makaleler yayımladı. Farklı dergilerde şiirlerini yayımladı . Türkiye Yazarlar Birliği'ne üye oldu. MOBİSAD (Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği) İcra Kurulu üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Temsilciliği yaptı. Ayrıca iş dünyasında yeraldı.Erzincan'da yapı kimyasalları satışı ve uygulamaları üzerine çalıştı. Tarım makinaları satış ve servis çalışmaları yaptı. İletişim sektöründe hizmet veren perakende ve toptan satış yapan işletmeler oluşturdu. Cep telefonları üzerine teknik servis kurdu.Halen işletmelerin yönetimiyle ilgilenmektedir. Evli üç çocuk babasıdır.
Unvan:
Türk İş Adamı, Şair, Yazar
Doğum:
Erzincan, Türkiye, 1960

Okurlar

12 okur okudu.
3 okur okuyacak.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
En uzun gün en uzun gece görecelidir. İnsanın durumuna bakışına göre değişir.
Sayfa 32
Düşünmeyi düşünmeyen, anlamayı anlamayan sosyal medyada dolaşan bir dünya kuruldu. İnsanların çoğunun kutsalı değişti. Hayalleri değişti. Sanal dünyanın arkadaş ettiği insan modeli oluştu.
Sayfa 127
Reklam
Hayallerin derin düşünceleri Gerçeklik acısıyla Yaşarken var oldular
Sayfa 113
Çağımızın en büyük hastalıklarından "Tanımadığı insan/insanlara küfretmek." Helallik hak getire. Nasıl olacak sonuçları. Konuşunca ne cenneti kimseye vermek ister, ne de dünyayı. Adı konulmamış davranış. Adı konulmamış insan tipi. Klavye kahramanı. Ağız kokusu herkesi bunaltır.
Sayfa 115
Henüz kayıt yok

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
Reklam
·
Puan vermedi
İstanbul Tophane’de doğdu. Hicaz Valisi Şerif Paşa’nın kâhyası İsmâil Efendi’nin oğludur. Şerif Paşa’nın Hicaz valiliğine tayin edilmesi üzerine babası ile birlikte Mekke’ye gitti. Orada zamanın meşhur âlimlerinden Muhammed Mahmûd eş-Şinkītî’den Arap grameri, Arap edebiyatı ve belâgat tahsil etti. İstanbul’a dönünce Mektûbî-i Sadâret-i Âlî Kalemi’nde memuriyete başladı. Daha sonra sırasıyla Erzurum’da divan kâtipliğiyle Cem‘iyyet-i Rüsûmiyye mümeyyizliği, Evkaf Nezâreti vâridât mümeyyizliği, Evkaf Meclisi İdare âzalığı ve son olarak da Evkāf-ı Hümâyun vâridât müdürlüğü görevlerinde bulundu. Gözlerinden rahatsız olduğu için 1882’de kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Aynı yıl Horhor’da, Arapça’yı Türkçe yazılan gramer kitaplarıyla kısa sürede öğretmek üzere Dârütta‘lîm adıyla rüşdiye seviyesinde iki yıllık özel bir okul açtı. Dârüşşafaka’da kitâbet ve belâgat, Mekteb-i Hukuk’ta belâgat-ı osmâniyye, ta‘lîm-i hitâbet dersleri okuttu. II. Abdülhamid’in iradesiyle 1887’de Mekteb-i Mülkiyye’ye edebiyât-ı osmâniyye hocası olarak tayin edildi. Bu görevde iken vefat ederek Edirnekapı Mezarlığı’na defnedildi. “Gitti İbrâhîm Efendi Cennet’e” (1306/1888) mısraı ile ölümüne tarih düşürülmüştür.
Hacı İbrahim Efendi
Hacı İbrahim EfendiVehbi Yurt · Erzincan Belediyesi · 19970 okunma