Begüm, neredeyse seninle eşdeğer zamanda, dün gece bitirdim sonuncu seriyi. İlk kitabını cidden büyük bir merakla okumuştum ve ikincide olay akışı itibariyle, meselenin okuru tutmak olduğunu düşündüm. Üçüncü ve serinin son kitabında ise, yazarın kalemi aracılığıyla, senin de ifade ettiğin gibi, birçok konu ve olaylara (buluş ve bilimsel hadiseler) ait teknik ve terimsel yaklaştığını ve bizlere, gelecekte insanlığı nelerin beklediğini anlatmak istediğini fark ettim.
Aslında evet, çok fazla konu ve konuyla ilgi/alakalı teknik detaylar fazla olduğu için, bu da ister istemez okuru biraz yormakla birlikte, hayâl kırıklığına uğratmış da olabilir. Ben, mesleğime yakın olması ve merakımın da bu yönde olmasında dolayı neredeyse hiç sıkılmadım ve bana bir şeyler katabilecek, bilmediğin birkaç şeyi bile öğrendim diyebilirim. Buna içerik olarak birkaç kitap da dâhil edebiliriz. Notlar alındı ve okunma listesine (zihinsel kütüphaneme) eklendi.
Aslında bu seriden güzel bir dizi ya da bütçe çok gelecek olursa, bir film bile çıkabilir. Çok da güzel olurdu bence. Fakat kitaba değer vermemiş ve sevenler olduğunu da görmeme rağmen, ben geneli itibariyle tümünün ortalamasına 7/10 puanlama yapabilirim ve bilimle bağdaşık, aksiyon ve gizem türevinde okumaya meraklı olanlara önerebilirim.
Dipnot: Bu kitabı okumadan önce, bunu '
Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi'ni okumuş olmak benim adıma büyük bir avantaj oldu ve incelememe de bakma vaktin olursa, ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksın. ➡️ #34379173