Yalan söylüyorsun Suriye'de Sünni katliamı tek olmuştu esadcilara ve şialara lanet olsun,devlete karşı ayaklanan alevi gençleri bir daha hiç ayağa kalkamayacak hale geldi sivil bir insana asla zarar vermediler mücahid kardeşlerimiz yalancı
Ayaklanma yapan Esad rejimi artığı şebbiha milislerinin öldürülmesini "Suriye'de alevi katliamı var" şeklinde tahrif edip yaygara koparıyorlar. Bunlara laf anlatmaya çalışmaya değmez boşver.
Semra YAPAL istediğin yere şikayet et sen alevi katliamı diye bana video gönder kadın çocukların öldürüldüğü e varil bombalarinin atıldığı ben tüm Alevilerden özür dileyeceğim video atabilir misin merkezinden takip ediyorum ne diyorsun semra sen?dünya şahit oldu ulan kör müsünüz siz sunnilere karşı kin ve düşmanlık oluşması için tag açtınız ve hepiniz Esad'ın yaptıklarını cevlani yapıyor gibi gösteriyorsunuz hadsizler
Semra YAPAL sen ne diyorsun İslam barış dinidir ve hosgoru dinidir demek şuan mi aklınıza geldi on üç yıl boyunca Esad zulmetti öncesinde babası zulmetti haber okumuyor musun videolar ataym mi sana yani aklın mi kıt görmedin mi cevlani affetti ve onlar silahlanip ayaklandı 300den fazla devlet görevlisini şehid etti tabiki kurşun sıkana çiçek vermiyorlar ve af belgeleri üzerlerinden çıktı. Bir kez atfedilirler ikinci kez asla,rahat dursaydilar.. Esadi istiyorlar sednaya cezaevini doldurmak ve sunnileri yine yakmak istiyorlar Esad netenyahudan zalimdir
Semra YAPAL bana bir video veya görsel atamadığın için kaçıyorsun senin gibi yüz taneyle mücadele ediyorum ben jJaj getir video özür dileyeym kadın ve çocuklara zehirli gaz attıklarını ve varil bombalarıyla alevi katledilişini gosterin de dünyaya gösterip hemen özür dileyelm sizinle birlikte zulme karşı duralm getiremezsin çünkü bu yalandır her haber saniyeler içinde düşüyor ve videolar geliyor asla katliam yok asla. Esad katliamı dünyaya gösterdi o katliamdi bu değildir
Eda Biraz sakin ol, kimse Esad’ı savunmadı
Ayetlere uymak gibi bir huyum var 🙂
A’râf suresi, 7/199 ;
Sen af yolunu tut,iyiliği emret,cahillerden yüz çevir.
Semra YAPAL 2 Milyar Müslümana aptal deyince cevap vermiş olmadın ama olmayan ahlakını açığa vurdun. Böyle ahlaktan yoksun bir insanın paylaştığı haberin/yazının doğru olma ihtimali zaten olamazdı. Bence sen 60 yıllık diktatör baas rejimini, onların sünnilere yönelik yıllardır süregelen zulmünü, sednayada 150bin insanın işkenceler ve pres makineleri ile nasıl öldürüldüğünü paylaş belki hayatında ilk defa doğru bir iş yapmış olursun.
Onur Sevindik Esad'ın katliamlarına şahidim yetmez mi yükselmeye tabiki ayete karşı çıkan kâfir oluyor,sanki biz hep savaş olsun çocuklar ölsün gençler ölsün mü diyoruz Allah bu dünyaya selamet versin hak söz bir tanedir hakki söylemek lazım görünen köy..
Semra YAPAL iyiliği Alevilere de emret ben ayete karşı çıkmıyorum kimse savaş zulm olsun istemez,sadece hakkı söylemek gibi bi huyum var ayetler şeriat olsun diyor Allah'ın hükümlerini uygulayın diyor onlarada bir göz at selametle.
Semra YAPAL "Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla oku" Bağlamında inmiştir "okuyun araştırın, ilim alın" anlamında değil, maalesef bunu da yanlış biliyorsunuz. Tabi İslam ilim almayı insanlara farz kılmıştır ancak farklı ayetlerde bunu emretmiştir, sizin söylediğiniz ayette değil. Suriye rejimi daha bugün bir videoda yaşlı birini sorgusuz infaz eden kendi iki güvenlik memurunu tutuklattı. Bilgi temin ettiğiniz her mümkünse bizzat savaş sahasını güncel olarak takip eden hesaplar olsun, aksi taktirde yalan haber çok fazla var ve bunlar tahrif edilerek paylaşılıyor.
Onur Sevindik öyle bişey ima etmedim bende savaş devam etsin veya kimse öldürülsün istemediğimi hakkı konuşmak gerektiğini aciklamaya çalışıyorum. Hak konusunda sakin olmayacağımı dile getirdim. Sana öyle bişey demedim.
Onur Sevindik bu Onur sevindik denen adam Allah'ın emirlerine savaş açmış, haramlarla dalga geçen biri. Buradan bile bunların kim olduğunu anlamak zor olmasa gerek.
Onur Sevindik Sevmiyorum. Müslümanlığımın gereği olarak Mustafa Kemal'i sevmiyorum. Ve bunu açık açık söylüyorum. Sizin gibi inandığım değerler ile çelişmiyorum. Oe meselesine gelince de ben tabiki senin annen hakkında o ifadesini kullanmayacağım. Çünkü suç annenin değil, senin. Eminim ki karşımda olsaydın eğer bana o kelimeyi kullanacak cesaretin olmazdı. Bu acziyet sana yeter.
Onur Sevindik Onur sana huri değil de zebaniler düşebilir. Dikkat et. Buradan klavye başından Müslümanlara sallamaya benzemez orada ateş çemberlerinde sallanmak. Sizin gibileri sahada görmek isteriz 😉😄 herşeyimizle ortadayız. Sarığımızla, şalvarımızla. Ve 100 senedir sisteminize meydan okuyoruz. Siz ise atanızı kanunlarla korumaya çalışacak kadar aciz ve cahilsiniz. Sonunuz yakın.
Onur Sevindik Seni fantezi uzmanı. Kafanda kurmayı seviyorsun demekki. Daha beni görmeden böyle demen de ayrı bir acziyet. Seni kale alıyoruz ki kemalistlerin içinde bulunduğu cehaleti herkes görsün. Sokaklarda cesaretiniz olmayınca sosyal medyadan klavyeşörlük yapıyorsunuz. Nasılsa alışmışsınız herşeyin sahtesine. Kahramanın sahtesini üretenler de sizler değil misiniz??
Onur Sevindik ettiğin küfürlerden yemin ederim ki rahatsızlık duymuyorum. Bu senin içinde bulunduğun korkaklığın derecesini ifade eder. Dışarıda cesaretin olmayınca burada deşarj oluyorsun. Ol, sıkıntı yok. Senin demenle olmuyor dediklerin. Ama biz ideolojinizi yok sayıyoruz. Bu da size yeter. Yok olup gideceğiniz günler de yakın.
Onur Sevindik Harekat ordusu da Anadolu dan değil de bugünkü Yunanistan sınırları içinde yer alan Selanik'ten gelmişti halbuki 😉😄 Türk kasabı Venizelos ile karşılıklı kadeh tokuşturanların kim olduğu tarihi fotoğraflar ve arşivlerde mevcut.
Onur Sevindik Dedim ya ettiğin küfürler cehaletinin ve zihniyetinin yansıması. O yüzden istediğini diyebilirsin. Sizlerden mantıklı ve mutedil hareket hiçbir zaman beklemedik zaten. Biz size tahammül ediyoruz 😉 bir yere kadar tabi. O gün gelince göreceğiz bakalım!
Onur Sevindik hayvanlaşmışsn onur sana vaktim yok benm evdt önderim Resulullah sallallahu aleyhi ve sellemdir git İslamı araştır şarap iç küfür edince senin annene de küfür ederler o yüzden küfür etmemelisin çünkü karşıdaki susamaz değil mi sakin ol onur 😬😬herkes Atatürk'ü sevmiyor nerde yaşıyorsun sen cahil küfürbaz neyse biz namaz kılıyoruz bu saatte sana vaktimiz yok
Onur Sevindik Onur ben Şeriat istiyorum Yahudi atanıda sevmiyorum babandan da daha fazla Türk'üm. Yapabileceğin bir şey var mı sanal da sövmekten başka?
SURİYE'DEKİ SEDNAYA HAPİSHANESİ'NDE ESAD'IN İNSANLARI PRES MAKİNASINDAN GEÇİRDİĞİ YALANI
televizyonda ve sosyal medyada suriye ile ilgili yapılan haberlerdeki sahtekârlığın ve düzenbazlığın haddi hesabı yok. tamam eski rejim de iyi bir halt değildi, klasik bir ortadoğu rejimi ama insan yalan söylerken az utanır. ntv muhabiri bomboş çukuru gösterip burada esad'ın infaz ettiği binlerce ölü var diyor. habertürk'te türkçesi bozuk bir suriyeli tutmuşlar; adam için hem sednaya'da katledilen cesetlerin arasında ölü sanıldı, o şekilde sağ çıkarılıp kurtarıldı diyorlar hem de babası onu rejime 100 bin dolar rüşvet vererek kurtardı diyorlar. bu ikisi nasıl oluyor? yalan haber yaparken bile insanda az zekâ olmalı. cnn türk muhabiri esad'ın generallerinden suheyl hasan'ın evini gösteriyor, adamın aslında bayağı basit bir odası var, muhabir son derece şatafat içinde yaşıyordu işte görüyorsunuz diyor. oysa adamın mutfağı bile daracık. kendi ülkesinin liderlerinin saraylarından bihabermiş gibi davranıp başka ülkelere ahlak dersi vermek nasıl bir ikiyüzlülük. cnn ınternational muhabirinin htş'ye istihbarat sağlayan bir ajanla yaptıkları sednaya hapishanesinde unutulan mahkum provası da ayrı bir komediydi. aynı zamanda bu hapishaneden bir amerikalı cıa ajanı bile çıktı. adamın saçı bile düzgündü, sanki jöle sürülmüş gibi. yani demem o ki suriyeyle ilgili yapılan her habere inanmayın. daha demin youtube'da balmumumdan yapılan bir heykele esad'ın mahkumu diye video yapmışlar. yüzlerce yorum ah vah çekip buna inanıyor. yani insanlarımızın çoğu maalesef istenilen zekâ seviyesinde değil ve önüne getirilen her şeye sorgusuz sualsiz inanıyor. insan zekâsıyla bu kadar alay edilmemeli. artık bir aptal yerine konulduğumu hissetmemek için suriye ile ilgili haberlere bile bakasım gelmiyor.
sednaya hapishanesi mahkumlar ve kayıplar derneği başkanı diab serriya bile bu yalana isyan etti. serriya, “öncelikle, sednaya hapishanesi hakkında yayılan bu kemik öğütme veya mahkûmlara işkence için kullanılan pres iddiaları, tamamen yalan. görsellerde gösterilen bu pres, aslında bir marangoz atölyesinin tahta presidir.
2008’den önce, sednaya’da bir marangoz atölyesi bulunuyordu. ancak isyan ve çatışmalar sonrası bu atölye kapatıldı. bu pres kesinlikle mahkûmların cesetlerini öğütmek ya da işkence yapmak için kullanılmamıştır. internette, bu tip preslerin benzer modellerini kolayca bulabilirsiniz.” dedi. henüz asit kuyusuna da ulaşılabilmiş değil. [1]
sednaya hapishanesi ile ilgili pek çok kaynakta çıkan görüntüler sonrası açıklama yapan sednaya hapishanesi mahkumlar ve kayıplar derneği başkanı diab serriya, yapılan kurgulara tepki gösterdi ve "yeterince ağır gerçekler var yeni bir şey uydurmaya gerek yok" dedi.
sednaya hapishanesi ile ilgili pek çok kaynakta çıkan görüntüler sonrası açıklama yapan sednaya hapishanesi mahkumlar ve kayıplar derneği başkanı diab serriya, "8 aralık 2024 sabahı itibarıyla sednaya hapishanesi’nde tutuklu kimse yok" ifadelerini kullandı.
sednaya hapishanesi mahkumlar ve kayıplar derneği başkanı diab serriya, hapishane ile ilgili basın ve sosyal medyada yayılan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.
kendisi de eski bir mahkum olan, sednaya hapishanesi mahkumlar ve kayıplar derneği başkanı diab serriya, “ellinci bininci kez söylüyorum bugün: sednaya’da gizli bir kapı yok. yer altında beş kat yok. gizli numaralarla açılan kapılar yok. 8 aralık 2024 sabahı itibarıyla sednaya hapishanesi’nde tutuklu kimse yok. sosyal medya içerik üreticileri, tiktok ve trend peşindekiler; annelerin yüreklerine acıyın, insanların kalplerine merhamet edin. yanlış her bilgiye çöken insanlar var.” ifadelerini kullandı.
diab serriya’nın açıklamaları şu şekilde:
“merhaba arkadaşlar, selamlar. dün ve bugün sidnaya hapishanesi ile ilgili yalanlar hâlâ dolaşmaya devam ediyor. bu yalanlar ne zaman sona erecek? bu yalanlar tiktok'ta, sosyal medya paylaşımlarında ve maalesef bazı yabancı gazetelerde bile yayımlanıyor.
bu gazeteler, bir şekilde saygın yayın organları olmalarına rağmen, bu tür söylentileri ve yanıltıcı haberleri yayıyorlar.
öncelikle, sidnaya hapishanesi hakkında yayılan bu "kemik öğütme veya mahkûmları işkence için kullanılan pres" iddiaları tamamen yalan.
görsellerde gösterilen bu pres, aslında bir marangoz atölyesinin tahta presidir. 2008’den önce, saydnaya hapishanesi'nde bir marangoz atölyesi bulunuyordu. ancak isyan ve çatışmalar sonrası bu atölye kapatıldı.
bu pres kesinlikle mahkûmların cesetlerini öğütmek ya da işkence yapmak için kullanılmamıştır. internette, bu tip preslerin benzer modellerini kolayca bulabilirsiniz.
bugün bu iddialara inanan gazetecilerden biri, bir anneye bu görüntüler hakkında ne düşündüğünü sordu. bu durum beni çok üzüyor. annelerin bu tür yanıltıcı haberlerle daha fazla üzülmesine neden oluyorlar.
insanlar sokaklarda zafer kutlamaları yaparken, sidnaya'daki mahkûmların aileleri sürekli olarak çocuklarının ilk günkü kaybının acısını yaşıyorlar. ve bu tür asılsız haberler bu acıyı daha da derinleştiriyor.
gazetecilik mesleğini kötüye kullanan bazı kişiler, gerçeklerle değil, şehitlerin anısına saygısızlık ederek izlenme ve ün peşinde koşuyorlar. tekrar söylüyorum, yaşananlar zaten bir insanlık suçuydu ve bu yeterince ağır bir gerçek. yeni bir şey uydurmaya gerek yok.
lütfen, özellikle annelerin duygularını gözetin. bu tür asılsız haberler şehitlerin anısına ve onların uğruna can verdiği değerlere hakarettir. gerçekleri çarpıtmak yerine, şehitlerin anısını onurlandırmak için doğruları anlatmamız gerekiyor.
herkesten ricam, sidnaya hapishanesi hakkında yayılan bu yanıltıcı haberlerin paylaşımını durdurmalarıdır. bu yalnızca biz eski mahkûmlar için değil, öncelikle anneler için önemlidir. aynı zamanda, bu tür haberler şehitlerin anısına zarar veriyor.
onların verdiği mücadele, bizim bugün özgürce yaşamamız içindi. gerçekleri çarpıtmaya gerek yok. şehitlerin anısını yaşatalım, yalanlarla değil, hakikatle.” [2]
[1]: aydinlik.com.tr/haber/suriyede-...
[2]: islamianaliz.com/haber/22807541/...
Ek olarak: teyit.org/analiz/video-se...sozcu.com.tr/gitti-filistin-...
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.