Yorum

Bahar Esen isimli okurun asıl gönderisini gör
Okurken bitsin diye çabaladığım nadir kitaplardandı.
Kitapla ilgili yorumlar ve düşünceler görecelidir. Bana çok fazla katkısı olan bir hikayeydi. Bilmediğim çok şeyi öğrenme ve araştırma fırsatı buldum. Çok katmanlı ve zengin bir hikaye olduğunu düşünüyorum. Yazarın vermek istediği asıl mesajı anlayabilmek ve yorumlamak önemli. Anlatılan hikayeden çok satırlarda saklı alt metinde bulunan asıl mesajlar alınıp içselleştirildiğinde eser daha da çok değerli hale geliyor. Ben onu alıp özümsedim ki beni etkileyen bir hikaye oldu.
Bahar Esen
Bahar Esen
Evet kitapları sevip sevmemek görecelidir lâkin bundan bağımsız olarak edebi metinlerin kendi içerisinde değerlendirildiği bir akademik alan vardır. Yani biz sevsek de sevmesek de makalele ve tezler bu edebi metinlerin asıl değerini ortaya koyar. Kitaba geldiğimizde bahsettiğiniz şeylerin hiçbirini bu kitapta bulamadım. Gerek olay örgüsü, gerekse anlatım şekli, yani sığlık, sırf süslü dursun diye çokça tanınan yazarlardan alınmış altı doldurulamayan alıntılar… Okuduğum ikinci Livaneli kitabı. Diğeri de Balıkçı ve Oğlu idi. Benim için ikisi de vakit kaybıydı. Okuyup da beğenenlere hayretle “saygı”duyuyorum :) iyi akşamlar.
Taha Yasin Tuncer
Taha Yasin Tuncer
okuduğunuz iki kitaptanda olumsuz yorum yapan okurlar çoğunlukta. Bütün kitaplarını okudum yazarın ve her kitabından çıkardığım dersler oldu. Bir kere gündemde ki konuyu çok iyi işleyip okurlara farkındalık yarattığını düşünüyorum. Balıkçı ve oğlum kitabında da işlenen konu kanayan yaramız. Şu da unutulmamalı ki Bekle beni kitabı zaten yazarın hayatından sürgün yıllarından çok fazla benzetmeler var. O yüzden değerli bana göre.
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.