Yorum

Ömer Akça isimli okurun asıl gönderisini gör
Yorumlarda yazılanların çoğu gerçek polisiye değildir, macera ve gerilim romanları maalesef ülkemizde polisiye ile karıştırılıyor. Gerçek polisiye için tavsiyelerim, Michael Connelly'nin Harry Bosch serisi, Henning Mankell'in Kurt Wallander serisi. İkisi de has şekilde, seri katillerin değil de tek bir cesetin üzerinden ilerleyen gerçek manada polisiyedir.
Uğur ona kalırsan Edgar Allan Poe var. 'Saf' polisiye 1900'lü yıllarından başından itibaren önemini kaybetti. Daha doğrusu yolu ve yöntemi değişti. Günümüzde her şey polisiye olmuş.
Tabii o da var şüphesiz, Raymond Chandler, Carter Dickson veya Agatha da sayılır ama okumadığım için tavsiye edemiyorum. Güncellerden daha çok bilgim var.
Zaten, dediğin gibi gerçek polisiye tek suç üzerinden kurguyu yaratıp, finali de bu tek suç üzerinden bitirmesi lazım. Ama günümüzde kolaya kaçılıp, bir eserde sayfalar artsın diye, çeşitli ve türlü türlü ölüm şekilleriyle cinayetler yaşanıyor.
Aynen öyle İsmail ve yazarın da tüm ipuçlarını okura vermesi lazım ama maalesef günümüz romanlarında merak ve heyecanı arttırmak için okura ipuçları verilmiyor ve kitaptaki kahraman da üstün zekası ile çok hızlı bir şekilde olayı çözmüş oluyor.
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.