Birincisi bu kadar ünlü bir düşünürün hayatında başka kadınlar, başka 'aşk'ları olsa kesinlikle bilirdik, çünkü o da yaşamını felsefesine aksettiren bir düşünür, yani onun üzerine çalışan uzmanlar bunu es geçemezlerdi.
İkincisi Salomé 'o dönem için' yansıtıldığı kadar özgün biriydi, altını çiziyorum o dönemden bahsediyoruz, kadınların evde oturduğu, okumakla ilgilenmediği, hele felsefeden asla anlamadıkları iddia edildiği bir dönemde, Salomé tüm bu ön yargıları kırdı. Düşünceleri şu an için ne kadar basit ya da sıradan gelirse gelsin, döneminin üstündeydi.
Nietzsche'yi ona çekip, onunla sohbetten keyif aldırıp, İKİ kez evlenme teklifi ettirip, en sonunda dağa çıkartan şey tam olarak buydu. Aksi takdirde ''Salomé olmadı iyi bari ben zaten kadın düşkünü bir herifim, gönlüm de (affedersiniz) ota boka konar, gideyim de bir kaç kadın seveyim'' derdi.