Ölüm öğretisi, diriliş ögretisi
"Eğer İsa ölüyken dirilmemişse ,o zaman inancımız boşunadır."
Sayfa 57 - Erasmus yayınlarıKitabı okuyor
·
Puan vermedi
#Toni #Morrison #Tanrı #Çocuğu #Korusun "Görmezden gelmeye ne kadar uğraşırsak uğraşalım, zihin her zaman gerçeği bilir ve netlik ister." "Ne kadar görmezden gelmeye çalışsak da akıl her zaman neyin doğru olduğunu bilir ve açıklık ister." Selam Yazarın okuduğum ilk kitabı. Betimlemelerin başarılı bir şekilde yapılması,
Tanrı Çocuğu Korusun
Tanrı Çocuğu KorusunToni Morrison · Sel Yayıncılık · 2016703 okunma
Reklam
"Doğrular, her zaman insanın ayaklarını açıkta bırakan bir battaniye gibidir."
Düşüncelerinizle barışık olmadığınız zaman konuşursunuz.
İyimserler her zaman kötümserlerden daha iyi devrimcilerdir ve hayatının mükemmel olacağına inananlar, hayatı en çok değiştirebilenlerdir.
İnsan, kendisini ve yaptıklarını her zaman anlayamıyor.
Sayfa 214Kitabı okudu
Reklam
Bir gün, onun bana göre olduğunu ne zaman anladığımı sordun, ben de hep biliyordum dedim. Ama doğru değildi bu, daha ağzımdan çıkarken biliyordum; söyledim çünkü kulağıma hoş geldi, bir roman ve film karakterinin diyeceği bir laftı, üstelik ikimiz de alabildiğine bezgin ve çaresizdik, bir de böyle söylersem karşımızdaki duruma, belki engelleyebileceğimiz belki engelleyemeyeceğimiz ama her halükarda engel olamadığımız duruma karşı hislerimizi düzeltirdi.
Çoğu zaman...
♤Halbuki içimizi yoran hâdiselerin bizi ne mertebe yükselttiğini asla hesaba katmayız da, baş aşağı yuvarlayan alkış ve sitâyiş uçurumuna kendimizi atarız.
Ne zaman yıkansa, tenine su değse çocukluğunu hatırlıyor.
Sayfa 36 - Metis Yayınları Ekim 2023Kitabı okuyor
Hayatta her zaman bir ümit olduğunu biliyordum ama o ümidi yaratabilmek için insanda bir güç olması gerekiyordu, bende o güç yoktu. Tükenmiştim.
Sayfa 207Kitabı okudu
Reklam
İnsan ömrü ne tuhaf, diye geçiriyor içinden, kimse ne zaman öleceğini bilmiyor.
Sayfa 40 - Metis Yayınları Ekim 2023Kitabı okuyor
Her zaman, şu andan başka zaman yok derim.
Dünya ancak İslâm gelirse düzelir, insanlar ancak gerçek mü'min olursa iyi insan olur, medeniyet, ilerilik, refah, demokrasi, insan hakları o zaman gerçekten tazahür eder, o zaman her şeyin sahtesi gider, hakikîsi gelir.
“Yenilmekle sefilleşmek her zaman mı bir arada bulunur acaba?”
Mitos’tan kaynaklanan roman sanatı gerçek olanı arar ve ona yönelir. Yüzyıllardır süregelen İslam sanatı ise, eski uygarlıkların gerçek karşıtı eğilimini ve içgüdüsünü hiçbir zaman kaybetmemiştir. Bu içgüdü, olaylar arasındaki tüm nedensellik zincirinin tanrının elinde olduğu bir dünyanın gerçek varlığı diye bir şeyin olmadığını ileri süren bir felsefeye dayanır. Hiçlik fikrini ilk olarak Arap düşünürleri Akdeniz’de dile getirdiler. Varlıkların gerçek olmadığı fikri hem şairlerin hem de sanatçıların hayal güçlerini istedikleri gibi kullanmalarına olanak sağladı. Ortaya konan eserler sadece bir dış görünüş olan varlığın süslü işlemeleri olduğundan, masallardan ve öykülerden başka şey değillerdi. Bundan ötürü İslam sanatı, hiçliğin ağından örülmüş bir imgeler ve görüntüler fantazmagorisi ve bir serap‘tır.
Resim