Fedakârlık ve feragat gibi, vazifeden üstün hareketler istenen işlerde ve zamanlarda iltimas ve imtiyaz kadar zararlı ne olabilir? Büyük Harp'te bazı cephelerimizin en hazin hali, siperlerin manevi şerefinin ve maddi hakkının geridekiler tarafından yenmiş olması idi.
Sayfa 105·Kitabı okuyor
Yere atıldığı zaman, aşık kemiğinin ne tarafı üste geleceğini hiç kimse bilmez, fakat üste gelen tarafa niyet tutmuş olanlara bizde dâhi denir.
Sayfa 100·Kitabı okuyor
Reklam
Fatih Rıfkı Atay’ın Zeytindağı adlı şaheserinden aldığı bir deyişle; “Kudüs, dini oyunlaştıran bir garp tiyatrosudur.” Barış şehri, her zaman savaşın ve gerilimin yeri olmuştur.Kilisedeki rahipler bile birbirine duydukları husumetten dolayı geçen asırda silahla gezerlerdi.Bugün bile ne kadar dost oldukları şüphe götürür.Her mezhep ve tarikat öbürünü dışlayan bir havadadır.Dinler arasındaki kavga ise dünya barışını tehdit etmektedir.
Sayfa 32·Kitabı okuyor
Altın
Aşiretlerin çölünde Nevvaf'ın göstereceği yol yıldızından başka, bir de güven yıldızı vardır: Altın! Altın kuma atıldığı zaman sesten başka her şeyi verir.
Sayfa 91·Kitabı okuyor
"Kinsiz ve kedersiz ölüme gitmek güçtür."
Sayfa 55·Kitabı okuyor
Reklam
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.