Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Afiq

Afiq
@Afiqdadashov
"Ben hep kendini alt etmesi gerekenim" • Nietzsche
Öğrenci
Sosyoloji
Bakü
32 okur puanı
Ocak 2024 tarihinde katıldı
Bir krallık tüm Almanyayı yönetir
"18 Ocak 1871 sabahı Versay'ın Aynalı Salon'unda, Bismarck ve 1. Wilhelm, gayet somurtkan yüzlerle bütün gece kapalı kapılar ardında süren bir masa başı tartışmasında Wilhelm'e Alman İmparatoru ya da Almanya'nın Imparatoru denip denmeyeceğini konuştular. Sonunda Baden Grand Dük'ü yaşasın Imparator Wilhelm diye bağırarak sorunu çözdü"
Reklam
Demir Şansölye
"Ulusal-liberal tutkunun dizginlerini zekice eline geçirmesine rağmen Bismarck onu asla ehlileştirememişti."
"Demek ki intiharla düzenli ve itiraz götürmez bir ilişki içinde olan hiçbir psikopatolojik durum yoktur. Bir toplumda başka bir toplumdakinden daha çok ya da daha az nevropat ya da alkolik var diye orada daha çok ya da daha az intihar olması gerekmiyor"

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
"Kendisini eyleme elverişsiz kılan aşırı duyarlığı, kaslarının zayıflığı, tersine zihinsel işlevlere -ki bunlar da uygun organlar isterler- yatkın yapar .... Çünkü böyle bir kimse tam anlamıyla ilerlemenin aracıdır. Geleneğe ve alışkanlığın boyunduruğuna direndiği için yeniliklere gebe bir kaynaktır"
"Örgütlenmiş belirli bir toplumda birey, ancak aynı biçimde belirli bir zihinsel ve tinsel yapıya sahipse ayakta kalabilir"
Reklam
"Yoksul, ezilmiş Almanya'da devlet işlerine dair eleştirel bir şey yapmak şöyle dursun, söylemek ya da yazmak istediğinizde bile basit bir seçeneğiniz vardı: dışarı gitmek"
"Onlar kudretli komşuları Rusya'yla birlikte Avrupa'yı otokrasi için güvenli hale getirmek amacıyla Kutsal İttifak'ı (26 Eylül 1815) kurdular. Daha sonra Alman Konfederasyonu'nun daha küçük devletlerine Carlsbad Kararnamelerinin (1819) getirdiği büyük kısıtlamalarla önderlik ettiler"
"Avusturya ile Prusya tahtlarını birleştiren ve onları Avrupa'nın diğer kralları ve prensleriyle de bir araya getiren şey Alman milliyetçiliğine duyulan nefretti"
"sağlığı hastalıkla karıştırmak, ikisini bir tutmak gerekir, çünkü hastalık sağlığın bir çeşidi, bir değişkesidir"
Saplantı İntiharı
"Hasta, herhangi bir makul neden olmadığını bilmekle birlikte, kendini öldürme isteğine saplanmıştır. Bu içgüdüsel bir gereksinimdir ve düşüncenin de usavurmanın da bunun üzerinde hiçbir etkisi yoktur... Kişi isteğinin saçma bir istek olduğunu fark ettiğinden, önce onunla başa çıkmaya çalışır. Fakat bu direnci süresince hep üzgün ve baskı altındadır"
Reklam
"Öte yandan birçok müntehir, yaşamını bitiren o özel edim dışında, öteki insanlardan hiç de ayrılmaz, Bu nedenle intihar eden kişiye herhangi bir genel akıl bozukluğu yüklemek için bir neden yoktur"
"Gerçekten de monomani, eğilimler dizisi içinde abartılı bir tutkudur sadece, abartılı bir tutku ve yanlış bir düşüncedir, ama öylesine yeğin, öylesine şiddetlidir ki ruhu avucuna alır ve ona hiçbir özgürlük bırakmaz"
"Ya da denilebilir ki intihar sui generis(kendine özgü) bir hastalıktır, özel bir deliliktir"
Esquirol şöyle yazar: "İntiharda akıl hastalıklarının tüm nitelikleri görülür." (...) "İnsan ancak -hezeyan, yani kendinden geçme diye anlatılan bir akıl bozukluğunda canına kasteder ve müntehirler delidir". Bu ilkeden yola çıkarak intiharın irade dışı olduğu, yani istence bağlı bir şey olmadığı sonucuna varıyor,
295 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.