Uğur Dağlı

Uğur Dağlı
@Dagliugur
Ataması yapılmamış Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni.Önerilere açığım. Sana kitap hediye edeni unutma.
320 syf.
·
Puan vermedi
·
8 günde okudu
Freud etkisi
Bu kitap hakkında birçok inceleme yapılmıştır. Farklı şeyler söyleyemeyeceğim. Kitap üslup açısından sade anlaşılır bir tavırla yazılmış. Kitap akıcı, sürükleyici olup insanda merak duygusu oluşturan bir an önce bitireyim diyebileceğiniz bir eser. Kitabın konusuna gelince kendi hayatımızda da karşımıza çıkacak üç ana karakter bulunmaktadır. Bu karakterler İd,ego,süper egoyu temsil etmektedir. Dorian kitabın başında sevsem de sanırım benim gerçek hayatta pek anlaşacağım bir insan olmayacaktı. Dorian dürtüleriyle hareket eden bizim ilkel yanımız. Basil ahlaki yönümüz süper egomuz. Kitapta rehber yönü bulunan Henry ise egomuz. Keyifle okuyabileceğiniz bir kitap olacağını söyleyebilirim bakalım siz hangi karakteri kendinize yakın hissedeceksiniz.
Dorian Gray'in Portresi
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Ren Kitap · 201873,8bin okunma
Reklam
204 syf.
·
Puan vermedi
·
12 günde okudu
Rencide Ruh
Bir arkadaş önerisiyle aldığım yazarla tanıştığım kitabıdır. Aslında hepimiz tanımadığımız yazarlara karşı önyargılı oluyoruz. Ben de bu şekilde başladım fakat okuyunca yazarın üslubu,dili yerinde kullanması beni çok etkilemişti. Bu kadar akıcı bir kitap beklemiyordum. Bu kadar özgün bir konusu olması 5 yaşındaki bir çocuğun olgunluk hikayesi her ortama girmesi hayatı görmesi absürt olaylar ve bunları akıcı bir dille anlatmak kolay değildir. Kimi zaman güldüren kimi zaman ağlatan bir tavır. Bitmesin diye kendinizi okurken yavaşlatabileceğiniz bir eser. Son olarak yazarın sözüyle 'Beş yaş insanın en olgun çağıdır sonra çürüme başlar.'
Oğullar ve Rencide Ruhlar
Oğullar ve Rencide RuhlarAlper Canıgüz · İletişim Yayınları · 202011bin okunma
67 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Öncelikle Merhaba genelde hissteklerimi yazıya dökme konusunda pek başarılı değilim. İlk defa gözlemlerimi yazacağım. Öncellikle kitabı okuduğumuzda herkes kendi yaşamından bir şeyler bulmuştur buna eminim.Yazarın karşı çıkmak istediği bir hayat bir yaşam ve kurallar var .Kitabın 12. sayfasında bunu belirtmiş. Ailenin belli bir kalıba sokmak istediği bir kişi bir yaşam. Ve buna girmek istemeyen buna baş kaldıran iç dünyasında çalkantılar yaşayan biri. Kitapta ev başlığı var ev aslında yazarın kullandığı bir metafor sembolik bir şey hissettiği şey hapishane. Bir kalıp.İntihar teması ve düşüncesi yazarı bilenler bilir çoğu eserinde mevcut. Evden kurtulmak için düşüncelerle boğuşuyor. Dışarı yaşamı ona daha güzel geliyor. Hep gitmek istiyor ev hikâyesinin sonunda da cümleyi hep gitmek ile bitiriyor. Yaşadığı ev okuduğu okulun kendi düşünceleriyle bağdaşmıyor olması ve hayatına düşüncelerine yön vermeyecek olması onun içinde bir yaşam sıkıntısı oluşmasına sebep oluyor. Yaşamında hep bir öğretiler olduğunu bunların yerküre gibi önüne sunulduğunu seçme şansı olmadığını belirtiyor ve çevresindekilerin onun ayrı biri farklı bir karakter olduğunu anlamadığını her cümlesinde bize hissettiriyor. Son olarak Türkçeyi çok güzel kullanması en dikkat çeken noktalardan biri. Yazarı tanımak için harika bir eser. Gerçekten Türk edebiyatının nostaljik prensesi.. :)
Çocukluğun Soğuk Geceleri
Çocukluğun Soğuk GeceleriTezer Özlü · Yapı Kredi Yayınları · 201816,6bin okunma