Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Dünyahalim

Bir kadın rengini yanında yürüdüğü erkekten alır.
Sayfa 137 - İletişim yayıneviKitabı okudu
Reklam
"Burada kaldığım zamanlar çok hareketsizim," dedi. "Bazen dünyaya hiçbir şey, ama hiçbir şey yapmadan yaşamaya geldiğimi düşünüyorum, hani bazen rüyalarımızda olur ya, suyun üstünde batmadan durmaya gelmişim gibi! Ama benim gerçek kaderim bu olamaz, bu fantezilere karşı direnmeliyim."
Sayfa 109 - İletişim yayıneviKitabı okudu
Kuşkusuz onları birbirlerine yakınlaştıran ruhlarıydı, tıpkı dizginleri iyi tutulmuş eşli giden atlarda olduğu gibi.
Sayfa 87 - İletişim yayıneviKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Geceleyin her şey insana olduğundan da korkunç görünür.
Sayfa 64 - İletişim yayıneviKitabı okudu
“Adam öldüren her dava cazibesini yitiriyor. Ne denli güzel olursa olsun, çirkinleşiyor, bozulup alçalıyor. Ölümle ittifak yapan hiçbir dava haklı olamaz."
Sayfa 122Kitabı okudu
Reklam
Türkiye'de zenginlik hayalleri, tüketim çılgınlıkları, sınıf atlama çabaları, bireysel zevkler ve popüler kültürün gerçek anlamda ortaya çıktığı tarih 1950 ve sonrasıdır.
Sayfa 207 - Nobel YayıneviKitabı okudu
Saat standardını oluşturmaya yönelik ilk adım, 1884 yılında İngiltere'deki tren seferlerinin düzenlenmesi amacıyla saatlerin Greenwich saatini 0 noktası kabul ederek senkronize edilmesidir. Daha sonraki yıllarda tüm dünyanın aynı saat doğrultusunda senkronize olmasıyla küresel bir saat ağı kurulmuştur.
Sayfa 127 - Nobel YayıneviKitabı okudu
Yapılan iş ne dar nadir ve taklit edilemezse ve ne kadar ekstra yetenek gerektiriyorsa o emeğin ücreti de o kadar artar.
Sayfa 115 - Nobel YayıneviKitabı okudu
Aynı kişinin dünyanın bir yerinde emek sömürücüsü olarak yaftalanırken, birkaç yüz kilometre ötede yılın girişimcisi olarak ödül alabilmesi, kültürün ve değer yargılarının gücünü ve farklılığını gösterir.
Sayfa 101 - Nobel YayıneviKitabı okudu
Söz konusu kadın, Anne Boleyn
Bir kadın uğruna bir kilise kurulmuş ve o kilise dünya tarihini değiştirmiştir.
Reklam
Tarihi dönemlere ayırmak ve bir sayı doğrusundaymışçasına çağlara bölüp sınıflandırarak analiz etmek, aslında çok sağlıklı bir yöntem değildir. Bunun üç temel nedeni vardır: Birincisi ve en önemlisi, tarih dünyanın her yerinde aynı hızda ilerlemez. Yapacağınız herhangi bir sınıflandırma, yalnızca belirli bir bölge için geçerli olacaktır. İkincisi, biz tarihi ne kadar keskin çizgilerle ayırsak da hayat gerçekte bu şekilde işlemez. Biz de gerçeği değil gerçeğin bir karikatürünü algılamış oluruz. Üçüncüsü ise tarihi çağlara ayırma eylemi, medeniyetin sürekli ilerlediği varsayımını taşır. Oysa bugün pek çok örnekte bunun tersini görürüz. Yaşam koşullarına ve dünyayı algılama şekillerine baktığımızda bugün pek çok ülkenin halkının, aynı bölgede binlerce yıl önce yaşamış halklardan çok daha kötü bir hayat sürdüğünü üzülerek görürüz. Bu da medeniyetin her yer için sürekli ileriye doğru gitmediğinin bir göstergesidir.
Sayfa 52 - Nobel YayıneviKitabı okudu
İnsanın zaafları, ihtiyaçları ve arayışları, bilimin gelişmesini sağlamıştır. Örneğin, ürün ve hasat zamanını doğru belirleme ihtiyacı, Mısırlıları takvim yapabilmek amacıyla gökyüzünü incelemeye yöneltmiştir.
Sayfa 51 - Nobel YayıneviKitabı okudu
İnsanlar, diğer hayvanlara nazaran çok daha az gelişmiş doğar hâle gelmişlerdir. Pek çok canlı doğar doğmaz yürüyebilir hatta koşabilirken insan, doğumundan sonra uzun süre bakıma ve korunmaya muhtaçtır. Bu muhtaçlık, insanı çocuk büyütürken yardımlaşmaya ve sosyal bağlar kurmaya teşvik etmiş, insan topluluklarında güçlü sosyal bağlar kurma ve kabile hâlinde yaşayabilme de evrimsel bir avantaj hâline gelmiştir.
Sayfa 40 - Nobel YayıneviKitabı okudu
Birbirleriyle çiftleştiğinde verimli yavrular yapabilen canlılara tür, ortak bir atadan evrimleşen türlere cins denir. Biyolojik sınıflandırmada önce cins sonra da tür adı belirtilir. Örneğin; aslanlar (panthera leo), kaplanlar (panthera tigris) ve jaguarlar (panthera onca) panthera cinsinin altında- ki farklı türlerdir. Cinsin bir üstünde ise aile (familya) vardır. Örneğin, aslanlar, ev kedileri, pumalar kedigiller ailesinin üyeleridir ve 25 milyon yıl önce yaşamış ortak bir kedi ataları vardır.
Sayfa 37 - Nobel YayıneviKitabı okudu
“Medeniyetler arasındaki farkı ne ortaya çıkartmıştır?” sorusunun en güçlü yanıtlarından birisi, hukukun üstünlüğünün, bireysel hak ve özgürlüklerin ve ticari kapitalizmin altyapısının yaratılıp yaratılamamasında yatar. Bireye gücünün hukuki güvencelerle birlikte verildiği medeniyetler, toplulukçu medeniyetlere göre çok daha hızlı büyümüş, gelişmiş ve kalkınmışlardır. Vatandaşlarının çoğunun devletin eline baktığı, hukukun üstünlüğünün olmadığı, despot rejimlerde yaşayan ülkelerse bu gelişmede çok gerilerde kalmıştır. Coğrafya, DNA, şans, kültür, iklim, bunların hepsinin başarı üzerinde bir etkisi vardır ama başarının belki de en büyük belirleyicisi, mevcut rejimlerin inşa ettikleri yönetim sistemleri olmuştur.
Sayfa 16 - Nobel YayıneviKitabı okudu
913 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.