Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fatma Tulumcu

Yemle ve kandır ,kargasa çıkart ve ele geçir, dirençli ise ona göre hazırlan, güçlüyse ondan sakın ,sinirliyse onu kızdır, tevazu göster ki gerçek sanıp magrurlaşsın, dinleniyorsa rahatsız et, aralarında birlik varsa ayır , ona hazırlanma fırsatı vermeden saldır, beklemediği anda ortaya çık. Bunlar savaş erbabının başarı sırlarılarıdır önceden kestirilemez
Reklam
Sevgili seninle pergel gibiyiz: Iki başımız var bir tek bedenimiz. Ne kadar dönersem döneyim çevrende: Er geç baş başa verecek değil miyiz?
Leyla isteyen kişi Mecnun olmalı; Kendinden de , dünyasından da geçmeli. Sevenlerin sofrasına çağrılinca Ben korum, ben dilsizim demeli.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Türklerin Türk yurdunu ya da Turanı özel bir aşkla benimsemeleri ne küçük İslam yurdu olan Osmanlı ülkesini ne de İslam yurdunu unutmalarını gerektirmez.
Sayfa 73 - eflatunKitabı okudu
Reklam
Her ne kadar dil konusunda yapılması gereken değişikliklere pek katılmasam da kitap gerçekten çok dolu ...
Görevimi terk edip etmemem konusunda seytan bana şöyle diyordu: "Bu geçici bir haldir sakın ona uyma. Çünkü bu arzu çabucak geçiverir. Eğer onu dinler de büyük makamı ve hiç kimsenin bozup gölgeleyemeyeceği düzenli hayatı ,herkes tarafından kabul görmüş ve karşısında hiçbir rakibinin bulunmadığı bu görevi terk edecek olursan ,günün birine geri dönmek istesen bile bunu elde etmen mümkün olmaz." İmamı Gazali Hz.
Sayfa 138Kitabı okudu
Gençliğimin baharından itibaren ,yani buluga erip henüz yirmi yaşına basmadan elli yaşımi aştığım bu ana gelinceye kadar , bu engin denizlerin derinliklerine dalmaktan geri durmadım .Coşkulu denizlere çekingen korkaklar gibi değil, cesur kimselerin dalaşı gibi daldım. Her karanlığa korkusuzca daldım . Gördüğüm her meselenin üzerine atladım her zorluğun içine apansız girdim. İmam Gazali
Bu yüzden günümüzde dini öğretilerin karşısına bilim gelmiştir. Bilim günümüzde birçok kişi için bir inanç sistemidir Ben bilime inanıyorum cümlesi artık kulaklarımıza çok tanıdık geliyor. Bu ne kadar dar bir bakış açısı. Şu varsa ateş vardır, iyi varsa kötü vardır , bilim varsa din vardır diyor. Bilim ve din nasıl birbirine karşıt şeyler olabilirler? Bilim dediğimiz şey eğer tanrinin yarattiklarinin ortaya çıkarılması ise , nasıl oluyor da ortaya çıkarılanlar inanılıyor ancak tanrının kendisine inanılmıyor? Veya madem tanri var o halde din de tanrının getirmiş olduğu bir sistem. Devleti tanı ama sistemini reddet ilginç yanı. Kitapta çelişki var ilk sayfalarda ise şöyle demiş : " Kanada yaratıcı üzerine uzun uzun konuşmaz.Yaratıcının varlığını şüphe götürmez bulur.Hepimiz onun sonuçlarını etrafa bakarak görebiliriz der .Dağlara baktığımızda göklere baktığımızda akan nehirlere baktığımızda sonuçları görüyor oluruz bu da bizi yaratıcının varlığına götürür sonuç varsa sebep kaçınılmazdır. E o zaman niçin çelişen şeyler söylüyorsun da kafa karıştıriyorsun?
Reklam
Aşağı doğru hareket için çabaya gerek yoktur. İnsan kendini bıraktımı aşağı doğru doğal bir şekilde hareket eder. Yukarı doğru hareket içinse irade gerekir
"İnsanın doğru ile eğri kendi kendine ayıramayıp, hakeme yargıcı başvurması adalete başkalarından beklemesi o şehirde eğitimin bozuk olduğunu en açık kanıtı değil midir?" Altın değerinde bir alinti... Lütfen tartışalım değil midir??
Belki kendimizden başka hiç kimseye Hiçbir şeye ağlayamayacak kadar İnan o kadar hastayız.
Son heveste can kafeste Bir nefeste ölünmüyor Âlâ hüzün belki düğün Vuslat ne gün bilinmiyor Ölüm fani ölüm ani Çile yani gülünmüyor
Bir zamanlar Zaman çok bol imkan çok dar Ama şehir erdemli insan bahtiyardı.
279 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.