Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Fatoş

Bilişim teknolojileri ve biyoteknolojinin 21. yüzyilda insanlığın önüne çıkardığı zorluklar muhtemelen önceki yüzyılda buhar makinelerinin, tren yollarının ve elektiriğin çıkardığı zorluklardan çok daha büyük. Ve medeniyetimizin muazzam yıkıcı gücünü hesaba katarsak daha fazla başarısız modeli, dünya savaşını ya da kanlı devrimleri kaldırmayı göze alamayız. Bu defa başarısız modellerin sonu nükleer savaşlar, genetiğiyle oynanmış canavarlar ve biyosferin tamamen iflası olabilir. Bu yüzden Sanayi Devrimi 'nin zorlukları karşısında gösterdiğimiz çabanın fazlasını göstermemiz gerekiyor.
Reklam
Devletler evrensel temel gelir yerine hizmet uygulamasını finanse edebilir. İnsanlara istedikleri şekilde harcayacakları bir maaş vermek yerine bedava eğitim, bedava sağlık hizmeti, bedava ulaşım gibi hizmetler sağlanabilir.Bu esasen ütopik bir komünizm tasavvuru. İşçi sınıfı devrimini başlatma fikri miadını doldurmuş olsa da komünizmin amacını başka şekillerde gerçekleştirmeyi hedefleyemez miyiz?
Bu aşırı Ortodoks Yahudi erkekler yoksul ve işsiz olsalar da yaplan çeşitli anketlerde, israil toplumunun diğer kesimlerine oranla hayatlarından çok daha memnun oldukları ortaya çıkıyor. Bunun sebebi cemaatiçi ilişkilerinin güçlü olması ve kutsal metinleri incelemenin, dini ritüelleri gerçekleştirmenin kendileri için derin bir anlam taşıması küçük bir odaya doluşup Talmud'u tartişan bir grup Yahudi adam, sıkış tepiş devasa bir fabrikada ter döken işçilerden daha çok keyif, mesuliyet ve feraset sergileyecektir. Yaşam doyumunu ölçen küresel anketlerin sonuçlarına göre İsrail, bu işsiz ve yoksul insanların da katkısıyla, üst sıralara yakın bir yerde yer alıyor."

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Evrensel temel desteğin amaçlarına gerçek anlamda ulaşabilmesi için dinden spora dek uzanan birtakım anlamlı uğraşlarla desteklenmesi gerekiyor.Belki de bugüne dek yapılmış en başarılı "iş sonrası dünyada nasil hoşnut yaşanır" deneyi İsrail'de uygulanıyor. Aşırı Ortodoks Yahudi erkeklerin yüzde 50'si hiç çalışmıyor. Hayatlarını kutsal metinlerin incelenmesine ve dini ritüellere adıyorlar. Kısmen genellikle kadınlar çalıştıiğından, kısmen de temel yaşamsal gereksinimlerden eksik kalmasınlar diye devletin sunduğu yüklü yardımlar ve ücretsiz hizmetler sayesinde, ne onlar aç kalıyor ne de aileleri. Adı koyulmadan önce uygulamaya geçmiş bir evrensel temel destek bu.
Beni kıskanmasına üzülmedim asıl hiç kıskanmasaydı üzülürdüm. Ben böyleyim işte. Kıskandığı için üzülmüyorum, benim yüreğim de katıdır, ben de kıskanırım. Beni üzen tek şey, onun beni hiç sevmemesi, şimdi de mahsustan kıskanmış gibi yapması, Körmüyüm ben, ha, görmüyor muyum? Bana öbüründen, Katka'dan bahsediyor. Demin durup dururken şöyle dedi İşte Katka böyledir de, şöyledir de, benim için mahkeme ye Moskova'dan doktor getirtti de, beni kurtarmak için en birinci, aynı zamanda en bilgili avukatı çağırdı da. Gözümün içine baka baka onu övmeye basladığına göre, demek ki, onu seviyor, arsız herif! Benim karşımda kabahatli olan kendisi. Suçunu bastrıp beni suçlu göstermek için, 'Sen, benden önce Polonyalı'yla beraberdin, öyleyse ben de Katka'yla beraber olabilirim,' diyerek bütün suçu benim üzerime atmak için böyle yaptı. Hep bundan! Bütün suçu bana yıkmak istiyor. Bunu mahsus yaptı, mahsus.
Reklam
Kendime çiçek alınca mutlu oluyorum:)😊
iyileşeceksin sen! " "Babacığım, beni, beni hiçbir zaman unutma,' diye devam etti,İlyuşa, "mezarıma gel.. baba, beni, seninle birlikte gezmeye gittiğimiz bizim o büyük taşın yanına göm ve oraya, bana Krasotkin'le beraber gel, akşamları... Perezvon'u da getir... Sizi bekleyeceğim... Baba, babacım!''
İsa'ya karşı değilim. İsa tam anlamıyla bir insandı ve eğer zamanımızda yaşamış olsaydı devrimcilere katılır, belki de gözle görülür önemli bir rol oynardı.
Voltaire Tanrı'ya inanıyordu, ama galiba az inanıyordu ve galiba insanları da az seviyordu.
Fatoş
@Fatosa·Bir kitabı okumaya başladı
21. Yüzyıl İçin 21 Ders
21. Yüzyıl İçin 21 DersYuval Noah Harari
8.3/10 · 7,6bin okunma
Reklam
168 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Üç Köşeli Dünya
Üç Köşeli DünyaNatsume Soseki
7/10 · 1.025 okunma
Uygarlık önce sınırları ortadan kaldırarak bireyselliği geliştirdi, şimdi de sınırlar getirerek onu ayağının altında eziyor. Günümüz uygarlığı yetişkinlere dünya üzerinde belli bir alan verip bu alanda istediğin gibi uyuyabilir ve uyanabilirsin diyor. Aynı zamanda, bu alanın çevresine demir çitler örüp bunun ötesine bir adım dahi atmak yok diyerek gözdağı veriyor. Kendi alanında dilediği gibi davranan canlıların, çitlerin ötesinde de diledikleri gibi davranmak istemeleri doğanın kanunudur. Acınacak hâlde olan uygarlik toplumuysa bütün gün ve gece bu demir çiti ısırıyor, çığlıklar atyor. Uygarlk bireye özgürlük verip bir kaplan gibi onu vahşileştirdikten sonra,bu vahşiliği kafese tıkıyor ve dünyanın huzurunu koruyor. Oysa gerçek huzur bu değil.
Bir romanı hissizce okursan hikayenin ne olduğu önemini yitirir.
Güzel olan bir şeyi haddinden fazla güzelleştirmeye uğraştığınız zaman güzelliği azalıyordu. İnsanlar için kullanılan ''tatmin, yoksunluğu getirir ''deyimi de tam olarak bu durum içindir.
538 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.