Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Eren Karaoğlu

Eren Karaoğlu
@Felvark
Zeka Oyunları Eğitmeni
A.Ü. DTCF Coğrafya
Gaziantep
65 okur puanı
Ağustos 2022 tarihinde katıldı
"Doğa sözcüğünü, Tanrı'nın bana bahşettiği her şey ya da yapı dediğimde kastettiğim şeylere göre çok daha dar bir anlamda kullanıyorum ve doğa derken sadece zihnin içerdiği, zihne özgü pek çok şeyi kapsayan "Tanrı'nın bana bahşettiği yapı"dan söz etmiyorum."
Sayfa 105Kitabı okudu
Reklam
136 syf.
·
Puan vermedi
Meditasyonlar
MeditasyonlarRené Descartes
8.3/10 · 1.082 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
İnsanın özü nedir?
Şu anda sen, zihinsel gücümüz ne zaman önemli bir atılımla yükselmeye, pervasızca uçmaya kalkışsa her an yanılıp içine düşenileceğimiz ahlaki çöküntünün sınırlarını zorlamamıza yol açan, kendini sana ait olmayan bir kişilik içinde görüyorsun. s.43
Sayfa 43 - Can YayınlarıKitabı okudu
128 syf.
·
Puan vermedi
Bottomore'un Frankurt Okulu Kitabı Hakkında
Kitap temel olarak frankfurt okulunun gelişimini ve evrelerine odaklanıyor. Adorno ve Horkheimer hususunda, toplumun teknolojik rasyonelleşmesi, pozitivizm kanalıyla bilimcilik vurgusunu iyi belirtilmiş. Ancak, vurgulu anlamda kültür endüstrisinin nasıl geliştiğine toplumbilimsel açıdan yeterince değinilmeden, Habernas bölümünde post-endüstrşyel toplumlardaki klasik sınıf anlayışının yerine farklı ve yeni toplumsal sınıfların oluşturulmasına değinilmiş. Horkheimer ve Adorno'nun toplumun teknolojik, rasyonalleşme ve kültür endüstrisinin belirleyici olmasından dolayı, onların karamsarlığına vurgu yapması ayrıyeten sevdiğim yönü oldu. Kitap bunun haricinde, farklı kaynakların ve yazarların ek okuma yapılmasıyla frankfurt okulunun eleştirisinin yapılmasını öne çıkarıyor. Son olarak, Bottomore, Habermas eleştirlsinde onun fazlaca evrensel kalan iletişim-uzlaşmacı düşüncesinin bu yönünü güzel irdeliyor. Bu evrenselliği takiben, frankfurt okulunun temel aldığı inceleme alanlarından olan; modernite-rasyonalitenin kurduğu siyasi-ekonomik-bürokratik varlığının, kültür endüstrisi/kitle kültürünün toplumda sirayet etmesiyle birlikte insanın psişik-bedensel değişiminin ve teknoloji-otoriteryen kişiliğin, tezahür biçimleri bakımından ülke ve bölge bağlamında ele alınmadan yapmasını da eleştiriyor.
Frankfurt Okulu ve Eleştirisi
Frankfurt Okulu ve EleştirisiTom Bottomore · Say Yayınları · 201356 okunma
Reklam
İnsanlara ne oldu?
İşte yeryüzünün en tehlikeli sorularından biri. İnsan kim olduğunu düşünmeye başladığı anda başkalaşır. Herkesten bambaşka olur. Kendi gibi olanlarla olmayanlar arasında savaşlar çıkartır. Ve ait olmadığı ya da ait olduğu kimliklerden silahlar yapar. Dağları uçurur, ormanları yakar. Dünya bir gün aniden dönmeyi durdurursa, müsebbibi bu soru olacaktır. Ya da bu soruya verilen bir cevap. Münasebetsiz bir cevap. (Mine Söğüt)
160 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
·
184 günde okudu
Alman Felsefesine Giriş
https://1000kitap.com/yazar/i11391Heinrich Heine okuduktan sonra Alman İdealizimini incelmek ve Alman romantiklerini anlamak için kitabı aldım. Almanların felsefesinde temel sebep, bilinç, ahlak ve bilginin olduğu gibi alınmasından ziyade, olgunun çekirdeği ve özü bakımından olması gerektiği olduğu hususunu takip eden, bir zihniyet-varlık birliğini oluşturduğunu bilmek gerekir.
Alman Felsefesine Giriş
Alman Felsefesine GirişAndrew Bowie · Say Yayınları · 20227 okunma
Teknolojik ussallık ya da ussallaşma, toplumu insan denetiminin dışında biçimlendiren soyut güçler olarak betimlenir; bilimin ve ussal yönetimin yarattığı sistemin içsel mantığı, bir biçimde bireylerin haberi olmaksızın kendi başına işler.
Sayfa 49 - Say YayınlarıKitabı okudu
Geri131
477 öğeden 466 ile 477 arasındakiler gösteriliyor.