Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gökçenur

262 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
Evliliği Sürdürmenin Yedi İlkesi
Evliliği Sürdürmenin Yedi İlkesiJohn Gottman
8.9/10 · 217 okunma
Reklam
İki parmağımla buğulanan camı silip koğuştan dışarıya bakıyorum. Lakin insan kalbinin buğusunu silmek için başkasının parmaklarına ihtiyaç duyar. Çünkü o buğu içeriden değil dışarıdan silinir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Terazi nasıl ikiye ayrılıyorsa, deniz de ayrılıyor işte ikiye. Ayırmak için değil, uzaklaştırmak için değil, iki farklı yakada kalın diye değil. Musa gibi yürüyün diye. Derinden. Birlikte.
Modernliğin piyasa modeli, nihai sonuçları üzerinden düşünüldüğünde, ailesiz ve çocuksuz bir toplum anlamına gelir. Herkes bağımsız ve ekonomik bakımdan varlığını teminat altına almak için piyasanın taleplerine açık olmalı. Piyasanın öznesi, en nihayetinde bir ilişkinin, evliliğin ya da ailenin "engellemediği" bekar bireydir. Dolayısıyla doruk noktasındaki piyasa toplumu çocuksuz bir toplumdur - tabi çocuklar hareketli bekar babalar ve annelerce yetiştirilmediği sürece.
Reklam
Dünya ikiyüzlü değildir, insanın kendisidir dünyanın iki yüzü.
Başkalarının mülkünü mülk edinmek, edinilen mülkü başkasına bırakmak hayatın yazılmamış kanunuymuş bunu herkes bilirmiş. Sadece mülkü nasıl terk ettiğinin cevabı ile ayrılırmış insanlar birbirinden. Kimi emekleyerek gidermiş kimi dikenli çalıdan sökülür gibi, kimi delikleri yamayarak gidermiş, kimi kırılmışı onararak...
Hakikat güneşinin altında kavrul çünkü yalanın gölgesi kendisini serinletir ancak...
Kelimeler yaşamı ve ölümü barındırıyor içinde. Her kelime bir şekilde kalbe giriveriyor. Orayı ya mezara çeviriyor ya da yeni filizlenmiş değerli bir an parçasına. Kalplerinde bir mezar ya da değerli bir N parçası ile gezinir insanlar. Böylece iki mezar bir kafede, otobüste ya da yolda karşılaşınca ortaya bir mezarlık çıkar. İki değerli an parçası birbiri ile karşılaştığında ise 'sonsuz bir şimdi' oluşur. Değerli bir şimdi. Geçmişi ve geleceği içinde barındıran bir şimdi.
Bireyselleşme sürecinin olumsuz etkileri arasında şunları sayabiliriz: Bireyin geleneksel destek ağlarından (örn. aile ya da muhit) ayrılması, ek gelir kaynaklarının kaybı (örn. yarı zamanlı çiftçilik) ve bununla beraber hayatın her alanında ücret ve tüketim bağımlılığının artması. Bu yeni yaşam koşullarının ana gelir teminatı olan düzenli iş kaybedildiğinde, insanlar aniden bir uçurumun başında buluyorlar kendilerini.
Reklam
Gökçenur
@Gokyuzusakini·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Son Bakışta Aşk
Son Bakışta AşkWalter Benjamin
8.2/10 · 240 okunma
Günümüzde ağır ağır yayılmış olan basmakalıp düşüncelerin başında, demokrasilerde her türlü gizliliğin nefret edilecek bir şey olduğu ve dolayısıyla karar alma süreçlerinin berraklığındaki her türlü ilerlemenin vatandaşların bir zaferi olacağı düşüncesi gelmektedir. Bu inancın başlangıcı basit ve son derece onurludur: Baskı rejimleri sessizliğe bürünmüşlerdir. Sansür kurulları, karanlık dolaplar, gizli baskılar... Dolayısıyla, ilk bakışta, özgür bir ülkede her şeyi anında bilme arzusu son derece meşrudur. Teknolojik ilerlemeler sayesinde, kendi kendini anında okuyabilen bir toplum: Görünürde bundan daha mutluluk verici ne olabilir?... Radyo, televizyon sonunda bir tür doğrudan demokrasinin ilerleyişini büyük bir ulusun boyutlarına yaymaya olanak tanımıyorlar mı? Gelecek bin yıl için baştan çıkarıcı bir rüya. Yine de dikkatli olalım: Kabus o kadar da uzak değil. Kendi kendine sürekli olarak, her an, tümüyle açık olan bir topluluk, mutlak totalitarizmin yeniden canlanması demek olacaktır.
Sayfa 331Kitabı okudu
2021 OKUMA HEDEFİ
4/40 kitap - %10 tamamlandı
4 kitap okudu
40 kitap
889 sayfa
0 inceleme
9 alıntı
40 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.