Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

124. Japon İmparatoru

124. Japon İmparatoru
@Hirohito
İmparator
Gakushūin
Tōgū Palace, Tokyo, 29 Ocak 1901
729 okur puanı
Aralık 2019 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
"Bir insanın diğer bir insana yapabileceği tek iyi şey, o kişiyle doğru dürüst bir ilişki kurabilmesi için tek yol... Elini çekmektir!"
Plato Film Yayınları - Çeviren: Belkıs Çorakçı DişbudakKitabı okudu
Reklam
124. Japon İmparatoru
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Yerlilerin Gözyaşları
Yerlilerin GözyaşlarıBartolomé de Las Casas
8.4/10 · 714 okunma
Ahlak Felsefesinde Tanrı Nerede?
Ahlak Felsefesinde Tanrı Nerede?Cemre Demirel
8/10 · 11 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Her insanın üzerinde düşünülmüş yahut düşünülmemiş olması fark etmeksizin, peşinden koşmaya veya kazanmaya, eğer sahipse muhafaza etmeye layık gördüğü değerleri vardır. Başarı, sağlık, adalet, bilgi, güzellik, gelişim, dostluk bu değerlere örnek gösterilebilir. Bunlar gibi objektif olmaya aday olan ve yeri geldiğinde tüm insanlara öğütlendiğine şahit olduğumuz değerlerin yanısıra kişisel olan değerlere de sahibizdir. Örneğin her akla geldiğinde güldüren komik bir anı da kişi için değer ifade eder. Hatta sıradan bir gazoz kapağı çoğu kişi için pek bir değer arz etmemesine rağmen, onu uzun süredir arayan bir koleksiyoncu için büyük değer ifade edebilir. Hangi mesleğin peşinden koşmaya değer olduğunu, yorucu bir işte çalışıp çok para kazanmanın mı yoksa sakin fakat orta karar maddi getirisi olan bir işte çalışmanın mı daha tercih edilebilir olduğunu, kişi kendi değerlerini göz önünde bulundurarak belirler. Yani değerler, insan için bir yaşam kılavuzu rolü görürler.
Sayfa 27 - İstanbul Yayınevi
Ontolojik Argüman
...biz kendisinden daha yücesinin düşünülemeyeceği bir varlık kavramını veya fikrini oluşturabiliriz. Böyle bir varlığın gerçekten var olup olmadığını bilmeyebiliriz, fakat onun bir fikir olarak, bir zihinde var olduğunu biliriz. Fakat kendisinden daha yücesinin düşünülemeyeceği bir şey sadece zihinde veya idrakte var olamaz. Farz edin ki o sadece zihinde vardır. O takdirde o şey kendisinden daha yüce hiçbir şeyin düşünülemeyeceği bir şey olmazdı, zira gerçekte varlık sadece zihinde varlıktan daha yücedir. Fakat biz başlangıçta kendisinden daha yücesinin olamayacağı bir varlığın kavramını varsaymıştık. Öyleyse Tanrı dediğimiz bu varlık, hem gerçekte hem de zihinde var olmak zorundadır.
Sayfa 131 - KÜRE YAYINLARI - Çeviri: Rahim Acar - XII. Basım
Reklam
208 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Dini Epistemoloji Nedir?
Dini Epistemoloji Nedir?Musa Yanık
9/10 · 5 okunma
Uzun lafın kısası benim gibi düşünmüyorsan geri zekalısındır.
Gündelik Hayatın Eleştirisi 1
Gündelik Hayatın Eleştirisi 1Henri Lefebvre
7.7/10 · 63 okunma
124. Japon İmparatoru tekrar paylaştı.
Merhaba, araştırmam için katılımcı arıyorum. Paylaşarak destek olursanız çok sevinirim.
12,4bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.