Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yıldırım Aşaroğlu

Yıldırım Aşaroğlu
@Howl_
18 okur puanı
Mayıs 2023 tarihinde katıldı
Yıldırım Aşaroğlu
@Howl_·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Baştan Çıkarma Üzerine
Baştan Çıkarma ÜzerineJean Baudrillard
8.2/10 · 186 okunma
Reklam
Otobüs
Bu bir diyalogtu, gerçekten bir diyalog. Ona dikkat etmek, onu beslemek gerekiyordu.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Otobüs
Onda bir savunmasızlık görüyordu,zira dört bir taraftan yağan o soğuk ateşi durdurmak için elinde sadece gözleri vardı.
Sayfa 48
Görünüm
Gece. Yıldız dökülüyor yeryüzüne. Bir mızıka sesi, ince; bir şarkı kırık dökük. Denizin üstünde sıçrayıp kayboldu bir balık. Maltızlar tütüyor kulübelerin önünde. Ağaçlarda bir ürperti… Yüreğim! Yüreğim! Niye çatlamıyorsun sanki?
Sayfa 165
Reklam
Paris’teki genç bir hanımefendiye mektup
Hayat nihai bir klik ile yukarıya doğru bir harekettir;aynı zamanda da ılık bir kuyunun dibindeki alçak, beyaz,sarmalayan ve lavanta kokan bir gökyüzüdür.
Sayfa 24
ARMENAK Bence kaldırmalı bu doğum günlerini İnsan bir yas gibi doğuyor yeniden.
Sayfa 81
STEPAN Elini verir misin, elini? Benim anladığımca sen Bir başına yüceltmek istiyorsun kendini Bu böyle olunca da, o zaman Şaşırma bir gün mutluluk yerine Daha hiç denenmemiş bir acıyla karşılaşınca
Sayfa 68
Giderek siz oluyorsa bütün bir kalabalık Yüzünüz yüzlerine benziyorsa, giysiniz giysilerine Ansızın bir hastanın kendini iyi sanması gibi Gücünüz yetse de azıcık bağırsanız Bir yankı: durmadan yalnızsınız Durmadan yalnızsınız
Sayfa 35
… Kızgın demir yüzlü bir su hayvanından Yansımış kızgın yüzünü bildirerek Kimselerden öğrenmediği bir gülüşle Kimselerden öğrenmediği bir gülüşle Böylece,insanın en müthiş bir yerinde, insanın Başkalarınca işitilmedik bir yerinde Acısızlık açınca ölmemekteki renklerini…
Sayfa 23
Reklam
KOROBAŞI Hepimiz tanrı kaldık, kimse mutluyum demesin.
Sayfa 17
·
Puan vermedi
Son Hediye
Dönemini; kendi sanatsal ve biçimsel çerçevesine isyan eden tarzıyla yansıtmış Oscar Wilde. Aristokrat sınıfın hedonist yozlaşmasını ve buna rağmen ikiyüzlü bir şekilde nasıl yaşadığını; üç ana karakter ile tanımaya başlıyoruz. Harry; sarkastik ve hedonist bir hatip! (Wilde’ın kendisi) Basil; sanatının içine gömülmüş bir ressam!(Dönemin sanat anlayışı, küçük romantik) Dorian Gray; Sanırım oyun hamuru. (Her şeye kadir insan) Hikayesi genelde Gray etrafında dönse de Harry didaktik bir tarzda onun dürtülerini kamçılayarak onun yaşamın nasıl cüretkar hallerine sokarken; Basil onu eşrefi mahlukatlığına resmederek onu kendi ruhuna hapsedip kendi ile yüzleşmesini sebep oluyor. Ama bu kadar yeter! Kitabın biraz da diline dönelim. Fazla tiyatral anlatımı barındırsa da yer yer insani olaylara da bizi götürebiliyor. Aslında ben okurken sık sık kahkaha atarken buldum. Sanırım 21.yy insanı olmamdan zaar. Bir yerden sonra sıkıcı olmaya başlıyor anlatım zaten. Hikaye artık nasıl biteceğini bize belli ediyor. Zaten bir yerden sonra hikayeden ve Harry’nin hayat felsefini dinlemek zorunda kalıyoruz. Yer yer hak verdiğimi de söylemem de gerek. Not: Alıntı yapmayı seven insanlar için ideal bir kitap. Not2: Birkaç filmi de varmış. İzleyebilirsiniz. Tavsiye etmiyorum ama okumak isteyene de niye okudun demiyorum.
Dorian Gray'in Portresi
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202372,8bin okunma
94 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.