Hümeyra

Hümeyra
@Hu_mey_ra
176 syf.
6/10 puan verdi
·
12 günde okudu
DERDİ OLAN BİR KİTAP
Başlıktan anlaşılacağı üzere kitap, bir derde yönelik yazılmış. Sosyal medya ve internet çılgınlığı derdine. Zamanımızın en ciddi yaralarından biri bu. Binbir belanın içinde barındığı derin bir kuyu. Kitabın amacı bu derdi farkettirmek, kendimize sorular yöneltmek ve derdin devası için adım atmaya davet etmek. Kitap gayet akıcı, sade bir dille yazılmış, kısa bölümlerden oluşan okuması çok kolay bir eser. Özellikle ortaokul ve lise çağı için ideal. Hali hazırda bu soruna yönelik okumalar ve incelemeler yapmış kişiler kitapta farklı bir şey bulamayacaklardır diye düşünüyorum. Öğrencilerle birlikte okuyup üzerine kritik yapılacak güzel bir eser. Okuduktan sonra bu derde yönelik en azından bir adım atsak kitap amacına ulaşmış olur.
Çevrimiçi Gençlik
Çevrimiçi GençlikSeyfullah Şenel · Vadi Yayınları · 202167 okunma
Reklam
280 syf.
9/10 puan verdi
Eser miktarda spoiler içerir!
An itibariyle Dorian Gray’in Portresi’ni bitirdim. Normalde çok övülen kitapları okuyunca bir hayal kırıklığı yaşarım. Beklentimi çok yüksek tuttuğum için kitaplar beklentimi karşılamaz(dı). Bunu ilk yıkan eser 1984 olmuştu. İkincisi de Dorian Gray’in Portresi oldu. Müthiş bir eser. En azından bende müthiş bir etki bıraktı. Oscar Wilde’in
Dorian Gray'in Portresi
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Can Yayınları · 201973,7bin okunma
456 syf.
·
Puan vermedi
TERS KÖŞE !!!
Ahmet Ümit’in pek çok kitabını okudum ama bunu gözden kaçırmışım. Daha doğrusu bu kitabı okumam için doğru zaman gelmemiş meğerse. Yıllardır gidemediğim ve hasretinden rüyalarıma giren canım İstanbul’a bu yaz bir gezi planlamıştım. Beyoğlu’nda konaklamaya karar verince birden bu kitap çıktı karşıma. Kuzenimle otururken onun kitaplığında gördüm. Beyoğlu’nu sokak sokak anlatan bir Ahmet Ümit kitabına nasıl hayır diyebilirdim ki. Yolculukta yanıma aldım. Otobüste başladım okumaya. Beyoğlu’nu gezerken gördüğüm her bina artık farklı geliyordu gözüme. Kitabın son yirmi sayfasına kadar nerde kopacak asıl mevzu diye diye okudum. Veee şimdiye kadar ki en büyük ters köşeyi yaşadım. Onlarca yerli yabancı polisiye okumuştum ama beni bu kadar şaşırtan bir kitap hatırlamıyorum. Tıpkı Beyoğlu’nun her köşesinden sürpriz bir manzaranın çıkması gibi. Beyoğlu’nun kendisi gibi….
Beyoğlu Rapsodisi
Beyoğlu Rapsodisi
Ahmet Ümit
Ahmet Ümit
Beyoğlu Rapsodisi
Beyoğlu RapsodisiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 201927,4bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
256 syf.
·
Puan vermedi
·
15 günde okudu
Dikkat Spoiler içerir!
Yazarın polisiye türü dışında okuduğum ilk eseri bu. Gerçek anlamda bir masal. Bir varmış bir yokmuş’la başlayanlardan. Aşkının peşinde koşan prensler de var bu masalda, Kaf Dağında yaşayan Zümrüdü Anka da. Gelin görün ki ben yazarın polisiye türü eserlerini daha çok seviyorum. Beş prensin gizemli rüyalarındansa Başkomiser Nevzat’ın derin rüyalarını tercih ederim. Peki kitap kötü mü? Asla! Anlatımı, kurgusu, verdiği mesaj çok yerinde. Hatta yazar diğer eserlerinde de aynı mesajı veriyor. Sevginin bencili, zulümdür. Özgürlük yoksa aşk da yoktur. Kitaptaki Aşk Tanrıçası, İki Şehrin Hikayesindeki gibi bir fedakarlık bekledi prenslerden. Aşılması gereken bir basamak kalmıştı, geçilmesi gereken son eşik. İnsanlığın sınıfta kaldığı o son basamakta prensler de sınıfta kaldı. Gerçi onlar elleriyle inşa ettikleri Aşk Zindanında kaldılar. İsterdim ki bu masal mutlu sonla bitsin. Gökten üç elma düşsün, onlar ersin muradına biz çıkalım kerevetine. Ancak hangi doğu masalı mutlu sonla bitti ki…
Bir Aşk Masalı
Bir Aşk MasalıAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 20228,3bin okunma
55 syf.
·
Puan vermedi
ERMİŞ BİR MODERN ZAMAN PEYGAMBERİ Mİ?
Dikkat bu yazı ufak da olsa spoiler içerir !!! Kitabı okumaya başladığımda ilk dikkatimi çeken şey baş karakterin ismi oldu. ‘el-Mustafa’ İsim aynı zamanda son peygamberin (s.a.v) ismi olunca, kitabın ismi de Ermiş olunca kafamda bir şüphe oluştu. Okumaya devam edince baş karakterin cümleleri dikkatimi çekti bu kez. İncil’de Hz. İsa’nın ağzından yazılmış vaazlara benziyordu sözleri. Sanki baş karakter iki peygamberin birleşiminden esinlenerek yazılmış gibi geldi bana. Yazarın böyle bir düşüncesi, niyeti, kurgusu var mıydı bilemem ama ben okurken öyle hissettim. Modern zamanlarda bir peygamber gelseydi Halil Cibran’ın Ermiş’i gibi mi konuşurdu acaba? Halil Cibran da Ermiş’i bu niyetle mi yazmıştı ki? Aklımda bu sorular dönerken bir de baktım kitap bitivermiş ve ben sorularımla baş başa kalmışım.
Ermiş
ErmişHalil Cibran · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202370,9bin okunma