Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Emrah

Emrah
@Huseyinemrahmisir
Hava Trafik Kontrolörü
Çanakkale
9 okur puanı
Eylül 2023 tarihinde katıldı
184 syf.
6/10 puan verdi
İyi Hikaye
İyi HikayeJ. M. Coetzee
7.2/10 · 14 okunma
Reklam
184 syf.
6/10 puan verdi
İyi kitap kötü çeviri
Okur, öncelikle kitabın bir yazar ve bir psikanalist arasında dobra geçen yazışmalardan ortaya çıktığını bilmeli. Bu diyalog (çeviriden anladığımız kadarıyla yüzyüze değil) psikanaliz olgusuna Coetzee tarafından getirilen sorgulamaları ve Kurtz tarafından yapılan açıklamaları içeriyor. Kitabın çevirisi çok kötü, anlatım bozukluklukları, terim bazlı yanlış seçimler ve uzun parantez araları zaten zorlayıcı olan konuyu takip edilmesi güç hale getiriyor. Dingin kafayla ve uyaransız bir ortamda okunmalı. Herşeye rağmen, yaşayış biçimlerinize daha nitelikli bir içgörü sağlayacağı kesin olan eser, çok daha iyi bir çeviriyle kütüphanelerde yer edinmeyi hakediyor.
İyi Hikaye
İyi HikayeJ. M. Coetzee · Can Yayınları · 202314 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
424 syf.
6/10 puan verdi
Fizyoloji, tarih ve teknoloji.
Üçlemenin tamamını bilgi kitapçıkları olarak niteleyebiliriz. Günlük yaşantıya farklı bir bakış açısıyla bakmamızı sağlayabilecek (kaynağı verilmiş) süzülerek verilmiş bilimsel bilgilerle yazılmış bir roman üçlemesi. İlk kitap olan pia mater serinin en akıcı kitabı olsa da verilen bilgilerin çokluğu kanaatimce akıcılığı bozmakta. Hep geleceğe dönük beklenti yaratan tümcelerin çokluğu okuyucuyu kurguda yer yer şüpheye düşürse de, merak duygusunu insanı şaşırtan bilgilerle süsleyerek canlı tutmayı başarmış yazar. Akademik kariyerinin ve ilgi alanın üslubuna etkisi bariz. Hikaye ve karakterler polisiye-bilim kurgu sayılabilir. Sonunda öğrendiklerinizle şaşırırıp şaşırtabileceğiniz, geleceğe farklı bakabileceğiniz bir etkisi olduğu tartışılmaz fakat okurken sık hissettiğiniz bilgi verme amacının hikayenin önüne geçmesi de bir dezavantaj.
Pia Mater
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201914,5bin okunma
352 syf.
8/10 puan verdi
Bağlanma
Çeviri biraz zorluyor fakat okurken keşfettikleriniz, hayatınıza dair çok etkili bakış ve eylemlere sebep olacak potansiyele sahip. Küçük bir çocuğunuz var ise (dikkat eksikliği bozukluğu olsun olmasın) mutlaka okumanız gereken bir kitap. İnsan ilişkilerinin temelini oluşturan ve çocuğunuzun hayatını (karakterini) inşa ettiğiniz bağlanma safhasının ne kadar önemli olduğunu her satırında kanıksıyor ve yazarın uzun vadeli kazanım ekseninden yerleştirmeye çalıştığı anlayış ve davranış ilkelerini içselleştiriyorsunuz. Kendi adıma her ebeveynin kütüphanesinde olması gerektiğini düşündüğüm bir kitap. Sadece çocuklarımız için değil kendi yaşadığımız çocukluk için de bir hazine.
Dağınık Zihinler
Dağınık ZihinlerGabor Mate · Hep Kitap · 2022283 okunma
Reklam
96 syf.
7/10 puan verdi
“An”
Orta yaşın getirdiği huzursuzluk ve sorgulama çok net yansıtılmış kitapta. İdeallerin hayatımızı anlamlandırması ve karşılaşmaların eşsizliğinin farkına varılması çok daha hissedilir bir yaşamı mümkün kılar mı? Herkesin olağanlaştırdığı yaşama biçimleri bazı ruhların sıkışıp, sürekli bir kaçış aramasına zemin oluşturmuyor mu? Hızlı akan fakat etkisi yavaşça mayalanan bir kitap oldu benim için, tavsiye edilir.
Sessizliğin Yanıtı
Sessizliğin YanıtıMax Frisch · Kolektif Kitap · 2019513 okunma
240 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Toplumbilim 101
Sosyolojinin temellerini, gerçek anlamda kafasına oturtmak isteyenlerin kütüphanesine bir lütuf. Toplumbilim 101. İnsanın “kökten gerçekliğiyle”. başlayıp ilk karşılaşmaların yarattığı gerilimlerden türeyen dil-görenek yapısökümüyle devlet aygıtının derin bir analizini yapıyor Gasset. Savaş dönemi kamuoyunun aforozuna uğramış olduğundan çıkarımları değerli ve geçerli. Çeviri adına akıcılık biraz zor olsa da (bir anlamda felsefi akıl yürütme olduğundan) Gül Işık gayet iyi iş çıkarmış. Yaşadığı topluma yabancılaşmışların okuması gerektiğini düşündüğüm bir eser.
İnsan ve ''Herkes''
İnsan ve ''Herkes''José Ortega y Gasset · Metis Yayınları · 2007358 okunma
128 syf.
4/10 puan verdi
Anı-otobiyografi
Japonların “ben edebiyatı” dedikleri -anı otobiyografi arası gidip gelen- türden bir kitap. Arada yakalanan gerçekçi çözümlemeler dışında pek bir edebi nitelik bulamadım açıkçası. Savaş dönemine denk geldiğini düşünürsek, japon insanlarının hayata ve insanlara karşı umutsuz vazgeçişlerini tasvir etmiş denebilir. Yine de, 3 kere intihar etmiş birinin kaleminden çıkanlar, dünyayla kafasını meşgul eden her okuyucuyu bir yerden yakalayabilir kanaatindeyim.
İnsanlığımı Yitirirken
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai · İthaki Yayınları · 202333,3bin okunma
256 syf.
7/10 puan verdi
İyi bir ruh
Irvin Yalom gerçekten insanlığa yararlı bir analist. Her kitabında ruhunuza dokunması onun işine olan sevgi ve saygısını kanıtlıyor. Bu kitabında da paylaştığı terapi örnekleri hayata bakışınıza ve yaşam şeklinize katkı sunuyor, değerli olan gerçek şeylerin farkına varmanızı sağlıyor. Okurken mutlu oldum, ve kendisine müteşekkirim.
Güneşe Bakmak Ölümle Yüzleşmek
Güneşe Bakmak Ölümle YüzleşmekIrvin D. Yalom · Pegasus Yayınları · 20172,174 okunma
280 syf.
2/10 puan verdi
Edebi fakat dağınık
Latife Tekin edebiyat yeteneğini ortaya koymuş açıklıkla fakat roman olarak kurgu ve akış zayıf. Dağınık bir biçimde yazılan bir kitap hissi veriyor okuyucuya, yazarın tek solukta okuduğum romanlarına nazaran zor oldu bitirmek.
Unutma Bahçesi
Unutma BahçesiLatife Tekin · İletişim Yayınları · 2013626 okunma
Reklam