Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kitaplarda Yaşamak

Kitaplarda Yaşamak
@KitaplardaYasamak
"Yaşamınızdaki sayılı günlerden bir tekini silin... yazgınızın yönü kim bilir nasıl değişik olurdu. Bunu okurken bir dakika durun, sizi çekip götüren zinciri düşünün; ister demirden olsun ister altından, ister çiçeklerden ister dikenlerden örülü olsun..." (Charles Dickens, Büyük Umutlar, s.102)
Reklam
2022 OKUMA HEDEFİ
7/100 kitap - %7 tamamlandı
7 kitap okudu
100 kitap
1.592 sayfa
0 inceleme
1 alıntı
2021 OKUMA HEDEFİ
22/100 kitap - %22 tamamlandı
22 kitap okudu
100 kitap
7,8bin sayfa
0 inceleme
39 alıntı

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Reklam
"On altıncı yüzyılda, daha çok Latifî adıyla bilinen Osmanlı şairi Abdüllatif Çelebi kütüphanesindeki her bir kitap için şöyle demişti: 'bütün dertleri defeden hakiki ve müşfik dost'". (Alberto Manguel, Geceleyin Kütüphane, s.7)
"Sayfaları görüp dokunmam, kâğıdın karıştığını, hışırdadığını ve kitap sırtının tüyler ürpertici çıtırtısını duymam, ahşap rafları, deri kapaklı ciltlerin misk kokusunu, sararan cep kitaplarımın kekremsi kokusunu solumam gerekir. Ancak ondan sonra uykuya dalabilirim." (Manguel, Geceleyin Kütüphane, s.24)
"13. yüzyıl bilgini İbn Cemaa öğrencilerine her fırsatta kitap satın almalarını salık verse de onları yalnızca raflarda tutmamayı, "yüreklerinde taşımalarının" daha önemli olduğunu düşünüyordu ve tavsiyesi, "Öğrencinin yanında her zaman bir mürekkep hokkası olmalı, böylece işittiği yararlı şeyleri not edebilir," şeklindeydi." (Alberto Manguel, Geceleyin Kütüphane, s.167-168)
Gustave Flaubert bir mektubunda; "Böyle bir kitaba girişmek için deli olmak, üç kez çılgın olmak gerekir", diye yazar. :) (Kitabın Önsözünden, Tahsin Öz, Bilirbilmezler Üzerine Gözlemler, s. 11)
"Ölümsüzlüğe kaçamak bir bakış atabildiğimiz yerdir burası; kütüphanelerde sonsuza dek yaşayabiliriz." (Orlean, Kütüphanelerin Bilinmeyen Dünyası, s.12)
143 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.