Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Maya

Sinema: Adam bütün gücüyle kaçmaktadır... Ama nasıl bilmem, hep karşımızdadır...
Sayfa 206Kitabı okudu
Reklam
"Bir fotoğraf (bir tablonun bir görüntüsü olması gibi) sadece bir görüntü değil, gerçeğin bir yorumudur. Aynı zamanda bir ayak izi ya da ölüm maskesi gibi, bir iz, gerçekliğin damgasını taşıyan bir şey- dir" (Susan Sontag, On Photography, Londra, Verso)
Sayfa 204Kitabı okudu
Doğru, kendinin ve yanlışın göstergesidir.
Sayfa 188Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
“Olup bitmekte olan gerçekliğin neredeyse enstantane görünümlerini alırız ve onlar bu gerçekliği karakterize ettikleri ölçüde hepsini soyut, tekbiçimli, görünmez, bilinç cihazının fonunda kurulu bir oluşun boyunca kaydırıp geçirmek yeter bize... Algılama, düşünme, dil genel olarak hep böyle işlerler. Oluşu düşünmek ya da ifade etmek, hatta algılamak söz konusu olduğunda içimizde bir tür sinema makinası çalıştırmaktan başka bir şey yapmıyoruz (Bergson, Yaratıcı Evrim)
Sayfa 141Kitabı okudu
Sorun şudur:" Her şeyin mubah olduğu bu dünya nedir? Hangi şartlarda tesis edilmiştir? Ve biliriz ki mubah basitçe "yasaklanmamış olan şey" değildir. Yasağın henüz dokunmadığı şeydir. Ya da daha derinden, "yasaklamanın" da "yasaklanması" gereken bir hayat yoludur. Başka bir deyişle her şeyin mubah olduğu bir dünya, Tanrı'yı öldürmüş olmak zorundadır. Öldürmezse bazı şeylerin mubah olduğunu bize sürekli olarak hatırlatmak, vaaz etmek zorunda olan bir Tanrı'ya ihtiyaç duyuyoruz demektir. Tanrı dildeki emir kipinin ötesinde bir varlığa sahip olma ihtiyacında değil. Ve emir vermek için var olmak ihtiyacını bile duymuyor.
Sayfa 117Kitabı okudu
Reklam
Belki de tarih zamanın aşınma biçimidir ve onun yüzünden varoluş biteviye eskimektedir.
Sinema kendini sanatın mirasçısı zanneder, ama olsa olsa klonlamanın atasıdır, hayat taklidi ya­pan bir ölüm tekniğidir.
Maya
@Mayaaa·Bir kitabı okumayı düşünüyor
Homo Ludens
Homo LudensJohan Huizinga
7.4/10 · 308 okunma
Artık yalnızca köleler var - ve bu kölelik içinde birileri paranın, ötekiler ise parasızlığın kölesi durumundalar...
... artık hastalıklar ölümün nedeni değil­diler... Onlar doğarken ölmüş olmanın, yani ölmeye başlama­nın sürecine aittiler.
Reklam
Gerçeklik arttıkça hayalgücü, Leroi - Gourhan'ın yazdığı gibi, düşüyor.
Jean-Luc Godard montajın modern hayatın esa­sı olduğunu söylüyordu: hayatımız, kentlerimiz, sınai üretimi­miz, edebiyatımız, her şey modern hayatta ve ileri kapitalizm­de montajdan başka bir şey değildir.
Melies sonrasında "montaj" devreye girince si­nemanın devrin en etkili aracı olacağı ortaya çıktı. Çünkü mo­dern toplum endüstrisinden edebiyatına, sanatından mimarisine, devletinden ekonomisine bir "montajdı".
48 syf.
·
Puan vermedi
·
35 saatte okudu
Nasıl Ölünür
Nasıl ÖlünürEmile Zola
7.4/10 · 15,4bin okunma
Ticaret işi böyledir:Kendinizi tedavi ettirmeye zaman bile bulamadan ölür gidersiniz.
5,7bin öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.