Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Meldam Sucuoğlu

Meldam Sucuoğlu
@Meldamm
5 okur puanı
Şubat 2020 tarihinde katıldı
160 syf.
·
Puan vermedi
Bir Son Duygusu
Bir Son DuygusuJulian Barnes
7.7/10 · 2.235 okunma
Reklam
Kuşkunun Sancıları
Oysa bütün o devrimler, büyük dönüşümler, bilimsel ve teknolojik gelişmeler kuşkunun rahminden doğmuştu. Bir birey ya da toplum ne kadar kuşkuluysa o kadar değişip dönüşebilirdi ve yaşamına o kadar katkı sağlayabilirdi. Yani kuşku varsa değişim vardı. Kuşku yoksa esaret ve kölelik vardı. O yüzden kuşkunun sancıları, hakikatin ışığını yakardı.
Sayfa 147Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Toprak çiçeği kıskanmadı. Böcek ağacı, ağaç da kuşu... Yaşam ölümden güçlü değildi. Ölüm de yaşamdan. Gece gündüzden üstün değildi, ateş de sudan. İşte buna var oluşun ahengi denirdi ve aralarında asla faustvari bir pazarlık olmadı..
163 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Yazarın önceki kitaplarını da okumuştum. Sevdiğim bir yazar ve son kitabında tarzının dışında bir çalışma olmuş. Zaten kitabın ismindeki manifestoyu görünce bir başkaldırı hissetmiştim. Kitap sanki körelmiş duygularınıza bir iğne ile hafiften dokunup sizi körelmiş duygularınıza uyandırıyor. Hayata dair sorgulanacak asıl şeylerin farkına varıyorsunuz. Ben sadece kapak görselini beğenmedim. İçerik harika tavsiye ediyorum.
Sıradan Şeylerin Manifestosu
Sıradan Şeylerin ManifestosuOnur Alan · Kırmızı Balon · 202310 okunma
Reklam
İlham, ansızın kendiliğinden açığa çıkıp var olamazdı. Çünkü o, dünün rahmine gebeydi. Bugüne katkıda bulunduğun her şey dün ne biriktirdiysen onun izleriydi. O yüzden ilham; geçmişteki özverimiz, edindiğimiz bilgi ve deneyimlerimizden beslenirdi. Öyle durduk yere kendi kendine sirayet edecek bir şey değildi. İlham, büyük bir birikimin patlama anıydı.
Sayfa 125 - Kırmızı Balon YayıneviKitabı okudu
Yaşamın ustaları ne diyordu?
Ne zaman büyük sırların kapısını çalmak istesem aklıma; ‘şiiri seviyorsan şairinin kapısını çalmaya gitmeyeceksin’ sözü geliyor ve duraksıyorum. Sonra düşünüyorum, sanırım bazı büyüler bozulmayınca insanı geliştiriyordu. Ya da neyle karşılaşacağını bilmediğin bir yolculuğun sonunda hiçbir şey ile yüzleşememek de büyük bir hayal kırıklığı yaratabilirdi diyorum Ve sonra sonsuza kadar o büyük sırrın bilinmezliği ile yaşamalıydım diyor, arkamı dönüp o sırrın kapısını çalmadan uzaklaşıyordum.
Sayfa 114Kitabı okudu
Meldam Sucuoğlu

Meldam Sucuoğlu

, 2020 okuma hedefini ekledi.
2020 OKUMA HEDEFİ
15/50 kitap - %30 tamamlandı
15 kitap okudu
50 kitap
2.962 sayfa
1 inceleme
4 alıntı
Mutsuz insanların ortak özelliği, birilerine şirin görünebilmek için hayatını mağazalarda kasa sırası bekleyerek geçiriyor olmalarıydı.
Sayfa 140Kitabı okudu
Daha yükseğe uçabilmek için daha hafif olmak gerek.
Reklam
Yarışmak için değil, fark etmek için yaşamaktı hayat!
Sayfa 112Kitabı okudu
HAFİF RUHLARA...
Topluluklar, kendinden kaçıp gizlenebilmenin bir sığınağıydı. Bireysellik ise kendinle çarpışabileceğin bir hodri meydandı.
Sayfa 100Kitabı okudu
156 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Merhabalar, çok güzel bir kitap okudum! Toplumda sürekli tüketen ve ne kadar tüketirse tüketsin bir türlü mutlu olamayan biz insanları inanılmaz bir bakış açısıyla kaleme almış yazar. Ve çok radikal bir değişimle tüketerek değil arınarak nasıl mutlu olunuru göstermiş. Ruhlarımızı hafifletebilmeyi, sahip olduğumuz her şeyden özgürleşerek nasıl gerçek mutluluğu edinebileceğimizi anlatmış. İçerisinde toplumda her şeye sahip olmuş ama asıl mutluluğu sahip oldukları şeylerin getiremediğini anlatmışlar. Ruhunu özgürleştirmek isteyenlere ve hayatında değişim isteyenlere önerebileceğim güzel bir eser.
Az Hafifleş
Az HafifleşOnur Alan · Kırmızı Balon Yayınevi · 202047 okunma