Barış Mert

Yeterince yüksek ve yüce bir mertebedeysek şayet buradan baktığımızda her şeyin sonsuz ahengin bir parçası olduğunu görebiliriz. Tün bu şeylerin, içlerindeki Tanrısal güçten gelen özgün bir güzelliğe sahip olduğunu anladığımızda ise bir daha eski halimize dönmemiz mümkün olmaz.
Reklam
Bakanlara ışık saçan bir lambayım. Doğru anlayanı yansıtan bir aynayım. Bana gelenler için bir kapıyım. Sizler içni açılmış bir yolum, yol arkadaşıyım.
Tanrı'yı yaratılmış olan şeylerde, örneğin maddi dünyada aramaktan vazgeçmelisin. Herşeyi kendinde ihtiva eden o varlığı daha yakından tanımaya çalış, onu kendi öz varlığında ara, kendine şöyle seslenebilirsin:' Ey Tanrım, aklım, zihnim, bedenim, ruhum. ' (..) yoğunlaştığın taktirde onu kendi öz varlığında bulacaksın zaten.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Aristo şöyle der; ' Avama göre zevk; servet ve şan sahibi olmak gibi dünyevi şeylerdir. Kültür ve bilgi sahibi olan uygar insan için hikmet ve iyi niteliktir. Hikmet sahibi olmak, bütün eylemleri ahenkli bir uyumla idare edebilmektir.'
Eylemlerimizde neyi eklersek onu biçeceğiz, hem dünyada hem de iç boyutta..
Reklam
Beethoven 'in ölümünden sonra Schubert' in topladıkları içki masasında söyledikleri; "Beethoven 'in bir de içimizden onun arkasından ilk gidecek olanın şerefine!"
Katolik kilisesi inancın dışında ayinlere katılmış olma şartı koşar, yine Protestanlık da iyi işler yapmış olmanın üzerinde durur. Gnostikler ise bunların hiçbirine itibar etmezler, onlar için önemli olan, kişinin ruhunda ve yüreğinde ne yattığıdır.
Gnostisizmle ana akım Hristiyanlık arasındaki temel fark, gnostisizmin insanı selamete ulaştıracak şeyin inançtan ziyade gnosis(bilgi) olduğunu savunmasıdır.
Gnostisizm aslında kaynağını Hristiyanlıktan önce ortaya çıkmış olan Musevi, Pagan ve Pers geleneklerinden almaktadır, ya da en azından bu geleneklerden büyük ölçüde etkilendiği söylenebilir.
Deniz kıyısındaki bir çakıl taşı gibi buldun beni eğilip alınır ya yerden Kayıp bir eşya gibi kullanma yönergesi bilinmeyen Senin karşına çıktım işe yaramaz bir söz gibi gecenin karanlığında Louis Aragon
Reklam
Mistik öğreti disiplini, arınmaya dayanan ruhsal-tanrısal kuralların nefsen ve kalben yaşama geçirilmesidir.
Elohim, enerjisiyle ışığı yaratmadan önce uzay-zaman boşluğunu dolduran sonsuz esirle bir teması yoktur, ama ne zaman onu enerjisiyle etkilemeye başlar, işte o andan itibaren evrensel dualite düzeni başlar. (..) Elohim'in ruhu esirin, yani 'suların karanlık yüzü üzerinde hareket ediyordu' derken bunun evrensel düzeni kuracak Tanrısal enerji olarak algılanması gerekir. Elohim ise enerjisini daha üst titreşimden merkez olan Rabb'den alır. Not 1:Tevrat-Yaradılış 1-2 ye atıfta bulunulmuştur. Çevirilerde Tanrı'nın, Allah' ın ruhu suların üzerine hareket ediyordu yazmaktadır. Olması gereken 'Elohim'in ruhu suların üzerinde hareket ediyordu.' Not 2 : Elohim, Tanrısal bir varlıktır.
Antik Yunan Bilgeliğinin temelleri Eski Mısır, Kadim Hint ve Kalde Gizem Okulları veya mabetlerine dayanır. Üç kadim okült ve batıni yol da Hiper-Borea, Mu ve Atlantis'in temel öğretilerinin sonraki çağlarda çeşitli yorumlarla dağılarak kadim bilgeliğin yansımaları şeklinde kabul edilir.
Pitagorasçı öğreti; matematiğin, kendi evrimi dışında doğa yasalarının incelenmesinde de kullanılabileceği fikrini geliştirdi. Bu fikre göre 'bütün varlıklar sayıdır' kavramı doğdu.
50 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.