Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Uğur özer

Her insan fiziksel olarak aynıdır. Peki bizi farklı kılan ne? Üslup... Oturma biçiminden, konuşma biçiminden, ses tonundan, giyiminden, jestlerinden, hatta sükûtundan o insanın hangi zihinsel ve duygusal yapıya ait olduğunu çok net hissedersiniz. İnsanda bunu anlamak çok daha kolaydır. Şehir de bunun gibi, neden? Çünkü şehri de insanlar inşa ettiler Birisinde ölçek bireysel, birisinde ölçek toplumsal...
Sayfa 146Kitabı okudu
Reklam
Uğur özer tekrar paylaştı.
B𝐞𝐧 𝐢𝐧𝐬𝐚𝐧ı𝐦 𝐯𝐞 𝐅𝐢𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧 Gazze 𝐝𝐢𝐲𝐞 𝐛𝐢𝐫 𝐝𝐚𝐯𝐚𝐦 𝐯𝐚𝐫…
Klasik Batı müziği Türkiye'de çağdaşlaşmanın ürünü olarak görülür. Devlet orkestrası şehirlere gidiyor ve bir gün Bayburt'a da gitmiş. Bu hadise her şehir için söylenebilir. Müthiş bir konser verilmiş, herkes oturup dinlemiş. İhtiyar bir zat da ağlıyormuş. Konser bitince şef dönüp sormuş: "Herhalde çok duygulandınız?" İhtiyar demiş ki : "Evet. Bayburt, Bayburt olalı Timur'dan beri böyle bir zulüm görmedi." Bu enteresan bir şeydir. O, kendi içinde anlamlı!
Sayfa 118Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
1958-1959 gibi, biz lisedeyken koskoca çocuklar ziraat marşını okurduk. İngiltere'de Sanayi Devrimi başlamış ama biz hâlâ ziraat marşını okuyoruz. Bu lise de Cumhuriyet'in iddialı liselerinden ve İstanbul'un göbeğinde. Bu mantıkla yetişiyorsunuz.
Sayfa 105Kitabı okudu
İnsanlar diyorlar ki : "Efendim apartmanda yaşıyoruz, komşuluk bitti." Aslında apartman ile komşuluk ilişkisi arasında bir tezat olduğunu hissediyoruz ama adını koyamıyoruz. Apartman özellikle "Komşuluk bitsin" diye yapılmış bir mekân!
Reklam
Uğur özer tekrar paylaştı.
adına 'yaşamak' diyoruz 'düşmana inat bir gün fazla yaşamak! '
İsmet Özel
İsmet Özel
Şu mantığı çok iyi anlamak lazım: Mesela televizyonlar "Gazze'de iki bin kişi öldü." diyor. Hiçbir manası yok! Neden? Çünkü onların nazarında orada ölen adamın bir anlamı yok. Akan petrolün anlamı var. Bunu bizim kabullenmemiz mümkün değil ama hiç olmazsa anlamalıyız. Bunu adam söylüyor zaten. Saklamıyor ki! Bu bir anlayıştır.
Her şehirde belli bir medeniyet tasavvuru öne çıkar, baskın olur. Diğerine yer bırakmaz. Çünkü bir toplumda melez medeniyet tasavvuru olmaz. Melez medeniyet tasavvuru kimlik krizine yol açar, dolayısıyla o toplum bir şey üretemez. Şu anda Türkiye'de olduğu gibi...
Cahit Sıtkı'nın "Gün Eksilmesin Penceremden" şiiri de çok güzeldir " Ne doğan güne hükmüm geçer, Ne halden anlayan bulunur; Ah aklımdan ölümüm geçer; Sonra bu kuş, bu bahçe, bu nur. Ve gönül, Tanrısına der ki: - Pervam yok verdiğim elemden; Her mihnet kabulüm, yeter ki Gün eksilmesin penceremden"
214 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
31 saatte okudu
Yavuz'un Küpesi
Yavuz'un KüpesiErhan Afyoncu
7.2/10 · 128 okunma
Reklam
163 syf.
·
Puan vermedi
·
9 günde okudu
Neyi Kaybettiğini Hatırla
Neyi Kaybettiğini Hatırlaİsmet Özel
8.3/10 · 1.015 okunma
İnsan olarak şahsiyetin, toplum olarak kimliğin korunması hem yendiğinde, hem yenildiğinde kendin kalabilmekten geçiyor.
Sayfa 146Kitabı okudu
Yaşadığımız günlerde aklımızdan mükemmeli istemek gibi lüks düşünceler geçmez oldu. Bizler, enflasyonun ceremesini çekenler, çocuklarını yozlaşan eğitim kurumlarına emanet etmenin acısını yaşayanlar, sosyal ilişkilerde her el attığının un ufak olduğunu görenler, hepimiz sadece felaketi önleyecek tutum ve davranışları birer umut ışığı sayıyoruz.
Sayfa 119Kitabı okudu
1.479 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.