Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kübra İrkilata

Kübra İrkilata
@Mutlaka
Bir Gün Mutlaka.. Türk milliyetperveri.
Öğrenme İşçisi
lisans
Malatya / Aydın
68 okur puanı
Ağustos 2019 tarihinde katıldı
96 syf.
·
Puan vermedi
·
5 günde okudu
Tolstoy ile tanıştığım ilk kitabı. Okumaktan zevk aldığım nadir öykü kitapları arasında yerini aldı. Sanırım birazda Rus Edebiyatına ilgi uyandırdı bende. Tüm insanların kendine sorması gereken soru aslında "İnsan Neyle Yaşar?". Kitap çok şeyi az sözle anlatan öz bir eser. Öykülerle ilgili kısımlara çok değinmeyeceğim çünkü zaten kısa bir kitap buradan değil doğrudan kitaptan okumanızı yeğlerim... Ara ara durup, kendimizi bir köşeye çekmeli ve ne için neden yaşadığımızı, kavgalarımızı, arzularımızı, sahip olduklarımızı olamadıklarımızı, sahip olmak için nelerden neden ve nasıl vazgeçtiğimizi, varlığımızı, eğer edinebilmişsek yaradılış amacımızı sorgulamalıyız... Her şeye bakan gözümüzün görmeyi yetisi kazanması için sorular sormalı cevaplar aramalıyız. Hatırdan şunu hiç bir zaman çıkarmadan "her türlü öğretinin son merci insanın kalbidir." Kararlar almak, cevaplar bulmak için kalbimizi tam tekmil yaşama hazır kılmalıyız. İnsan hep olarak doğar hiç olarak ölür. Tolstoy'un bu kitabı yaşarken hiçlik mertebesine erişmeye çalışan bir kalbin sesi gibi. Kitapta bahsolunan aç gözlülük, hırs, öfke gibi insanı nefsin kölesi yapan duygular çok güzel öğretilerle sonuçlandırılmış. Keskin sirke küpüne zarar sözünü okurken sık sık doğruluyorsunuz. Keskin sirke küpüne, küskün kalp sahibine zarar o halde biz kalplerimizi merhametle ve sevgi ile barıştıralım. Belki insanın ne ile yaşadığı konusunda bize ışık olur kalplerimizde taşıdıklarımız... Çünkü insan, kalbinde ne taşıyorsa onunla yaşar. Okuyacak okurlara iyi okumalar dilerim.
İnsan Neyle Yaşar?
İnsan Neyle Yaşar?Lev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2019191,6bin okunma
Reklam
151 syf.
·
Puan vermedi
·
52 günde okudu
Tenkitlerini Tahlilleriyle Yoğuran Mütefekkir..
Erol Güngör Türk yazın tarihinin ve bu milletin en iyi tahlillerine sahip insanıdır. İnsanı ve toplumu okuyabilen, toplumsal sorunların temelini eşit mesafeden tenkit edebilen ve sorunları dile getirirken ardından çıkış yolunu da işaret edebilen bir mütefekkirdir. Dünü bugünü tarih, kültür ve milliyetçilik açısından ele aldığı bu kitabı dönem makalelerinden oluşmakta. Kitap okurken aynı zamanda size içinde yaşadığınız toplumu okuma fırsatı veren Erol Güngör'ün aydınlar üzerine değindiği noktalar çok mühim. Aydınlarımızı yarısı batı hayranlığı sarhoşluğu ile kendinden geçmiş bir haldeyken diğer yarısı da milli değerlere sahip çıkılması gerekliliğini farkında olmalarına rağmen batıyı örnek almak zorunda olunduğu düşüncesini taşıyor. Bu durum dün neyse bugünde odur. Zihniyet değişmemiş bu tip aydınların sayısı artmıştır. Kitapta Dündar Taşer ile ilgili de iki başlık mevcut. Çok beğendiğim bir alıntıyı eklemek istiyorum: "O ilimci değildi, sanatkârdı. Anlattığı şeylere uzaktan veya tepeden bakmıyor, bizzat yaşıyordu ve etrafındakileri de böyle bir atmosfer içinde yaşatıyordu." Aslında en kritik hususta tam olarak burası. Anlattığımız şeylere (ki bu millet meseleleri olarak baz alınmalı) uzaktan tepeden bakmak.. Milletin öz değerlerini görmezden gelmek; doğduğu, büyüdüğü ve yaşadığı millette yabancılaşmanın ilk adımıdır. Milletine, tarihine, kültürüne yabancılaşmış kişiler bu ülkenin aydını olamaz... Erol Güngör ve Dündar Taşer'e rahmetle. Okuyuculara istifadeli ve iyi okumalar dilerim..
Dünden Bugünden Tarih Kültür ve Milliyetçilik
Dünden Bugünden Tarih Kültür ve MilliyetçilikErol Güngör · Yer Su Yayınları · 2019146 okunma
208 syf.
10/10 puan verdi
Mazi'den Ati'ye Milli Eğitim Sistemi
Nurettin Topçu ; Türk yazın hayatında pek çok önemli yere sahip olup, pek çok önemli ve bir çok neslin yoluna ışık tutan eserleri ile bir baş ucu yazarıdır. Gerek almış olduğu eğitimler, gerekse vermiş olduğu eserler bize gösteriyor ki, geçmişten günümüze bu millet, bu devlet ve bizzat şahsımız üzerinde pek çok noksanlık, pek çok tahribat, pek çok
Türkiye'nin Maarif Davası
Türkiye'nin Maarif DavasıNurettin Topçu · Dergah Yayınları · 20164,659 okunma