Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kübra İrkilata

Kübra İrkilata
@Mutlaka
Bir Gün Mutlaka.. Türk milliyetperveri.
Öğrenme İşçisi
lisans
Malatya / Aydın
68 okur puanı
Ağustos 2019 tarihinde katıldı
"Doğu, Batı için bir tehdit olmaktan çıktığı zamandan beri, romantik Ötekiliğinden ziyade Doğu'nun despotik yapısı üzerinde daha az durulmaya başlandı. Hristiyanlık ve İslam arasındaki zıtlık, yerini daha seküler bir uygarlık-barbarlık çatışmasına bıraktı. Kâfir Türk fikri, barbar Türk fikrine dönüştü." Gerard Delanty
Kübra İrkilata okurunun profil resmi
Said'in çığır açıcı çalışmasında gösterdiği gibi, Doğu Batı'nın fantezilerini karşılamak için kurgulanır. Avrupa ve Batı, Doğu sayesinde kendini tanımlar:"Ben Doğu ve onun temsil ettikleri değilim" der. Oryantalizm, Batı ve Doğu arasında telif olunmaz bir ayrışma inşa ederek, tüm olumsuz nitelikleri Doğu'ya atfeder.
Kayıp Arkadaş
Kayıp Arkadaş
Reklam
Modern insan handikapı.
Birinin duygularını incitir ama tepkisini görmezseniz yaptığınızın neye yol açtığını anlamaz ve bunu telafi çabası içine girmezsiniz. Aşırı internet kullanımıyla duygusal zekâmız azalıyor ve yüz ifadelerini anlamakta zorluk yaşayabiliyoruz.
Sayfa 192Kitabı okudu
Kübra İrkilata okurunun profil resmi
Yani diyor ki sanal alem insanının en büyük sorunu iletişim çağında iletişimsizliğidir. Bunu çok doğru buluyorum. Telefonun ucundan kaç kez kırılıp birde kırıldığım fark edilmediği için birdaha kırılmışlığım var bilmiyorum...
Kübra İrkilata bir yorumu yanıtladı.
Şayet şuurlu bir şekilde yapılmıyorsa bu girdaptan girdaba geçiş köprüsü olur yalnızca. Öz eleştiriyi neden ve niçin yapması gerektiği şuuruna eremeyenler maalesef girdabın kendisini teşkil ediyor.
Serknnnn

Serknnnn

@begovicc
·
16 Ağustos 2023 15:04
Öz eleştiri yapmamız lazım, şahsi ve toplumsal olarak oldukça elzem. Girdaptan kurtuluşumuz buna bağlı. Ali Bilge
Serknnnn okurunun profil resmi
Bu açıdan baktığımızda özneyi sorumlu tutuyorsak her şuurlu eylemin de öz elestiriden geçmesinin mümkün olmadığını çıkarmamız lazım. Tam aksine maalesef genel bir yanılgı değil sahaya çıkıp baktığımızda eğitimli her bireyin bir şuuru olduğunu görürüz bunun en önemli vesilesi de öz eleştiri bilincinin yerleşmiş olmasıdır. Çünkü şuuru yerinde olan bireyler kendilerini değerlendirerek hareket eder ve hata yaptığında bu döngü onun için tekrarlar ve birey mental ve ahlaki olarak ilerleme imkanı bulur.
Kübra İrkilata okurunun profil resmi
Eğitimli bireyler derken bile genel bir yargı ile ifade edemiyoruz. Eğitimli olan kişiler belli bir şuur içinde kendini yetiştişmiş insanlar eğitimli dememizin özü aslında budur. Burada şuuru bilincin üzerinde tutuyorum. İnsan, şuuru olmadan öze inemez. Fikrimce şuurlu insanlar sizin atfınızla eğitimli insanlar iyileştirici öz eleştiri yetisine sahip oluyor. Şuur öz eleştiriden yola çıkılarak varılacak bir basamak değil bence. Ben sizin bakış açınızda şuurlu yerine bilinçli anlamını daha yerinde buluyorum. Bilinçli bir bireyle şuurlu bir insan arasında moderniteye bağlı olarak tartışmaya değer farklar var.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Kübra İrkilata yorumladı.
Gönül istiyor ki insanın insana zulmü bitsin.
Abdurrahim Karakoç
Abdurrahim Karakoç
Kübra İrkilata okurunun profil resmi
İnsanın kendine zulmü bitmeden insanın insana zulmü bitmez, azalmaz bile.