Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ömer Faruk

Yorgunluk, sürekli hastalık, tasa, keder, sıkıntı ve gamdan, ayağına batan dikene varıncaya kadar Müslümanın başına gelen her şeyi, Allah, onun hatalarını bağışlamaya vesîle kılar.” (Buhârî, Merdâ, 3; Müslim, Birr, 49)
Reklam
Esas kirlilik, dışta değil içte; kisvede değil, kalpte olur. Onun dışındaki her leke ne kadar kötü görünürse görünsün, yıkandıktan sonra temizlenir, suyla arınır. Yıkamakla çıkmayan tek pislik kalplerde yağ bağlamış haset ve art niyettir.
Şems-i Tebrizi
Şems-i Tebrizi
Mü’min, dış düşmana karşı cihâda hazır olmak için de evvelâ iç düşmana karşı mücâhedesinde muvaffak olmak zorundadır. Nefse ve şeytana karşı takvâ zırhına bürünerek mânevî cihâdı kazanmadan, dış düşmana karşı gerçek bir zafer beklemek, beyhûdedir.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Rasûlullah (sav) efendimiz buyurdular: “İki nîmet vardır ki, insanların çoğu bu nîmetleri kullanmakta aldanmıştır: "Sıhhat ve boş vakit." (Buhârî, Rikâk, 1.)
Îmânın en üstün mertebesi, nerede olursan ol, Allâh’ın seninle beraber olduğunu bilmendir.” (Heysemî, I, 60)
Reklam
Çarpık Çağ
Doğru mu, yanlış mı karar sizlerin Biz aklın durduğu çağda yaşadık 'Ben dinsizim! ' diyen beyinsizlerin Din dersi verdiği çağda yaşadık. Çabuk pişsin diye zorbanın aşı Ayıran olmadı kurudan yaşı Keçinin kaplana her adım başı
Umutsuzluk; insanoğlunun kendine karşı hazırlayabileceği suikastların en korkuncudur, umutsuzluk manevi bir intihardır.
Jean-Paul Sartre
Jean-Paul Sartre
Neden böyleyiz?
Müslümanlar neden böyle perişan? Sebeb ne, arayıp soruyor muyuz? Bu işin sebebi yine müslüman! Acaba farkına varıyor muyuz? Müslümanlık çünkü adımız bizim, Adımız gibi mi tadımız bizim? Eksik mi dedimiz-kodumuz bizim?
175 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.