Rumeysa

Rumeysa
@Rmys_
Her şeyi düzeltmeye kalkışmanın yok ettiği...
Yol almak isteyen ota çöpe, dikene çalıya takılmamalı. Öncekiler de öyle geçti bu yoldan sonrakiler de böyle geçecek. Ne sen biriciksin ne de derdin. Kendini abartmaktan hep bu sıkıntılar. Ne yolu büyüt gözünde ne kendini ne de derdini; yürümeye bak!
Sayfa 37 - Timaş YayıneviKitabı okudu
Reklam
Gerçeklik algım bozulacak; kötünün kötülüğünü göremeyecek kadar iyimser olmaktan sana sığınırım Allahım.
Sayfa 28 - Timaş YayıneviKitabı okudu
Feci olan, güç ve imkan verilip de akl-ı selim ve zevk-i selim verilmemiş olmak.
Sayfa 23 - Timaş YayıneviKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Daha ebeveyn olmaya karar verilen andan başlayarak alınan folik asit takviyelerinden, gebelikte ön kayıt yaptırılan ilkokullara, ulusal bayram şölenlerini andıran doğum günü partilerinden, anaokulu mezuniyet(!) törenlerine ve çocuğun eğitim hayatı boyunca süregelen yatırım projelerine bakıldığında, sanki geleceğin üzerinde mutlak bir gücümüz varmış da bunu son iki kuşağın ebeveynleri yeni fark etmiş sanırsınız.
Sayfa 72 - Mundi KitapKitabı okudu
Başarı sadece bir bireyin ya da kuşağın tek kişilik çabası değildir; bir avantajlar birikimidir, hele de fırsat eşitliği olmayan ülkelerde.
Sayfa 23 - Mundi KitapKitabı okudu
Reklam
Bir kuşağı anlamak, bir dönemi anlamaktır. Bir dönemi anladığınızda ise paradigmanın kıskacına sıkışmaktan kurtulursunuz. Ve sizin gibi olmayanları kendinize ait yargılarla değil, onlara ait gerçeklerle görmeniz mümkün olur.
Sayfa 19 - Mundi KitapKitabı okudu
Tercihiniz şehri inşa etmek ve şehirde inşa edilmek ise siz şehirli olursunuz. Dolayısıyla kendi kimliğini inşa eden, kendi kimliğini geliştiren ve şehre katkıda bulunan insana "şehirli" diyoruz. Şehirde yaşayan, para kazanan insana "şehirli" demiyoruz.
Sayfa 63 - Tuti Kitap
İslam Medeniyeti'nin değerlerinden yola çıkan bir değerler sisteminin davranış biçimleri ve bununla ilgili ahlak, şu anda bizim şehirlerimizde görülmüyor. Onun yerine bütünden koparılmış bir kapitalist ahlak görüyoruz. Mesela kapitalist sistemin bir sistem olarak tümüyle tatbik edildiği şehirlerde de bir ahlak var. Ama şu an Türkiye'de ne o ne bu...Sıkıntı orada.
Sayfa 45 - Tuti Kitap
Şehir de madem ki bir davranış biçimidir ve toplumsaldır o halde özellikle inanılan, benimsenen ve yaşanan, direktiflerini ortaya koyan değerler sisteminden bağımsız değildir. O halde şehir de bir ahlak ve hukuk sorunudur. Yani bir şehri kurmak, dönüştürmek ya da muhafaza etmek ahlaki bir problemdir, ahlaktan bağımsız değildir.
Sayfa 44 - Tuti Kitap
Sen öyle çağırmasan ben böyle gelmezdim...
Sayfa 508 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sen güzelliğinin her şeyi fethettiği zamanlardasın ve ben hangi yanıma değsen o yandan ağrıyorum.
Sayfa 393 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Bazen en büyük hakikatlerin bilgisinin en büyük günahlarla yan yana durduğunu unutma.
Sayfa 351 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Ey sıkıntı şiddetlen, nasılsa geçeceksin.
Bir sıkıntının geçeceğine duyulan güven, ona dayanmanın tek çaresiydi.
Sayfa 302 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Aşk olunca en çok da ölüm hükmünü kaybediyor.
Sayfa 184 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
İnsanoğlu, kendini merkez, tabiatı çevre sandığı müddetçe, dünyamızı mahvedenleri ne kadar gönülden eleştirirse eleştirsin, en fazla kölelerin avukatı olabilir. Kölenin haklarını savunmaktan fazlasını başaramaz. Köle hukuku, çevrecilik gibi kulağa hoş gelse de köleliğin ömrünü uzatır. Köleliği sona erdirmez. Kölesine işkence edene kıyasla, köle hukukuna sahip kibar efendi, çözüm zannedilebilir. Kapitalizme kıyasla çevreciliğin çözüm zannedilmesi gibi.
Sayfa 26 - Profil Yayıncılık
165 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.