Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Semiha Özcan

Çünkü denizlere ulaşmak Türkler için bir Kızılelma idi.
Reklam
Bir şeyi kaybetmekten korktuğun için başka bir şey yapıyorsan acıdan kaçış ana motivasyonundur.
İnsanın hayat yolunda iki temel motivasyon vardır; Haz ve Acı …

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Bir adamda akıl ve de feraset olmazsa o adam bir hiçtir. Ne kadar güçlü olursa olsun bir adam, aklı işe karışmazsa her zaman, her zaman yenilir.
“Oğlum Köroğlu, insanlardan ne kadar şüphe edersen onlara o kadar güveneceksin ki iş göresin. Yoksa insanlardan hep şüphe edersen, bu dünyada yaşayamazsın. Bu sözlerim de kulağına küpe olsun.”
Reklam
Yiğit olan yiğide, sevdiğine yoluyla yordamıyla davranmak düşer. İnsan olmadıktan sonra güzel göz, güzel kaş, sırım gibi boy herkeste var. İnsan dediğin yüreğiyle, inceliğiyle insan olmalı.
Ne olursan ol, ister padişah ister bey, ister dünyaları zaptetmiş kumandan ol... İnsanlara saygıyı yitirdin mi yandın bittin, on paralık oldun demektir.
Şu evren içinde ne kadar yaratık varsa en kutsalı insandır. Hiçbir insanı küçük göremezsin, aşağılatamazsın. İnsanı aşağılatan önce kendisini aşağılatmış demektir. Kendine saygısı olan, olumlu, sağlıklı bir adam başkalarına da en büyük saygıyı duyar.
At, binicisine bağlıdır. Atın üstündeki binicisi cesursa, at da cesurdur. Düşünceli dalgınsa, at da dalgın olur. Kederliyse, at da öyle. Sevinçliyse, at da sevinçli olur. Yılgınsa, at da öyledir. Korkarsa at da korkar. Korkudan titrerse, at da titrer.
İnsan anadan yiğit doğmaz, insanı hem yürekli, hem de korkak yapan görgüsü ve aklıdır.
Reklam
Büyük Taaruz ve Başkumandan Meydan Muharebesi
1526'nin 29 Ağustosu’ndaki Mohaç zaferi Avrupa tarihinin değiştiği bir olay, Türklerin imparatorluğunun zirve noktası olarak kabul edilebilir. Yaklaşık 400 yıl sonra, 30 Ağustos 1922'deki Dumlupınar Başkumandanlık Meydan Muharebesinde kazanılan zaferse, Türklerin Küçük Asya'daki anavatanlarını savunmalarının zaferidir ve beklenen bir zaferdir. Hatta şunu da ifade edebiliriz; 26 Agustos 1071 Türklerin Anadolu'ya giriş tarihidir; 26 Ağustos 1922 ise Anadolu'dan asla çıkmayacağımızın belgesidir. Zaten çıkamayacak durumda olduğumuz da açıktır.
Sayfa 205Kitabı okudu
Başkumandanlık Kanunu
Şu bir gerçek ki, eğer Mustafa Kemal Paşa vaziyete kanunun verdiği iktidarla hâkim olamasaydı 30 Ağustos Zaferi de olamazdı.
Sayfa 196Kitabı okudu
Bireycilik kişinin kendi dışında hiç kimseyi düşünmeden bencil olarak gereksinmelerini karşılamaya odaklanması ben merkezli olması; Bireysellik ise biz merkezli olarak kişinin kendi sınırlarını, sorumluluklarını, gerçekleştirmek istediklerini, vizyonunu koruması ve bu bilinç içinde gereksinmelerini karşılamasıdır.
Savaşçı olmadan savaşçının algılamasına sahip olmak olanaksız... Savaşçı olmak bir varoluş meselesidir bir bilgi meselesi değil, önce var oluşu halletmek gerek…
427 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.